Zoek op bestemming

Facebooktwitterpinterest

rovaniemi
😎 Vrijwel op de poolcirkel gelegen en op de plaats waar de rivieren Kemijoki en Ounasjoki samenvloeien ligt het Finse plaatsje Rovaniemi.
Rovaniemi is de hoofdstad van de provincie Lapland en telt ongeveer 35.000 inwoners. In eigen land is de plaats een vaste waarde, maar op internationaal vlak ontbreekt het Rovaniemi aan de nodige bekendheid. Die bekendheid nam wel toe na 2006, toen de Finse groep Lordi het Eurovisiesongfestival op zijn naam wist te schrijven.

De grootste bekendheid wist Rovaniemi echter de verwerven doordat het de thuisbasis is van niemand minder dan de kerstman. Toeristen die de plaats bezoeken zijn dan ook slechts op één ding uit en dat is deze heilige man eens in het echt te zien. Heb je met hem kennis gemaakt en ook de geheimen van het Santapark ontdekt, trek dan de uitgestrekte en ruige natuur in en laat je verrassen door het prachtige Finland.

Naar wat je ook op zoek bent, Rovaniemi is een plaats in de wereld die je gewoon gezien “moet” hebben. Zijn unieke ligging in de directe nabijheid van de poolcirkel, de woonplaats van de kerstman, de uitgestrekte en ruige natuur, de geweldige sneeuw in de winter en natuurlijk ook het wonderbaarlijke noorderlicht zorgen er voor dat de plaats een grote indruk op je zal weten te maken. Iedereen voelt zich thuis in deze warme sfeer, aan jou om het ook zelf te ontdekken!

Hier enkele aanbieders voor het Noorden van Finland

  • Acsireizen.nl

   Kampeerreis Finland – St. Petersburg – Baltische Staten

  • Bbi-travel.nl

   Camperreis in Finland
   U bent eigen baas en kiest uw eigen reisroute. U zult merken dat er een overvloed aan campings is die veelal fraai zijn gelegen en beschikken over goede faciliteiten voor het hele gezin. Helemaal uniek is het “allemansrecht” waarbij u vrij in de natuur mag kamperen, mits u toestemming heeft van de grondeigenaar en vóór vertrek opruimt en geen afval in de natuur achterlaat.

  • DeJongIntra.nl

   Wat dacht u van een huskysafari, sneeuwscootertocht, ijsvissen, sneeuwschoenwandelen of een jacht naar het noorderlicht? Een wintersport naar Finland is een bijzondere ervaring!

  • SNP Natuurreizen in Finland

   Op vakantie naar onovertroffen Finland
   Finland, met hoofdstad Helsinki, is een uniek vakantieland.

  • TUI.nl

   Finland is het land bij uitstek voor een romantische vakantie. De besneeuwde dennenbossen, de bevroren meren en het Noorderlicht dat aan de hemel danst zorgen voor unieke momenten.

  • WTC.nl – World Ticket Center

   Voordelige vliegtickets Finland bij WTC.nl – World Ticket Center.

  • Meer reisorganisaties voor Finland

   Meer vakantie-ideeën voor Finland

lapland

lapland

lapland

(Visited 219 times, 1 visits today)
😎 DEEL dit bericht met uw Social Media.Facebooktwitterpinterest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *