Vakantie ideeën Zweden

Njupeskär, Zweden’s hoogste waterval

 • Zoek op bestemming

 • Facebooktwitterpinterest

  njupeskär

  😎 Het Nationale Park Fulufjället in het noordwesten van de provincie Dalarna

  is een mengeling van dramatische natuur en kale bergen. De waterval Njupeskär is vooral in de winter, als de waterval bevroren is, ook bijzonder bezienswaardig.
  Njupeskär is de hoogste waterval van Zweden: 93 meter hoog met een vrije val van 70 meter. Het wandelpad is vrij eenvoudig, maar niet geschikt voor kinderwagens of rolstoelen.
  Het geluid van grote hoeveelheden water neerstorten is bijna oorverdovend, en het vallende water zorgt voor een dikke mist die goed is voor een groot aantal bijzondere mossen en korstmossen langs de afgronden. Het is makkelijk te lopen naar Njupeskär als er geen sneeuw op de grond, en alles wat je nodig hebt is gewoon schoenen.

  Het Nationale Park Fulufjället bestaat voor het grootste deel uit kale bergen en heidegebied. De met laag struikgewas, gras en mos begroeide gebieden zijn uniek voor de fjällwereld. Hier mogen rendieren niet grazen en dat is goed te zien aan het dikke mosdek. Het park is goed van wandelpaden voorzien met ruim 140 kilometer gemarkeerde routes.

  Hier enkele Zweden reisbureaus.

   • Wintertrex.nl

    De historische provincie Dalarna ligt in het midden van Zweden en grenst in het westen aan Noorwegen. De regio staat bekend om haar tradities en typische Zweedse cultuur.

   • SNP Natuurreizen in Zweden

    Vakantie in Zweden met SNP betekent wandelen, fietsen, varen of rondreizen in een land met een overvloed aan ruimte, wildernis en water.

   • TUI.nl

    Vakantie in Zweden met SNP betekent wandelen, fietsen, varen of rondreizen in een land met een overvloed aan ruimte, wildernis en water.

  Meer vakantie-ideeën voor Zweden

  Meer reisorganisaties voor Zweden

  Bijzondere overnachting.

  Pernilla Wiberg Hotel

  Dit hotel ligt direct bij het wintersportgebied Idre Fjäll. U kunt hier tot aan de deur skiën. Het hotel beschikt over een gratis sauna en een buitenbad dat in de zomer gebruikt kan worden. Het biedt ook massagebehandelingen. Het hotel is ontworpen door de beroemde skiër Pernilla Wiberg en heeft een eigentijdse en chique inrichting.

  Voor boeken van deze bijzondere locatie klik HIER

  waterval Sweden
  Zweden
  waterval zweden

  (Visited 261 times, 1 visits today)
  😎 DEEL dit bericht met uw Social Media.Facebooktwitterpinterest

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Powered by: Wordpress