Meteen naar de inhoud

Monschau
šŸ˜Ž

Wie ooit door de straten van de oude stadskern van Monschau gewandeld heeft,

begrijpt waarom men Monschau ook wel de parel van de Eifel noemt. Het stadsbeeld is in 300 jaar haast niet veranderd. Met zijn vele vakwerkhuizen en typische gevels is Monschau een stad met een historierijk verleden en een levend heden.
Naast een veelvoud aan bezienswaardigheden, heeft vrijwel elk huisje van de oude stadskern veel kleine dingen die erop wachten om ontdekt te worden.

Bezoek ook de Burcht van Monschau.

Een burcht met geschiedenis: de burcht is onstaan in de 13e eeuw en vervolgens uitgebreid en ommuurd in de 15e eeuw. In 1543 slaagde keizer Karel V erin de burcht van de Julicher graaf in te pikken. De Fransen richtten het aansluitend in als nationaal goed en verkochten het. De toenmalige eigenaar kon het gebouw echter niet alleen onderhouden en de burcht verviel en werd helaas een ruĆÆne.
Vele jaren later werd de burcht vernieuwd en na de eerste wereldoorlog nam een jeugdherberg zijn intrede in de west-vleugel. Zo bleef de Burcht levendig en uitnodigend. Elk jaar word op het binnenhof ‘Monschau Klassik’ georganiseerd, het orkest en de kunstenaars toveren de Burcht dan om in een waar Mekka voor operaliefhebbers.

Hier enkele reisorganisatiesvoor een vakantie in de Eifel:

HappyHome.nl

Je ideale vakantiehuis in Eifel huur je bij HappyHome.

Anwb reizen

Van pittoreske steden als Monschau en intrigerende monumenten als Ordensburg Vogelsang tot de schommelende Geierlay-hangbrug en de beroemde NĆ¼rburgring

SNP Mountainbike vakanties

Mountainbiken in de Eifel, Dolomieten en Andalusiƫ.

Suncamp.nl

Campings Eifel

Heerlijkehuisjes.nl

De leukste vakantiehuizen in de Eifel huurt u hier!

Meer vakantie-ideeƫn voor Duitsland
Meer reisorganisaties voor Duitsland

monschau
monschau
monschau

(Visited 651 times, 1 visits today)
šŸ˜Ž DEEL dit bericht met uw Social Media.Facebooktwitterpinterestby feather

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.