Ga naar de inhoud
sint-petersburg

😎 Sint-Petersburg, dat voor 1991 nog Leningrad heette,

is ongetwijfeld de meest Europese stad van Rusland. Sint-Petersburg is in de eerste plaats natuurlijk de stad van Peter de Grote. Nog geen tien jaar nadat deze eigenzinnige tsaar de stad had gesticht, werd het al de hoofdstad van het grote Rusland. Later werd die eer weer toebedeeld aan Moskou. Tot de mooiste monumenten van Sint-Petersburg behoren de Hermitage, de Sint-Izaäkskathedraal, Alexander Nevski-klooster, de Kerk van de Verlosser op het Bloed, het Zomerpaleis en nog veel meer. Dwars door de stad loopt de meest beroemde straat van Rusland, de vier kilometer lange Nevski Prospekt. In deze stad kun je je letterlijk laten onderdompelen in de cultuur. Er zijn tientallen boeiende musea, zoals het overal ter wereld gekende Hermitage of het Russisch Museum. Het Russisch ballet werd hier uitgevonden en de stad heeft verschillende beroemde componisten voortgebracht, zoals Tsjaikovski. Sint-Petersburgs ligging is uniek: de stad is gebouwd rond een netwerk van kanaaltjes en rivieren en talloze fraaie bruggen bepalen mee het uitzicht van de stad. Een uniek fenomeen zijn de Witte Nachten, de zomernachten in juni en juli, waarin het nooit helemaal donker wordt. Cultuurliefhebbers zullen zich op citytrip in deze stad geen seconde vervelen!

Hier enkele reisbureaus:

 • ACSIreizen.nl

  Deze reis gaat ook over een stukje Rusland met de oudste stad Veliki Novgorod, Pskov en de imposante tsarenstad Sint-Petersburg met onder meer de Hermitage en het Russische Versailles: Peterhof.

 • Prijsvrij.nl

  In de grote stad St. Petersburg in Rusland vind je een enorm aanbod aan musea en schitterende bezienswaardigheden. 

 • Anwb-reizen

  Petrograd, Leningrad en nu Sint Petersburg. De op één na belangrijkste stad van Rusland, na Moskou, kent een bewogen geschiedenis.

 • TUI.nl

  Met Kras kunt u op vakantie naar de cultuurmetropool St. Petersburg die bol staat van unieke bezienswaardigheden.

 • Stedentrips.nl

  Wandelend op stedentrip door St. Petersburg ademt u cultuur in bij iedere teug lucht. Deze bijzondere stad van slechts driehonderd jaar oud wekt ontzag.

 • Reisgidsen Rusland

  Reisgidsen Rusland

Meer stedentrips

st Petersburg bij avond
St Petersburg
cathedral St Petersburg
(Visited 418 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pinterest
Pinterest
fb-share-icon