Meteen naar de inhoud

Slot Egeskov

😎 Slot Egeskov staat in Zuid-Funen en is gebouwd in 1554.

Het Slot Egeskov in Denemarken is vooral bekend, omdat het één van de best bewaarde kastelen van Denemarken en Europa is. Volgens de legende is Egeskov Slot op eiken pilaren gebouwd. Er zou een heel bos voor nodig zijn geweest.
Funen wordt ook wel het tuineiland van Denemarken genoemd en is het op één na grootste eiland. Hier vind je rust ruimte, prachtige stranden en steden. Het is bovendien de geboorteplaats van Hans Christiaan Andersen.

Bij het Egeskov Slot in Funen zijn ook enkele musea aanwezig. Zo is er een automobielmuseum, een motormuseum en een koetsenmuseum. Er zijn ook vele verschillende tentoonstellingen. Zoals een tentoonstelling van poppen en van keukengerei wat al generaties lang in het bezit is van de eigenaren van Egeskov Slot.

Ook voor de kinderen is Egeskov heel interessant. In de tuin is een prachtig doolhof van bamboe waarin de kinderen heerlijk kunnen dwalen.

Enkele vakantie-ideeën voor Denemarken:

TUI.nl

Funen is een prima regio om wandel- of fietstochten te maken, aansluitend heerlijk op een terras te zitten en genietend van het wel verdiende drankje over zee uit te turen.

Anwb reizen

Het noorden van het Deense eiland Funen is één groot kuuroord, waar je je kunt onderdompelen in de prachtige natuur. De hoofdrol is ongetwijfeld weggelegd voor de meest rustgevende dieren die we kennen: koeien.

Oad.nl

Tijdens uw busreis Denemarken zult u puur genieten van de mooiste plekjes op Jutland, het tuineneiland Funen en natuurlijk Sjælland. Maar een rondreis Denemarken betekent ook oude kastelen als Egeskov, prachtige tuinen en Vikingplaatsen als Roskilde en Jelling.

Landal.nl

Denemarken, het best bewaarde vakantiegeheim.

dejongintra.nl

Denemarken heeft attracties en bezienswaardigheden voor het hele gezin en in ieder jaargetijde.

Meer vakantie-ideeën voor Denemarken

Meer reisorganisaties voor Denemarken

Egeskov
Egeskov
Egeskov
(Visited 374 times, 1 visits today)
😎 DEEL dit bericht met uw Social Media.Facebooktwitterpinterestby feather

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *