Meteen naar de inhoud

Drenthe😎 Zin om je spullen te pakken,

dat krijg je vanzelf als je ziet wat er allemaal te doen is in Drenthe. Of je nu actief wilt genieten van de prachtige natuur, cultuur komt snuiven, er een gezellig dagje op uit wilt met je kinderen of één van de vele evenementen wilt bezoeken: in Drenthe is van alles te beleven. Binnen en buiten en voor jong en oud. Vervelen is er niet bij in misschien wel de stoerste provincie van Nederland. Zet je tas dus maar alvast klaar!

Natuur om te ontdekken
Dompel je onder in de natuur! Drenthe telt maar liefst drie Nationale Parken en heeft prachtige natuurgebieden. Daar kun je heerlijk in dwalen. Laat je verrassen door wat je onderweg allemaal tegenkomt. Oog in oog met een ‘Drentse Hooglander’, een heideschaap, een das of bever? In Drenthe kan je deze dieren voorbij zien komen.

Cultuur snuiven in Drenthe
Ben jij iemand die het heerlijk vindt om de historie in te duiken, of op je gemak door een museum te struinen? In Drenthe kom je ruimschoots aan je trekken. Het Drents Museum in Assen staat bekend om zijn bijzondere tentoonstellingen. Indrukwekkend is het oorlogsmonument Herinneringscentrum Kamp Westerbork, midden in de bossen. En in Veenhuizen en Frederiksoord beleef je het bijzondere verhaal van de paupers in de Koloniën van Weldadigheid. Het culturele erfgoed van Drenthe vind je hier midden in de natuur. Cultuur en natuur. Het beste van twee werelden. Je wandelt er middenin!

Ontdek Drenthe op de fiets of te voet
Fietsen met vijfsterren, dat doe je in Drenthe! De provincie die met sferen strooit. Een afwisselend landschap van bos, heide, vennetjes en zandverstuivingen. Voor toerfiets, e-bike, of mountainbike. We hebben een uitgebreid fietsnetwerk.
Ook wandelliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen. Het ene moment sta je midden in een paarse zee vol heide. Even later wandel je door oude bossen, om vervolgens te genieten van een kopje koffie op een gezellig Drents brinkplein. Door de vele wandelpaden kun je alle kanten op.
(bron:drenthe.nl)

drenthe
Drenthe

Bezienswaardigheden:

 • De hunebedden
  Drenthe staat natuurlijk bekend om de schitterende hunebedden die de geschiedenis heeft achtergelaten. De stad Borger is met zestien hunebedden het meest bezochte hunebedgebied. Niet voor niets is het Hunebedcentrum dan ook hier gevestigd.
 • Drents Museum
  In de stad Assen ligt dit belangrijkst museum van de provincie Drenthe. Hier is namelijk veel terug te vinden over de prehistorie en andere wetenswaardigheden van deze streek. Ook wordt er het verhaal verteld van het meisje van Yde. Het lijkje van dit 16 jarig meisje werd in 1897 gevonden. Onderzoek heeft uitgewezen dat het meisje leefde tussen 54 v. Chr. en 128 n. Chr. Verder zie je er onder andere botten van Mammoeten en voorwerpen van Neanderthalers.
 • WILDLANDS Adventure Zoo Emmen
  Deze dierentuin werd in 1935 opgericht door Willem Oosting. De dierentuin is opgedeeld in verschillende werelddelen met de daarbij behorende dieren. Regelmatig zijn er verschillende show te bezichtigen of kun je meekijken tijdens het voeren van de dieren. Op de website is een goed overzicht gemaakt van de dieren die je er kunt treffen.
 • TT Assen
  De meeste autorace liefhebbers noemen de plaats Assen in één adem met de TT Assen. Op het circuit van Assen worden jaarlijks de snelste motorraces van ons land gehouden. De eerste race in Assen werd in 1925 gereden. Alleen was dit niet op het circuit, maar langs de dorpjes over klinkerwegen. Het huidige circuit is geopend in 1955.
 • Kamp Westerbork
  Een niet zo fraai stukje geschiedenis is te vinden in Kamp Westerbork bij de plaats Hooghalen. Hoewel het park meerdere functies heeft gehad zoals als vluchtelingenkamp en militair kamp, is het het bekendst geworden als Joods doorgangskamp tijdens de Tweede Wereldoorlog. Hiervandaan werden duizenden Joden naar vernietigingskampen gedeporteerd. De laatste gevangenen werden er op 12 april in 1945 bevrijd door het Canadese leger. In het Herinneringscentrum wordt meer over dit stuk van de geschiedenis verteld.
 • Kasteel van Coevorden
  Het enige kasteel van de provincie Drenthe is te vinden bij Coevorden. Het werd omstreeks 1024 gebouwd als burg voor ambtenaren. Later in 1522 werd het rigoureus verbouwd en aangepast. Daarna is het in gebruik geweest als ziekenhuis, gouverneurshuis en als gemeentehuis. Tegenwoordig is het kasteel in gebruik als hotel, restaurant en feestgelegenheid waaronder trouwerijen.
 • Nationale Parken
  Drenthe kent drie flinke Nationale Parken. Het 61 km² tellende Nationale Park Drents-Friese Wold met dorpjes als Appelscha en Wapse. Het Nationale Park Dwingelderveld is iets kleiner. Dit park telt een kleine 37 km². Bijzonder aan dit park is het verhoogde wandelpad en het aantal vennen. En als derde park het Nationaal beek- en esdorpenlandschap Drentsche Aa. Op ruim 100 km² zijn maar liefst 16 dorpen te vinden.
 • Zie ons BLOG over PLOPSALAND

samen op vakantie

Met het hele gezin op stap, of met vrienden een prachtig onbezorgd weekend? 

Vind hier uw vakantie accommodatie in Drenthe

 •  
 • Heerlijkehuisjes.nl

  De leukere vakantiehuizen in Drenthe boekt u hier hier veilig en snel online!

 • Specialvillas.nl

  Ontdek Drenthe met haar prachtige natuur, unieke hunebedden en brinkdorpen vanuit je luxe vakantiehuis.

 • Farmcamps.nl

  Ontdek en beleef ’t Olde Landschap vanaf de boerderij.

 • Landal.nl

  Vind uw ideale bestemming op een vakantiepark van Landal.

 • Witterzomer.nl

  Op vakantie met de hele familie en wilt u uw trouwe viervoeter meenemen? Bij Vakantiepark Witterzomer snappen we als geen ander dat de hond natuurlijk ook onderdeel is van de familie.

 • Anwb reizen

  Drie zeer verschillende nationale parken, typische brinkdorpen, een bijzondere geschiedenis van hunebedden tot concentratiekamp Westerbork en tal van uitjes voor het hele gezin

 • Bungalow.net

  Beleef plezier aan de vakantiehuizen in Drenthe.

 • Molecaten.nl

  Molecaten campings & vakantieparken in Drenthe
  Een paradijs voor natuurliefhebbers, avonturiers en durfals.

 • Camping de Vossenburcht

  vakantiehuisjes, stacaravans, glamping of in een boomhut? het kan op deze familiecamping.

 • Landal.nl

  De prachtige omgeving, luxe accommodaties en de gastvriendelijkheid van onze medewerkers staan garant voor een onvergetelijk verblijf!

 • Recreatiepark De Tien Heugten

  Recreatiepark De Tien Heugten in Schoonloo ligt direct aan een recreatieplas met zandstrand. Het is één van de faciliteiten waardoor het park zo populair is.
  in Schoonloo

 • Belvilla.nl

  Wilt u graag het kampeergevoel beleven met tegelijkertijd de luxe en comfort van thuis? Dan is glamping iets voor u. Bij Vakantiepark Witterzomer verblijft u op een glamping in Drenthe

 • Camping de Berenkuil

  Midden in de bruisende provincie Drenthe, vlakbij Assen en aan de rand van bluesdorp Grolloo vindt u De Berenkuil, een 5-sterren camping in Drenthe.

 

(Visited 236 times, 1 visits today)
😎 DEEL dit bericht met uw Social Media.Facebooktwitterpinterestby feather

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.