Italië Stedentrips

Milaan ff lekker shoppen

 • Zoek op bestemming

 • Facebooktwitterpinterest

  milaan

  😎 Shoppen in Milaan

  Voor veel mensen betekent deze stad vooral winkelen. Deze “geldverslindende” activiteit lokt jaarlijks duizenden kooplustigen naar de hoofdstad van Lombardije, die tevens als één van de modehoofdsteden ter wereld wordt gezien.
  Milaan ademt mode. Er worden meerdere grote en kleinere modebeurzen gehouden, grote designers hebben hun thuisbasis in Milaan en in de winkels kun je terecht voor de allerlaatste mode.
  De belangrijkste winkelstraten en pleinen liggen in het historische centrum van de stad. Hoewel er amper winkels te vinden zijn, wordt het Piazza del Duomo wel als het hart van winkelend Milaan gezien. Dat komt omdat een aantal belangrijke winkelstraten uitkomen op het Domplein. Direct aan het plein ligt de mooiste winkelpassage van Milaan: Galleria Vittorio Emanuele II. De indrukwekkende façade lokt je als het ware naar binnen, waar je vooral modewinkels uit het hogere segment aantreft, aangevuld met horeca.

  En als u er nu toch bent, de kathedraal van Milaan is zeker een fantastisch stukje architectuur. Het ruim honderdvijftig meter lange kerkgebouw is daarom alleen al de meest bezochte attractie. Vanaf de veertiende eeuw tot de twintigste eeuw is er gebouwd aan dit meesterlijke bouwwerk wat ook wel kortweg del Duomo wordt genoemd. Voor het ontwerp werden personen als Pellegrino Tibaldi en Carlo Amati benaderd. Uitzonderlijk zijn de ontelbare beelden die op elk puntje van de Dom prijken. Wanneer je besluit om per trap of per lift het hoogste punt van de Duomo Santa Maria Nascente te bezoeken, wordt je beloond met een werkelijk waanzinnig uitzicht over de wereldstad.

  Hier wat opties om uw stedentrip te boeken.

  Meer ideeën voor stedentrips

  Meer reisorganisaties voor Italië

  Meer vakantie-ideeën voor Italië

  Milaan

  Milaan

  Milaan

  Milaan kathedraal

 • (Visited 128 times, 1 visits today)
  😎 DEEL dit bericht met uw Social Media.Facebooktwitterpinterest

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Powered by: Wordpress