Ga naar de inhoud

slowakije

😎 Door haar geschiedenis, prachtige natuur en culturele tradities

Slowakije is een land dat nog niet bekend is bij het grote publiek, maar dat zeker de moeite waard is om te ontdekken. Dit kleine land in Centraal-Europa biedt een rijke geschiedenis, prachtige natuur, bruisende steden en een unieke cultuur.

Een van de grootste attracties van Slowakije is de natuur. Het land heeft een aantal spectaculaire nationale parken, waaronder het Tatra Nationaal Park, het Slovensky Raj Nationaal Park en het Mala Fatra Nationaal Park. Deze parken bieden ongerepte berglandschappen, diepe valleien, kristalheldere meren en prachtige watervallen. Wandelen en fietsen zijn populaire activiteiten in deze parken, en er zijn veel goed gemarkeerde paden die bezoekers door de ongerepte natuur leiden.

Slowakije heeft ook een rijke geschiedenis en cultuur. In de middeleeuwen was Slowakije een belangrijke handelsroute tussen het oosten en het westen van Europa, en dit is nog steeds te zien in de vele kastelen en historische steden die het land rijk is. De stad Bratislava, de hoofdstad van Slowakije, heeft een prachtig oud stadscentrum met veel goed bewaarde middeleeuwse gebouwen en kerken. Andere historische steden zijn onder andere Banska Stiavnica, Kosice en Levoca.

Slowakije heeft ook een unieke culinaire traditie, met veel lokale specialiteiten die nergens anders te vinden zijn. Een van de bekendste gerechten is Bryndzove halusky, een pasta gerecht met aardappelen en kaas. Andere traditionele gerechten zijn goulash, gebraden varkensvlees en de lokale specialiteit kofola, een frisdrank die erg populair is in Slowakije.
Als u op zoek bent naar een unieke ontdekkingsreis, dan is Slowakije zeker de moeite waard om te bezoeken. Het land biedt een prachtige natuur, een rijke geschiedenis en cultuur, en een unieke culinaire traditie. Of u nu wilt wandelen in de bergen, historische steden wilt verkennen of wilt genieten van de lokale keuken, Slowakije heeft voor elk wat wils en zal u zeker betoveren met zijn schoonheid en charme.

Het landschap, wordt in feite door de Karpaten omsloten. In het westen, op de grens van het Tsjechische Moravië en Slowakije, bevinden zich de Witte Karpaten (Bilé Karpaty) en de Kleine Karpaten (Malé Karpaty), twee vrij lage gebergtes. De wijnbouw tegen de hellingen is voor diverse dorpen in de herfst aanleiding tot kleurrijke oogstfeesten.

slowakije
slowakije bratislava
slowakije

Hier enkele reisorganisaties om uw reis te boeken.

 • Anwb reizen

  Bezoek de grootste kerk van het land in Košice, bezoek het Danubiana Meulensteen Art Museum op een schiereiland in de Donau en leer meer over de geschiedenis van de hoofdstad Bratislava. Ontdek de mooiste bezienswaardigheden van Slowakije. lees meer…..

 • Tsjechoreizen

  Slowakije! Door haar geschiedenis, prachtige natuur en culturele tradities behoort Slowakije tot één van de meest interessante vakantiebestemmingen van Europa.

 • Snowtrex.nl

  Wintersportvakantie Tatranská Lomnica – skiplezier in het hartje van de Hoge Tatra!

 • Allcamps.nl

  Ontdek het ongerepte Slowakije – een klein land met een grote diversiteit. U vindt in Slowakije niet alleen interessante steden, maar ook een prachtige natuurlijke rijkdom.

 • Bungalow.net

  De cultuurvakantie vanaf de vakantieparken in Slowakije heeft van alles te bieden. De stad Nitra is een mooie bestemming voor een stedentrip.

 • Chalet.nu

  Luxe Vakantiehuizen

 • en natuurlijk………..de reisgidsen

(Visited 1.035 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pinterest
Pinterest
fb-share-icon