Zoek op bestemming

Facebooktwitterpinterest

moravië

😎 De regio Moravië is bijzonder goed geschikt voor het verbouwen van wijndruiven.

Zo’n 96% van alle Tsjechische wijnstokken zijn in deze streek aangeplant. Moravië grenst aan het Oostenrijkse Weinviertel.

Moravië is een prachtig gebied en brengt veel kwaliteitswijnen voort. Als je in de regio bent, zie je direct de mooie groene heuvels bekleed met wijnstokken. De regio is onderverdeeld in vier verschillende wijngebieden: Znojemská, Mikulovská, Velkopavlovická en Slovácká. Elke regio heeft weer een eigen bodem, variërend van een kalkachtige grond tot juist meer stevige kleigronden.

Het Europese landklimaat zorgt voor warme zomers en redelijk koude winters. Het bijzondere aan de regio in Moravië, is het microklimaat. De regio kent een relatief warmer en droger klimaat dan in andere regio’s rondom Moravië. De nationale Tsjechische belangenorganisatie schat in dat door het klimaat, zo’n 80% van alle jaargangen goede tot uitstekende Tsjechische wijnen voortbrengen. Uit deze streek komen zowel rode als witte Tsjechische wijnen, al staat de regio vooral bekend om de witte wijnen.
Maar er is natuurlijk veel meer te bezoeken in deze streek zoals het kasteel van Vranov nad Dyjí.

Voor boekingen naar deze streek:

 • de vakantiediscounter

  Populaire Wil je statige gebouwen bewonderen in Praag of juist op de lange latten staan in een wintersportgebied? Het kan er allemaal.

 • Last-Minute vakantiewoningen Tsjechie

  Reserveer één van de last minute vakantiehuizen in Tsjechië, wanneer u zin heeft in een spontaan weekendje weg voor twee in Praag, een zomervakantie aan het Lipnomeer of een wintersportvakantie in het Reuzengebergte?

 • Dejongintra.nl

  Vind dé reis voor u! Zonvakantie, wintersport, busvakantie en meer. De Jong Intra heeft dé vakantie voor u!

 • D-reizen

  Waan uzelf in lang vervlogen tijden. Geniet van de prachtige steden, maar ook van de woeste bergen met snel stromende rivieren. Kom als de zomerzon het land goud kleurt. Maar vergeet niet om er in de winter terug te keren om je ski’s onder te binden.

 • Vergeet de ….Reisgidsen Tsjechie
  niet.

Meer vakantie-ideeën voor Tsjechië
Meer reisorganisaties voor Tsjechië

SRC Reizenmoravië

moravie

moravië

moravië

moravië

(Visited 449 times, 1 visits today)
😎 DEEL dit bericht met uw Social Media.Facebooktwitterpinterest

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *