Meteen naar de inhoud
Overijssel

😎 “MOOI OVERIJSSEL”

is de lijfspreuk van de provincie. De provincie Overijssel heeft veel mooie natuur, veel water en sfeervolle dorpen en steden. Vele steden en dorpen hebben nog veel historische panden in de binnenstad staan maar ook veel bijzondere buitenplaatsen in Overijssel te vinden. Zo heb je het Huis Singraven bij Denekamp, Kasteel Twickel in Delden en het 17de eeuwse Huis te Breckelenkamp. De speciale fietsroutes in deze streek zijn uitmuntend te noemen. Dorpen, kastelen, monumentale boerderijen en open natuurvlaktes. Vechtdal Overijssel is de thuishaven van bekende plekken zoals Ommen, Hardenberg, Dalfsen, Staphorst, het Reestdal en vele verborgen schatten. De Vecht is de trots van het Vechtdal en baant zich al kronkelend een weg door het schitterende landschap en passeert pittoreske dorpjes, landgoederen, bossen en heide. Een landschap waar je volop ruimte en rust vindt.

Bezienswaardigheden:

 • Kampen
  De Hanzestad Kampen staat vol met historische bezienswaardigheden zoals de Koornmarktspoort, Cellebroederspoort, de Bovenkerk, het Stedelijk Museum en de Stadsgehoorzaal. Een zeer leuke ervaring om daarmee de geschiedenis van Kampen op te snuiven is het volgen van de Thea Beckman-route.
 • Giethoorn
  Met zijn vele wateren, bruggetjes en ‘punter’ bootjes, wordt dit deel van Nederland ook wel het ‘Holland’s Venetië’ genoemd. Maar met een bootje door de kanaaltjes van de stad varen is op zich al bijzonder genoeg.
 • Proosdij
  Het oudste stenen woonhuis van Nederland is te vinden in de oude bisschopsstad Deventer. Het pand met de naam Proosdij dateert uit omstreeks 1130 en is gebouwd met bouwsteen die afkomstig zijn vanuit het laaggebergte de Eifel.
 • Smokkelmuseum
  In de plaats Losser zijn een paar opmerkelijke bezienswaardigheden te vinden. Zo staat hier het Grenshistorisch Smokkel- & Textielmuseum. Een deel van de textielgeschiedenis wordt er verteld door middel van een film en oude machines waaronder een spinnewiel.
 • Nationaal Park Weerribben Wieden
  In het noordwesten van de provincie Overijssel ligt dit enorme nationale park. Het 100 km² tellende park werd in 1882 opgericht. Voorheen was dit gebied enorm populair voor het werven turf en veen. Grote meren in dit gebied zijn ontstaan op plekken waar door het turven gaten ontstonden. Nu tegenwoordig leven er in dit gebied veel dieren zoals otters, vele soorten vogels zoals de Zwarte Stern, de velduil en vlinders.
 • Avonturenpark Hellendoorn
  De eens kleinschalige speeltuin van Hellendoorn is met de jaren uitgegroeid tot volwaardig pretpark met de meest uiteenlopende snelle en minder snelle attractie. Wilde waterbanen, snelle achtbanen en Discovery Club proberen je de stuipen op het lijf te jagen.Zowel jong al oud zal zich prima kunnen vermaken in dit gezellig aangelegde pretpark.
 • Zwolle
  Tussen de vele grachten van Zwolle zijn prachtige historische plekjes te vinden zoals bij de Sassenpoort, de Peperbus en rondom de Thorbeckegracht met zijn Wijndragerstoren. De oude binnenstad werd vroeger afgezet middels een stadsmuur. Er hoorden oorspronkelijk maar liefst 23 torens aan deze muur.
 • Klompenmuseum in Enter
  In een oude boerenschuur in het plaatsje Enter is een klompenmuseum gevestigd. Hier zie je een demonstratie van de oude oer-Hollandse ambacht. Er zijn veel verschillende soorten klompen te vinden waarvan je het bestaan niet weet. Zo staan hier voetbalklompen, bruidsklompen, smokkelaarsklompen en muziekklompen.
 • Twente Ballooning
  Een jaarlijks terugkerend fenomeen is de Twentse Ballooning. Het allereerste ballon evenement vond plaats in 1985 en sindsdien is het niet meer weg te denken. Tientallen ballonnen en andere kleurige luchtvaarders gaan tijdens dit festival in recreatiepark Het Hulsbeek de lucht in.

 

samen op vakantie

Met het hele gezin op stap, of met vrienden een prachtig onbezorgd weekend?

Vind hier uw vakantie accommodatie in Overijssel.

 • Anwb reizen

  In Overijssel hebben ze bruisende Hanzesteden, uitgestrekte natuurgebieden, indrukwekkende kastelen en leuke attractieparken.

 • Beerzebulten.nl

  Beerzebulten.nl is hét 5-sterren vakantiepark en familiecamping gelegen in het Overijsselse Vechtdal. Beleef een heerlijke vakantie met enorm veel plezier. De vele faciliteiten bieden op en top vermaak en er is voldoende ruimte voor alle gasten.

 • Bestcamp.nl

  BestCamp biedt een prachtige en gezellige familiecamping in Overijssel. Gelegen op de Sallandse Heuvelrug is Vakantiepark Sallandshoeve dé ideale bestemming voor een onvergetelijke vakantie in eigen land.

 • Buitenplaatsholten.nl

  Wil je de Holterberg en de Sallandse Heuvelrug gaan verkennen? Boek een luxe huisje bij Buitenplaats Holten en je bent klaar om te gaan! De gezellige huisjes bieden alle ruimte voor een ontspannen verblijf. 

 • Campingtveld.nl

  Camping ’t Veld in Rheeze (gemeente Hardenberg, provincie Overijssel) is dé kleinste ANWB 5-sterren camping van Nederland, al 8 jaar lang! Wij zijn een gezellige, kleinschalige familiecamping waar voor jong en oud veel te beleven is.

 • Hof van Salland

  Hof van Salland ligt in het unieke vakantiegebied Salland. Uw vakantiepark in Hellendoorn als centrale basis tussen rivier de IJssel en het Nationaal Park de Sallandse Heuvelrug.

 • Familievakantiepark Krieghuusbelten

  heeft alles in huis voor een onvergetelijke vakantie in Raalte, Overijssel!

 • Landal.nl

  Elk park is uniek: Ontdek de verschillende landschappen, faciliteiten en bijzonderheden van onze vakantieparken in Overijssel.

 • De Lindenberg

  De Lindenberg is de perfecte bestemming in Overijssel voor mensen die toe zijn aan een welverdiende vakantie met persoonlijke aandacht, veel rust en privacy.

 • Rheezerwold

  Vakantiepark ’t Rheezerwold is een ANWB 5-sterren camping in Heemserveen, vlakbij het stadje Hardenberg.

 • Specialvillas.nl

  Vakantiehuis huren in Overijssel
  Voor een vakantie of weekendje weg kun je in Overijssel alle kanten op. Geniet van de bossen en landgoederen,

 • Villapark de Weerribben

  In het Overijsselse Paasloo, aan de rand van Nationaal Park Weerribben Wieden, ligt een kleinschalig vakantiepark te midden van een indrukwekkend houtwallenlandschap.

 • De Witteberg

  Onze veelzijdige kampeermogelijkheden bieden uitkomst voor iedere vakantieganger. Op ons vakantiepark verhuren wij kampeerplaatsen, bungalows, chalets en groepsaccommodatie de Heerdink Hoeve.

 • De Zandstuve

  Kampeerdorp de Zandstuve is een 5-sterren kindercamping waar voor jong en oud veel te beleven is

(Visited 193 times, 1 visits today)
😎 DEEL dit bericht met uw Social Media.Facebooktwitterpinterestby feather

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.