Ga naar de inhoud

quéribus

😎 Quéribus behoorde aan de Katharen.

Quéribus, een van de beroemdste kastelen in het zuiden van Frankrijk, behoorde ooit toe aan de Katharen, een middeleeuwse religieuze groepering die door de katholieke kerk werd vervolgd. Het kasteel is een belangrijk symbool van de geschiedenis van de Katharen en biedt een indrukwekkend uitzicht op het omliggende landschap. In deze blog zullen we meer ontdekken over Quéribus en de geschiedenis van de Katharen.

Quéribus is gelegen op een rotsachtige heuvel in het zuiden van Frankrijk, vlakbij het dorp Cucugnan. Het kasteel werd in de 11e eeuw gebouwd en diende als een versterkte vesting voor de regio. Later, in de 12e eeuw, werd het kasteel bezet door de Katharen, een religieuze groepering die afweek van de katholieke kerk.

De Katharen geloofden in het dualisme, waarbij de wereld werd verdeeld in goed en kwaad. Ze weigerden de autoriteit van de katholieke kerk te erkennen en werden daarom door de kerk als ketters beschouwd. De kerkelijke autoriteiten organiseerden een kruistocht tegen de Katharen, de zogenaamde Albigensische Kruistocht, waarbij de Katharen werden vervolgd en gedood.

Quéribus was een van de laatste bastions van de Katharen en werd in 1255 ingenomen door de Franse troepen. Het kasteel werd vervolgens verlaten en raakte in verval, maar werd later gerestaureerd en is nu een populaire toeristische attractie.

Vandaag de dag biedt Quéribus bezoekers de kans om de rijke geschiedenis van de Katharen te ervaren. Het kasteel biedt een prachtig uitzicht op het omliggende landschap en heeft een museum gewijd aan de Katharen en hun geschiedenis. Je kunt ook een rondleiding maken door het kasteel en de verschillende kamers en ruimtes verkennen, zoals de kapel en de toren.

Maar Quéribus biedt ook volop mogelijkheden voor ontspanning en plezier. Bezoek bijvoorbeeld het nabijgelegen dorp Cucugnan, dat bekend staat om zijn oude stenen huizen en smalle straatjes. Of ga naar een van de vele restaurants in de omgeving en proef de lokale specialiteiten, zoals cassoulet en foie gras.

Kortom, Quéribus is een must-visit bestemming voor reizigers die geïnteresseerd zijn in de geschiedenis van de Katharen en de middeleeuwse geschiedenis van Frankrijk. Met zijn indrukwekkende ligging en rijke geschiedenis biedt het kasteel een onvergetelijke ervaring voor iedereen die het bezoekt. Met deze tips kan je jouw perfecte reis naar Quéribus plannen en genieten van al het moois dat de regio te bieden heeft.

Hier enkele reisorganisaties om uw reis naar Zuid-Frankrijk te boeken!

 • Anwb reizen

  Ranke cipressen die boven de wijngaarden uittorenen zijn een onmiskenbaar teken dat je in Languedoc bent aangekomen. Zandstranden, vissersdorpen, heuvels en bergen: alleen hier is het ware zuiden van Frankrijk te vinden!

 • TUI

  Een reis beleven vol afwisseling, zon en de mooiste natuur van Europa? Ga met TUI op vakantie naar Languedoc-Roussillon! Deze prachtige streek in het zuiden van Frankrijk heeft alles in huis voor een onvergetelijke vakantie.

 • Golfreizen.nl

  Golfvakantie in Frankrijk: Zuid Frankrijk.

 • Vacanceselect

  Van kliffenkust tot mediterrane baaitjes: dat is Frankrijk

 • Vakantiediscounter

  Ontdek het uitgebreide aanbod en boek gemakkelijk online bij Vakantiediscounter.nl!

Meer reisorganisaties voor Frankrijk

Meer vakantie-ideeën voor Frankrijk

languedoc
languedoc
languedoc
(Visited 420 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pinterest
Pinterest
fb-share-icon