Zoek op bestemming

Facebooktwitterpinterest

robin hood's bay

😎 Robin Hood’s Bay, is een klein vissersdorpje aan de oostkust van Engeland

Robin Hood’s Bay is een baai in het North York Moors National Park, vijf kilometer ten zuiden van Whitby en 15 kilometer ten noorden van Scarborough aan de kust van North Yorkshire, Engeland.

Robin Hoods Bay heeft zand en gezinsvriendelijke stranden, heeft fossielen en Dinosaur kust, heeft langs de kust en het platteland prachtige wandel- en fietspaden, heeft geweldige plekken om te eten en te drinken, heeft fantastische winkels en heeft thema weekends, festivals en evenementen.

Het lage gedeelte van de baai is het vissersdorp met de huizen dicht bij elkaar gebouwd. Het is leuk wandelen door de nauwe straatjes.
De baai heeft verschillende mooie en wat verborgen plekken. Het is zeker de moeite om daar met de fiets doorheen te rijden.

Yorkshire

Yorkshire

uk

Klik hier voor vergroting plattegrond

Yorkshire is een graafschap met vele gezichten. U vindt hier niet één, maar twee nationale parken, het Yorkshire Dales National Park en het North York Moors National Park, en ook een ‘Area of Outstanding Natural Beauty’. Als u een liefhebber bent van natuur, dan zit u in Yorkshire dus goed! Een bijzondere manier om de prachtige natuur van ‘the Moors’ te ontdekken is per trein. Dus spring aan boord van de North Yorkshire Moors Railway en geniet van de schitterende uitzichten. Of trek uw wandelschoenen aan en ga erop uit!

Maar Yorkshire heeft niet alleen natuur te bieden. U vindt hier ook de meest charmante kustplaatsjes, zoals Robin Hood’s Bay, Whitby en Scarborough. Wandel door de nauwe straatjes en breng een bezoek aan de theehuizen en winkeltjes of eet een heerlijke fish & chips op het strand.

De prachtige stad York mag u zeker niet overslaan. Bezoek de imposante York Minster, wandel door de Middeleeuwse Shambles of over de stadsmuren en leer alles over de geschiedenis van de stad in het Jorvik Viking Centre. Hoewel Leeds iets minder bekend is dan York is deze stad ook zeker de moeite van het bezoeken waard. Geniet van de mooie winkels, de gezellige restaurants en pubs en de vele attracties. Waar u ook voor kiest: u zult genieten in Yorkshire!

Hier enkele reisorganisaties  om uw reis naar Yorkshire te boeken.

 • dejongintra.nl

  Een autovakantie Groot-Brittannië is dichterbij dan u denkt. Er zijn veel mogelijkheden om een ferry-overtocht te maken of u kunt met het vliegtuig en ter plaatse gebruik maken van een huurauto

 • Belvilla.nl

  Vakantiehuizen in Yorkshire

 • HouseOfBritain.nl

  prachtige aanbiedingen in Yorkshire via House of Britain.

 • Anwb-reizen

  Rond de historische stad York bevindt zich het afwisselende landschap van Yorkshire. Het is een boeiend gebied. Je ziet grimmig bergland ineens overgaan in vriendelijk weideland met stenen muurtjes. Verstedelijkt gebied maakt plotseling plaats voor weids natuurgebied.

Meer reisorganisaties voor Groot-Brittannië

Méér leuke vakantie-ideeën voor Groot-Brittannië

(Visited 391 times, 1 visits today)
😎 DEEL dit bericht met uw Social Media.Facebooktwitterpinterest

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *