Meteen naar de inhoud

Zoek op bestemming

Facebooktwitterpinterest

maastricht

Garnisoenstad

😎 Maastricht is ontstaan als Romeinse nederzetting. Een Romeinse weg (heirbaan) kwam hier aan bij een doorwaadbare plek, ook tricht, in de Maas. De naam betekent dan ook: doorwaadbare plek langs de Maas. Op de oevers van de Maas ontstonden eerst dorp en een heiligdom. In de Laat-Romeinse tijd bouwden de Romeinen hier zelfs een imposant stenen fort. Ook kreeg Maastricht in die tijd zijn eerste stenen brug.

Door haar strategische ligging was Maastricht eeuwenlang één van de belangrijkste vesting- en garnizoensteden van Noordwest Europa. De middeleeuwse stadsmuren werden in de 16e tot en met de 19e eeuw versterkt met imposante verdedigingswerken. De forten, de restanten van linies en stadsmuren zijn nog steeds tastbare getuigen van de militair strategische functie van Maastricht, waar Spaanse, Oostenrijkse, Staatse en Franse soldaten eeuwenlang een kwart van de bevolking vormden.

Maastricht is bij uitstek de ultieme modestad. De bekende (mode)merken hebben hier de meest prachtige winkels en talrijke bijzondere boetieks en authentieke speciaalzaken presenteren unieke musthaves op het gebied van mode, accessoires en design. Daarnaast vormt de historische binnenstad ook nog eens een fantastische decor voor een eindeloze ‘shopping experience’. Dit alles maakt de stad tot het walhalla voor modeliefhebbers en shopaholics.

Maastricht is de stad voor kookgekken, foodies, lekkerbekken en fijnproevers. Bon appétit!

Hier enkele aanbieders voor deze heerlijke stad en omgeving.

Belvilla.nl

Kies je favoriete vakantiehuis in Maastricht.

Resortmooibemelen.nl

Vakantiepark Maastricht
Resort Mooi Bemelen ligt maar op 20 minuten rijafstand van deze mooie stad, dit maakt het een ideale uitvalsbasis om Maastricht te bezoeken

Campings in Limburg

BestCamp biedt je twee campings in Limburg, gelegen op unieke plekken met eersteklas voorzieningen, mooie kampeerplaatsen en comfortabele huuraccommodaties zoals stacaravans.

Vakantiediscounter

Ontdek hier de beste deal voor je vakantie naar Maastricht.

Walkingdinner.com

Ontdek alle culturele highlights van een stad, door middel van mooie wandelingen.

Meer vakantie-ideeën voor Nederland
Vakantieparken in Nederland

Maastricht
Maastricht
Maastricht, brug over de Maas
Maastricht, brug over de Maas
Maastricht
Maastricht
(Visited 273 times, 1 visits today)
😎 DEEL dit bericht met uw Social Media.Facebooktwitterpinterest

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.