Ga naar de inhoud

😎 Natuurlijk zal het zo zijn dat u er ééntje mist.

Echter VakantieRoute heeft ook historische bruggen speciaal geselecteerd. VakantieRoute kan niet de juiste volgorde maken van deze mooie historische bruggen. Dus hoe subjectief dan ook hebben we maar een volgorde gemaakt die VakantieRoute het mooiste vindt.
Klik op de foto voor een mooie vergroting van de afbeelding

10. Sint Servaasbrug in Maastricht.

Sint ServaasbrugDe Sint-Servaasbrug is een prachtige 13e eeuwse stenen brug en een van de meest karakteristieke structuren in Maastricht. Iedereen die een rechte lijn loopt van het treinstation naar Maastricht, zal deze eeuwenoude brug over de Maas oversteken. Als u naar Parijs gaat, zit u voor de Eiffeltoren, en als u naar Maastricht gaat, moet u uw foto voor de Sint-Servaasbrug nemen.

Meer Maastricht

Meer Limburg

9. Kapelbrug, Luzern Zwitserland.

kapelbrugDe Kapelbrug (Duits: Kapellbrücke) is de belangrijkste toeristische attractie van de Zwitserse stad Luzern. Het is een houten overdekte brug uit 1365 met een lengte van 204,7 meter (oorspronkelijk 285 meter). De brug bevindt zich op de plaats waar de rivier Reuss het Vierwoudstrekenmeer verlaat. De kapelbrug is vernoemd naar het nabijgelegen Sint Peterkapelle op de linkeroever van de Reuss, de eerste stadsparochie.

De brug is meer dan 650 jaar oud, maar het grootste deel van de brug is vernieuwd nadat een brand op 18 augustus 1993 de brug, op de watertoren (Wasserturm) en de beide brughoofden na, had vernietigd.

Meer Zwitserland.


8. Mostar brug, Bosnië/Herzegovina

Mostar brugDe beroemde brug in Mostar, voordat de oorlog uitbrak. Maar in april 1992 brak in Bosnië en Herzegovina de Bosnische Oorlog uit tussen moslims uit Bosnië, Kroaten en Serven. In november 1993 werd de ‘Stari Most’ (oude brug) verwoest. Pas eind 1995 werd de oorlog in Bosnië en Herzegovina helemaal beëindigd.

De kapotgeschoten brug over de rivier de Neretva werd na de oorlog weer herbouwd. De opening vond op 23 juli 2004 plaats. In 2005 werd het historische deel van de stad, inclusief die brug, de Stari Most, door UNESCO tot werelderfgoed verklaard.

Meer Bosnië-Herzegovina

7. Ponte Louis I, Porto, Portugal.

Ponto Louis PortoUitgevoerd in 1886 door een student van Gustave Eiffel, is het topdek van de brug nu gereserveerd voor voetgangers, evenals een van de metro’s van de stad. Het onderste dek draagt regelmatig verkeer, evenals smalle gangen voor voetgangers. Het uitzicht van de rivier en de oude binnenstad is simpelweg verbluffend, evenals de “durfals” die van het lagere niveau springen.

Meer Porto.

6. Puente Nuevo de Ronda, Spanje.

Puente RondaRonda is een van de weinige steden in de wereld meteen diepe kloof die door het hart van de stad loopt. De Puente Nuevo (nieuwe brug in het Spaans) overspant die kloof. De kloof was ook de meest formidabele verdediging van de vijanden van Ronda. Ze hebben ooit geprobeerd Ronda aan te vallen. Bekend als El Tajo, werd de kloof gecreëerd door constante erosie van de rivier Guadalevín. Die rivier wordt gevoed door bergstromen van smeltende sneeuw hoog in de bergen van de Sierra de las Nieves.

De kloof is vrij smal, slechts 68 meter breed, maar op zeer diep vlak, tot 120 meter, waardoor het de kloof maakt en de langste brug, de Puente Nuevo, een van de meest gefotografeerde locaties van Spanje.

Meer Ronda.
Meer Spanje

5. Ponte di Rialto, Venetië, Italië.

Ponte di RialtoDe Piazza San Marco kan beroemder zijn, maar de Ponte di Rialto (Rialto brug) is het echte hart van Venetië. De huidige structuur is gebouwd in slechts drie jaar, tussen 1588 en 1591, als een permanente vervanging voor de bootbrug en drie houten bruggen die het Canal Grande al meerdere malen sinds de 12e eeuw hadden overschreden. Het was de enige manier om het Canal Grande te voet te bereiken tot de Accademia Bridge in 1854 werd gebouwd.

De 7,5 meter lange boog van de Rialto Brug werd ontworpen met doorgangen van galerijen. De massale structuur werd gebouwd op ongeveer 12.000 houten palen die de brug nog meer dan 400 jaar later ondersteunen. De architect, Antonio da Ponte (“Anthony of the Bridge”, voldoende genoeg) heeft deze prachtige brug ontworpen.

Meer Italië
Meer Venetië met attractie kortingen

4. Ponte di Vecchio, Florence, Italië.

ponte VecchioPonte Vecchio Brug – “Oude brug” in het Italiaans – is de beroemdste brug in Florence en ongetwijfeld een van de meest beroemde bezienswaardigheden van de stad. Het is een ongelooflijk adembenemend gezicht wanneer u van veraf gezien bent, en nog meer als u daarheen loopt!

Het strekt zich uit over het smalste punt van de rivier de Arno en lijkt er niet echt op als een brug voor de talrijke overhangende winkels, waarvan de glinsterende schatten de blik van de bezoekers verheugen wanneer ze langs gaan. De brug – ingangspunt naar de stad Florence van de Cassiaweg – is gemaakt van hout en steen en komt waarschijnlijk terug in het Romeinse tijdperk. Maar de rivier bleef doorgaan, en tot de 1300’s onderging de brug tenminste twee reconstructies door de overstromingen.

Meer Toscane
Meer Florence met attractie kortingen
Meer Italië


3. Pont du Gard, Frankrijk.

pont du gardDe Pont du Gard is een Romeinse monument, halverwege de 1e eeuw na Christus. Het is de hoofdconstructie in een 50 km lang aquaduct dat de stad Nîmes, vroeger bekend als Nemausus, met water leverde. Gebouwd als een drie-niveau aquaduct met een hoogte van 50 meter, zorgde het dat water over de Gardon rivier stroomde.

In wezen is de brug gebouwd uit zachte gele kalksteenblokken, die uit een nabijgelegen steengroeve die aan de rivier grenst, wordt gemaakt. Het grootste deel van de structuur is gemaakt van briesblokken die samen met mortel worden samengevoegd.

Bij het ontwerpen van deze drie verdiepingen brug, die 360 meter op zijn langste punt bovenaan meet, creëerden de Romeinse architecten en hydraulische ingenieurs een technisch meesterwerk dat vandaag staat als een kunstwerk.

Meer Frankrijk

2. Karelsbrug, Praag, Tsjechië.

karelsbrug praagFlaneren over de Karelsbrug. Alleen wanneer je ‘s morgens heel vroeg komt, heb je een klein kansje dat je bijna alleen bent op de brug. Een stoet van beelden en een kruisbeeld siert de Karelsbrug. De brug is mooi in alle jaargetijden en heel speciaal in de winter met een dikke laag sneeuw. De Karelsbrug is zonder twijfel een van de highlights van Praag. Als je niet over de Karelsbrug hebt gelopen, ben je niet in Praag geweest.

Meer Praag
Meer Praag met attractie kortingen
Meer Tsjechië

1. Tower Bridge, Londen, Engeland.

Tower bridge londenDe Tower Bridge van Londen is een van de meest herkenbare bruggen in de wereld. De Victoriaanse gotische stijl komt voort uit een wet die de ontwerpers dwingde een structuur te creëren die in harmonie zou zijn met de nabijgelegen Tower of London.
Plannen voor de Tower Bridge werden rond 1876 ontworpen, toen het oosten van Londen extreem druk werd en een brug over de Theems in dat gebied van de stad een noodzaak leek. Het duurt nog 8 jaar – en veel discussies over het ontwerp – voordat de bouw van de brug begon.

De brug, ontworpen door stadsarchitect Horace Jones in samenwerking met John Wolfe Barry, zou uiteindelijk in 1894 voltooid worden. Vijf contractanten en bijna 450 werknemers waren betrokken bij de bouw van de 265 meter lange brug. Er werd 11.000 ton staal om het kader te bouwen.

Meer Londen
Meer Londen met attractie kortingen
Meer Engeland

(Visited 790 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pinterest
Pinterest
fb-share-icon