Beleef dit zelf Nederland

Reisgidsen, wandelkaarten Nederland

 • Zoek op bestemming

 • Facebooktwitterpinterest

  WADDEN EILANDEN

  In Nederland wordt ‘TVTAS’ gebruikt als ezelsbruggetje om de namen van de waddeneilanden te onthouden.

  • Texel
  • Vlieland
  • Terschelling
  • Ameland
  • Schiermonikoog

  Niet alleen u kan hier heerlijk wandelen maar ook de Waddeneilanden zijn voortdurend in beweging. De  eilanden verplaatsen zich langzaam maar zeker van west naar oost. Die beweging noemen ze ook “wandelen”.

  GRONINGEN.

  Er gaat niets boven Groningen.

  De vakantie uitlating van de provincie. Groningen herbergt een van de oudste cultuurlandschappen van Europa en grenst aan een Werelderfgoed van Unesco. En dat is nog niet alles, de provincie biedt zoveel mooie en gevarieerde natuur dat een dagje Groningen bezoeken bij lange na niet genoeg is. De provincie Groningen bestaat uit zeven regio’s met elk hun eigen karakter, bezienswaardigheden en natuur.

  Dat Groningen een fantastische bestemming is voor volwassenen is bekend. Maar ook met kinderen valt er heel wat te beleven in de provincie. Hier enkele fijne tips op een rij. Wat te denken van Waddenfun, Zeehondencentrum Pieterburen, het blote voeten pad of Wonderwereld.
  Van de ANWB kreeg DoeZoo een zilveren award voor het Leukste Uitje van Groningen 2017 en in het Doe Museum kun je als bezoeker zelf aan de slag.

  FRIESLAND

  Tips zijn:

  • Waddengebied
  • Terpenland
  • Friese wouden
  • Friese meren
  • Elfstedentocht
  • Skûtsjesilen

  Friesland belooft je de ruimte, hier moet je zijn.

  • Central Park
  • De Tempel
  • Burl-al-Arab
  • Mont st. Michel
  • Sahara
  • Stonehegde
  • Savanne
  • Chinese Muur

  Klik HIER om te zien waar die in Friesland liggen.

  DRENTHE

  Of je nu actief wilt genieten van de prachtige natuur, cultuur komt snuiven, er een gezellig dagje op uit wilt met je kinderen of één van de vele evenementen wilt bezoeken: in Drenthe is van alles te beleven. Binnen en buiten en voor jong en oud. Vervelen is er niet bij in misschien wel de stoerste provincie van Nederland. Zet je tas dus maar alvast klaar!

  Klik ook HIER voor méér Drenthe.

  “MOOI OVERIJSSEL”

  is de lijfspreuk van de provincie.
  De provincie Overijssel heeft veel mooie natuur, veel water en sfeervolle dorpen en steden. Vele steden en dorpen hebben nog veel historische panden in de binnenstad staan maar ook veel bijzondere buitenplaatsen in Overijssel te vinden. Zo heb je het Huis Singraven bij Denekamp, Kasteel Twickel in Delden en het 17de eeuwse Huis te Breckelenkamp. De speciale fietsroutes in deze streek zijn uitmuntend te noemen. Dorpen, kastelen, monumentale boerderijen en open natuurvlaktes.

  Vechtdal Overijssel is de thuishaven van bekende plekken zoals Ommen, Hardenberg, Dalfsen, Staphorst, het Reestdal en vele verborgen schatten. De Vecht is de trots van het Vechtdal en baant zich al kronkelend een weg door het schitterende landschap en passeert pittoreske dorpjes, landgoederen, bossen en heide. Een landschap waar je volop ruimte en rust vindt.

  Gelderland
  “levert je mooie streken”.

  Dat is de lijfspreuk van de provincie Gelderland. En terecht want de provincie levert een diversiteit aan verschillende landschappen.
  Gelderland is dé wandel- en fietsprovincie nr 1. En staat bekend om haar natuur én gastvrijheid. Maar de vier Gelderse streken hebben nog veel meer te bieden!

  Aantrekkelijke winkelsteden, attracties, culinaire en culturele hoogstandjes en een modern aanbod aan accommodaties. Voor een dagje weg of korte vakantie in eigen land, ben je in de vier Gelderse streken, de Veluwe, regio Arnhem Nijmegen, Rivierenland en de Achterhoek, aan het juiste adres!

  Flevoland

  is het product van het grootste inpolderingstraject aller tijden.

  het Zuiderzeeproject. De parels uit het verleden geven een bijzonder cachet aan het Flevolandse heden… Waar eerst alleen maar water was, is nu een aantrekkelijk recreatiegebied.

  Flevoland ontdekken betekent al je zintuigen gebruiken: voelen, ruiken, proeven, horen en zien. In het voorjaar is het gebied één grote bloemenzee. Maar ook in de andere seizoenen prikkelen kleuren de zintuigen. Overal op het platteland en Urk kom je bordjes tegen van streekeigen producten die je uitnodigen om rechtstreeks van de Flevolandse akkerbouwers, fruittelers en vissers te kopen. De vruchtbare Flevolandse grond levert de mooiste en lekkerste streekproducten.

  Utrecht

  ook wel het centrum van Nederland genoemd.
  Dat is natuurlijk wel geografisch bedoeld. Het is de kleinste provincie van Nederland met toch mooie historische steden zoals Utrecht en Amersfoort.
  De historische locaties in de oude Utrechtse binnenstad vormen samen het bruisende hart van Utrecht. Veel van de deftige stadskastelen zijn omgebouwd tot horecagelegenheid, en de oude opslagruimtes langs de werf zijn nu het decor van gezellige cafés, hippe winkelconcepten en restaurants met wereldkeukens.

  Provincie Utrecht heeft het op een na grootste bosgebied van Nederland, Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug, en een nieuw parkbos op landgoed Haarzuilens.
  Uitgeroepen tot één van de mooiste provincies van Nederland met de meest verschillende landschappen(97 natuurgebieden), gezellige steden vol cultuur en veel, heel veel historie.

  Noord-Holland

  is een van de meest verstedelijkte gebieden van ons land.

  Grootste stad in de provincie is Amsterdam en de hoofdstad is Haarlem. Gelegen aan de Noordzee, Zuiderzee en doorkruist door brede rivieren was het dankzij zijn ligging al van oudsher een van de belangrijkste gebieden van ons land.

  De oude vissersdorpen bijvoorbeeld aan het IJsselmeer zoals Volendam en Marken trekken nog ieder jaar vele toeristen van wegen hun authentieke karakter. Het buitengebied heeft veelal een typisch Hollands karakter met veel polders, slootjes en molens. Molens, klompen en niet te vergeten heel veel tulpen. Helemaal boven in de provincie ligt ook nog het eiland Texel.

  Zuid-Holland

  met grote steden als Rotterdam en Den Haag, afgewisseld met badplaatsen als Scheveningen en Noordwijk, tulpen in de Keukenhof en molens op Kinderdijk. U leert in een korte tijd het echte Nederland kennen.

  Schilderachtige steden
  Kunstschilders lieten zich in het verleden al vaak inspireren door de schoonheid van Zuid-Holland. Zo vindt u in Den Haag het bekende Panorama Mesdag. Vermeer maakte een aantal schilderijen waarin het straatbeeld van Delft te zien is. Ook Leiden staat bekend om een beroemde schilder: Rembrandt van Rijn. Een meer modernere stad is Rotterdam. U vindt hier bijzondere hedendaagse architectuur.

  Voor méér informatie over Zuid-Holland klik HIER

  (Visited 84 times, 1 visits today)
  😎 DEEL dit bericht met uw Social Media.Facebooktwitterpinterest

  Comments are closed.

  Powered by: Wordpress