Ga naar de inhoud

Mostar brug
mostar bosnie

😎 Mostar: stad van de beroemdste brug van Bosnië en Herzegovina

Mostar is de grootste en belangrijkste stad van Herzegovina. Mostar is niet de eerste stad waart je aan denkt bij een stedentrip toch zijn er in Mostar genoeg aanleidingen te vinden om een bezoek aan de stad te brengen. De belangrijkste reden is natuurlijk om de Stari Most met eigen ogen te zien. Deze oude brug staat voor veel mensen symbool voor de vernielingen die tijdens de Bosnische Burgeroorlog zijn gepleegd.
De brug is ondertussen hersteld net als grote delen van de historische binnenstad.

De hoofdstad Sarajevo ligt aan 2 rivieren: Miljacka en de Bosna.
Een prachtige mix van historische Ottomaanse bouwwerken en imposante Habsburgse kenmerken, zo kan Sarajevo, het best omschreven worden. De stad zit vol met geschiedenis. In Sarajevo speelde de aanleiding van de Eerste Wereldoorlog zich af en de stad nam een belangrijke positie in in de Joegoslavische tijd.

Hier enkele enkele reisorganisaties van mooie reizen naar Bosnië en Herzegovina

ACSIreizen.nl

    • Langzamerhand raken de Balkanlanden steeds meer in trek. Geen wonder, want de landen in dit grote gebied hebben veel te bieden: bergen, kloven, rivieren, prachtige meren en heerlijke, koele bossen. Daarnaast vindt u indrukwekkende musea en schilderachtige plekjes.

Kras.nl

    • Wie op vakantie gaat naar Bosnië en Herzegovina met Kras lijkt in de stad Mostar zo op een historische filmset te zijn beland.

Src-reizen.nl

    • Bosnië-Herzegovina is een lappendeken van volkeren en religies: hier gaan de oriëntaalse en Europese cultuur naadloos in elkaar over. De Romeinse, Byzantijnse, Slavische, Osmaanse, Habsburgse en joodse culturen overlapten elkaar en volgden elkaar in de loop van de eeuwen op.

TUI.nl

    • Bosnië Herzegovina is als vakantieland redelijk onbekend. Toch is er voor ieder wat wils. Met name voor de natuur- en sportliefhebbers is er een overvloed aan beleving.

WTC.nl – World Ticket Center

Vliegtickets Mostar, Europa » Bosnië-Herzegovina » Mostar

dezwerver.nl

Reisgidsen Bosnië.

Meer reisorganisaties voor de Balkan
Meer vakantie-ideeën voor de Balkan

mostar

mostar

sarajevo

sarajevo

(Visited 1.735 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pinterest
Pinterest
fb-share-icon