Meteen naar de inhoud

Zoek op bestemming

Facebooktwitterpinterest

Slowakije

😎 Door haar geschiedenis, prachtige natuur en culturele tradities

behoort dit land tot één van de meest interessante vakantiebestemmingen van Europa. Door de centrale ligging in Europa mag Slowakije met recht het culturele kruispunt van Europa genoemd worden. Uitgestrekte bossen, hooggebergtes, kronkelende rivieren, meren en watervallen, al deze natuurverschijnselen komt u tegen tijdens uw bezoek. De op één na grootste rivier van Europa, de Donau, baant gemoedelijk haar weg door heel het land.

De hoofdstad is Bratislava gelegen in het zuidwesten van het land aan de voet van de Kleine Karpaten slechts 60 km van Wenen. Kosice is de tweede stad en ligt aan de rand van het Slowaakse Ertsgebergte aan de rivier Hornald, dicht bij de grens met Hongarije. Deze stad aan de Donau is het centrum van de Slowaakse politiek, de wetenschap, de economie en de cultuur.

Het landschap, wordt in feite door de Karpaten omsloten. In het westen, op de grens van het Tsjechische Moravië en Slowakije, bevinden zich de Witte Karpaten (Bilé Karpaty) en de Kleine Karpaten (Malé Karpaty), twee vrij lage gebergtes. De wijnbouw tegen de hellingen is voor diverse dorpen in de herfst aanleiding tot kleurrijke oogstfeesten.

Hier enkele opties voor prachtige accomodaties

Meer dan 85.000 vakantiehuizen
slowakije
slowakije
slowakije
bratislava
bratislava
bratislava

(Visited 932 times, 1 visits today)
😎 DEEL dit bericht met uw Social Media.Facebooktwitterpinterest

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.