Meteen naar de inhoud
Praag

😎 Uw perfecte stedentrip Praag!

Ga op ontdekkingsreis in de stad van de duizend torentjes, de Tsjechische schrijver Franz Kafka en de beroemde Karelsbrug over de Moldau. Een stad vol prachtige goed bewaarde historische bouwwerken, barokke architecturen, oude paleizen, gotische kerken en kleine steegjes. Niet voor niets dat Praag in zijn geheel onder het werelderfgoed van UNESCO valt! Praag beschikt over een magnifieke burcht als pronkstuk van de stad, eeuwenoude bruggen, schilderachtige straatjes die uitmonden in historische pleinen. Het Oude Stadsplein met zijn opvallende raadhuis met zijn befaamde Astronomische klok, wat omringd is door prachtige gebouwen en gezellige terrasjes. Ook in de avond is verveling hier uitgesloten. Ga eens naar een avondvoorstelling in de Staatsopera, een ware beleving. Of neem plaats aan de bar in een van de knusse bierkroegen en proef een Tsjechische pivo (biertje) van de tap. De Tsjechische hoofdstad beschikt over een bepaalde charme met een betoverende sfeer en behoort niet voor niets tot een van de meest populaire bestemmingen voor een citytrip en is eigenlijk niet te ontdekken in enkel een paar dagen.

Hier enkele reisorganisaties  om uw stedentrip te boeken.

 • Tsjechoreizen.nl

  Praag, een unieke stad die na een eerste bezoek voor altijd een plek verovert in uw hart. Als één van de mooiste steden van Europa heeft het de bijnaam ‘de Gouden Stad’ dan ook zeker verdient. 
 • Bajabikes.eu

  Met onze tours in Praag leer je de Tsjechische hoofdstad eens op een andere manier kennen. Je wandelt of fietst met een lokale gids langs alle bezienswaardigheden in Praag
 • DeJongIntra.nl

  Reis naar het wonderschone Praag en geniet van een verzorgde stedentrip met het vliegtuig, per comfortabele touringcar of met eigen vervoer.

 • TUI.nl

  In Praag vind je een aantal bijzondere bezienswaardigheden, waaronder de Praagse Burcht en de prachtige Karelsbrug over de Moldau.

 • SNP Natuurreizen

  😎 Van Vrchlabi naar Praag fietsen
  Volg de Elberadweg vanaf het Reuzengebergte de Elbe of ‘Labe’, van kleine beek tot brede stroom. Je fietst dwars door de mooie natuur van het Boheemse bekken met historische steden als Hradec, Kralove en Pardubice. Je rijdt over stille, verharde en onverharde wegen met fraaie uitzichten op eeuwenoude bastions en burchten. Bezoek in Kuks het ‘Bethlehem’ van beeldhouwer Braun. Je eindigt in het indrukwekkende Praag.

Meer stedentrips

Meer vakantie-ideeën voor Tsjechië
Meer reisorganisaties voor Tsjechië

praag
praag
(Visited 186 times, 1 visits today)
😎 DEEL dit bericht met uw Social Media.Facebooktwitterpinterestby feather

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *