Ga naar de inhoud
zandgrotten Piusa

😎 Niet alledaags zijn de zandgrotten van Piusa.

Ze zijn het resultaat van glaszandwinning in de jaren 20. Tegenwoordig komt hier een gigantische vleermuizen kolonie een winterslaap houden. Onder leiding van een gids kun je de grotten verkennen. Neem wel warme kleren mee want het is ijskoud. Langs de grotten richting Voru komt na een paar kilometer bij de rivier Piusa. Hier kunnen wandelaar een tocht maken van 15 km. U loopt door een schitterende vallei met steile zandsteen wallen. Uiteindelijk komt u terecht in het park van het herenhuis van Vana-Vastseliina. Niet veel verder liggen de ruïnes van het 14de-eeuws Duits kasteel Vastseliina. Natuurlijk kun je dit ook met de auto doen.

Hieronder wat vakantie-ideeën voor een reis naar Estland

TUI

Estland is een knus land met een Scandinavische uitstraling en karakter. Het is het kleinste land van de drie Baltische landen en kent een rijke historie met prachtige mythen en legenden.

SRC-reizen

Een bezoek aan dit land zorgt voor een hoop indrukken! In het oude centrum van de hoofdstad Tallinn lijkt het of u terug in de tijd gaat. 

Prijsvrij

.Niet alleen vanwege de Fins-Oegrische taal maar ook vanwege de wonderschone natuur onderscheidt Estland zich. Langs de kustlijn vind je dan ook ruige kliffen en kleine vissersdorpjes die worden afgewisseld met prachtige oude steden.

Anwb-reizen

Esten zijn veel trotser op hun land en hun tradities dan menig ander volk in het voormalige communistische oosten.

Sawadee.nl

De reis begint in de knusse hoofdstad van Estland, Tallinn. Tallinn is een levendige stad met veel gezellige barretjes en restaurantjes.

Djoser fietsreis – Estland, Letland & Litouwen

De Baltische Staten Litouwen, Letland en Estland lenen zich perfect voor een mooie fietsvakantie. Het landschap is er rustig en nagenoeg vlak en de landen bieden met de hoofdsteden Vilnius, Riga en Tallin en de prachtige kustlijn volop interessante bezienswaardigheden.

VakantieXperts.nl

De 3 Baltische Staten Estland, Letland en Litouwen hebben historische steden en mooie natuurgebieden. Ontdek alle mogelijkheden!

Reisgidsen Estland

Autoverhuur Estland

(Visited 560 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pinterest
Pinterest
fb-share-icon