Ga naar de inhoud

azoren sao miguel

😎 Sao Miguel is het grootste en voor velen mooiste eiland van de Azoren.

De Azoren is een archipel in de Atlantische Oceaan en staat bekend om zijn ongerepte natuur, pittoreske landschappen en unieke cultuur. Sao Miguel is het grootste eiland van de Azoren en wordt vaak beschouwd als het mooiste eiland van de archipel.

Het eiland biedt een overvloed aan natuurlijke attracties, waaronder de Sete Cidades-meren, een van de meest iconische landschappen van de Azoren. Deze meren, die worden gescheiden door een brug, hebben elk hun eigen unieke kleur en bieden een prachtig uitzicht op de omringende bergen en de oceaan.

Een andere must-see attractie op het eiland is de Furnas-vallei, een gebied dat bekend staat om zijn vulkanische activiteit. Hier vindt u warmwaterbronnen, borrelende modderpoelen en geisers die indrukwekkende stoompluimen de lucht in werpen. De Furnas-vallei is ook de thuisbasis van de traditionele stoofpot “Cozido”, die wordt bereid door het langzaam koken van vlees en groenten in de hete grond.

Het eiland biedt ook een rijke culturele ervaring, met historische kerken, musea en lokale ambachten die worden tentoongesteld in de vele dorpen en steden van het eiland. In de hoofdstad Ponta Delgada vindt u vele historische gebouwen, waaronder kerken en forten, die getuigen van de rijke geschiedenis van de Azoren.

Het eiland biedt ook veel activiteiten voor avontuurlijke reizigers, zoals surfen, duiken, kajakken en wandelen. Het eiland heeft veel wandelpaden die bezoekers door de bergen, langs de kust en door de ongerepte natuur leiden.

Sao Miguel is gemakkelijk te bereiken met een directe vlucht vanuit verschillende Europese steden en biedt een unieke en onvergetelijke ervaring voor reizigers die op zoek zijn naar avontuur, natuur en cultuur. Of u nu wilt ontspannen in warmwaterbronnen, de lokale keuken wilt proeven of wilt genieten van de prachtige natuur, Sao Miguel is een absolute must-see voor iedereen die de Azoren bezoekt.

Sao Miguel
Azoren Sao Miguel
Church Sao Miguel

Enkele reisorganisaties voor dit prachtige groene eiland

Portugal – São Miguel (Ponta Delgada) Reserveer je vliegtickets naar São Miguel bij TUI en maak kennis met het groenste eiland van de Portugese Azoren-archipel!

Ga mee op wandelreis op de Azoren. Op de eilanden Terceira en São Miguel ondernemen we natuur- en culturele wandelingen.

 

(Visited 210 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pinterest
Pinterest
fb-share-icon