Reisverhalen Zweden

Njupeskär, Zweden’s hoogste waterval

 • Zoek op bestemming

 • Facebooktwitterpinterest

  njupeskär

  😎 Het Nationale Park Fulufjället in het noordwesten van de provincie Dalarna

  is een mengeling van dramatische natuur en kale bergen. De waterval Njupeskär is vooral in de winter, als de waterval bevroren is, ook bijzonder bezienswaardig.
  Njupeskär is de hoogste waterval van Zweden: 93 meter hoog met een vrije val van 70 meter. Het wandelpad is vrij eenvoudig, maar niet geschikt voor kinderwagens of rolstoelen.
  Het geluid van grote hoeveelheden water neerstorten is bijna oorverdovend, en het vallende water zorgt voor een dikke mist die goed is voor een groot aantal bijzondere mossen en korstmossen langs de afgronden. Het is makkelijk te lopen naar Njupeskär als er geen sneeuw op de grond, en alles wat je nodig hebt is gewoon schoenen.

  Het Nationale Park Fulufjället bestaat voor het grootste deel uit kale bergen en heidegebied. De met laag struikgewas, gras en mos begroeide gebieden zijn uniek voor de fjällwereld. Hier mogen rendieren niet grazen en dat is goed te zien aan het dikke mosdek. Het park is goed van wandelpaden voorzien met ruim 140 kilometer gemarkeerde routes.

  Hier enkele Zweden reisbureaus.

  waterval Sweden
  Zweden
  waterval zweden

  (Visited 188 times, 1 visits today)
  😎 DEEL dit bericht met uw Social Media.Facebooktwitterpinterest

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Powered by: Wordpress