Ga naar de inhoud

Robin Hood’s Bay, is een klein vissersdorpje aan de oostkust van Engeland

In de schilderachtige hoek van de Engelse oostkust, omarmd door kliffen en de Noordzee, ligt het charmante vissersdorpje Robin Hood’s Bay. Dit idyllische juweel, doordrenkt van geschiedenis en omgeven door adembenemende natuur, belichaamt de tijdloze charme van Engelse kustplaatsen. Laten we afdalen in de geplaveide straatjes en de betoverende wereld verkennen die Robin Hood’s Bay heet.

 1. Historische Roots: Robin Hood’s Bay ademt geschiedenis uit elke steen en geplaveide straat. Het dorp heeft een rijke maritieme achtergrond, ooit een bloeiende hub voor smokkelaars in de 18e eeuw. De kronkelende steegjes, eeuwenoude huizen en charmante pubs vertellen het verhaal van een tijd waarin dit kleine vissersdorpje een broeinest van activiteit was voor zowel vissers als smokkelaars.

 2. Betoverende Geplaveide Straten: Een wandeling door de geplaveide straten van Robin Hood’s Bay voert je mee terug in de tijd. De oude vissershuisjes, met hun rode dakpannen en bloemrijke voortuinen, stralen een rustieke charme uit die je doet denken aan vervlogen tijden. Slenter langs de kade en ontdek de verborgen hoekjes waar de geschiedenis van het dorp tot leven komt.

 3. Adembenemende Natuur: De natuurlijke schoonheid rondom Robin Hood’s Bay is ronduit adembenemend. Het dorp is genesteld tussen imposante kliffen die uitkijken over de glinsterende Noordzee. Maak een wandeling langs de klifpaden en laat je betoveren door de weidse uitzichten op de oceaan. Het is ook een uitstekende plek voor vogelspotters, want de kustlijn trekt een verscheidenheid aan zeevogels aan.

 4. Strandvondsten en Verborgen Grotten: Het uitgestrekte kiezelstrand van Robin Hood’s Bay nodigt uit tot avontuurlijke verkenningen. Bij laag water komen de overblijfselen van oude scheepswrakken tevoorschijn, waardoor het strand een schatkamer van strandvondsten wordt. Ontdek ook de verborgen grotten langs de kust, waar smokkelaars ooit hun waardevolle lading verborgen.

 5. Lokale Gastvrijheid: De lokale gastvrijheid van Robin Hood’s Bay is als een warme omhelzing. De dorpsbewoners delen graag verhalen over de geschiedenis en wijzen je de weg naar de beste plekjes. Bezoek een van de traditionele pubs en geniet van een pint terwijl je luistert naar de lokale legendes en anekdotes.

Robin Hood’s Bay is niet zomaar een vissersdorpje; het is een tijdloze reis naar het verleden, omgeven door de overweldigende schoonheid van de natuur. Of je nu geniet van de historische charme, de adembenemende uitzichten of gewoon de rustige kalmte van de Noordzee, dit betoverende dorpje aan de oostkust van Engeland belooft een ervaring die je nog lang zult koesteren. Dus, laat je meeslepen door de magie van Robin Hood’s Bay en ontdek de tijdloze pracht van dit Engelse kustjuweel.

Yorkshire

Yorkshire is een graafschap met vele gezichten. U vindt hier niet één, maar twee nationale parken, het Yorkshire Dales National Park en het North York Moors National Park, en ook een ‘Area of Outstanding Natural Beauty’. Als u een liefhebber bent van natuur, dan zit u in Yorkshire dus goed! Een bijzondere manier om de prachtige natuur van ‘the Moors’ te ontdekken is per trein. Dus spring aan boord van de North Yorkshire Moors Railway en geniet van de schitterende uitzichten. Of trek uw wandelschoenen aan en ga erop uit!

Maar Yorkshire heeft niet alleen natuur te bieden. U vindt hier ook de meest charmante kustplaatsjes, zoals Robin Hood’s Bay, Whitby en Scarborough. Wandel door de nauwe straatjes en breng een bezoek aan de theehuizen en winkeltjes of eet een heerlijke fish & chips op het strand.

De prachtige stad York mag u zeker niet overslaan. Bezoek de imposante York Minster, wandel door de Middeleeuwse Shambles of over de stadsmuren en leer alles over de geschiedenis van de stad in het Jorvik Viking Centre. Hoewel Leeds iets minder bekend is dan York is deze stad ook zeker de moeite van het bezoeken waard. Geniet van de mooie winkels, de gezellige restaurants en pubs en de vele attracties. Waar u ook voor kiest: u zult genieten in Yorkshire!

Hier enkele reisorganisaties  om uw reis naar Yorkshire te boeken.

 • dejongintra.nl

  Een autovakantie Groot-Brittannië is dichterbij dan u denkt. Er zijn veel mogelijkheden om een ferry-overtocht te maken of u kunt met het vliegtuig en ter plaatse gebruik maken van een huurauto

 • Belvilla.nl

  Vakantiehuizen in Yorkshire

 • HouseOfBritain.nl

  prachtige aanbiedingen in Yorkshire via House of Britain.

 • Anwb-reizen

  Rond de historische stad York bevindt zich het afwisselende landschap van Yorkshire. Het is een boeiend gebied. Je ziet grimmig bergland ineens overgaan in vriendelijk weideland met stenen muurtjes. Verstedelijkt gebied maakt plotseling plaats voor weids natuurgebied.

Meer reisorganisaties voor Groot-Brittannië

Méér leuke vakantie-ideeën voor Groot-Brittannië

(Visited 695 times, 1 visits today)
Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pinterest
Pinterest
fb-share-icon