Zoek op bestemming

Facebooktwitterpinterest

matera

😎 Matera, in de hak van de Italiaanse laars in de streek Puglia.

Er bestaan weinig plaatsen in de wereld waar men zo door emotie wordt getroffen door wat eigenlijk gewoon het uitzicht is op een stad.
Degene die de stad Matera bezocht heeft in de afgelopen jaren zal het zeker eens zijn dat moeilijk in woorden te beschrijven valt hoe het voelt om op de top van de rotskloof van Sassi Barisano te staan en uit te kijken over het canyon en een van de meest ontzagwekkende panorama’s door mensen gemaakt.

Matera is de hoofstad van de gelijknamige provincie in de kleine zuidelijke regio Basilicata, in het noorden begrensd door Campania, in het oosten door Puglia en in het zuiden en westen door Calabria.

Het gebied rondom Matera is vanaf de oude steentijd bewoond geweest. De stad zelf werd volgens overlevering door de Romeinen gesticht in de derde eeuw voor Christus waarvan het grootste deel zich bevindt tussen de twee bergkloven in. Matera bestaat uit drie delen: de Sasso Barisano, de Sasso Caveoso en het ‘moderne’ stadsdeel wat rond 1950 werd gebouwd. De twee Sassi-delen werden in 1993 toegevoegd aan de Werelderfgoedlijst van de Unesco.

matera De overweldigende schoonheid van de uit rotsen gehouwen stad zou in principe zelfs de meest pittoreske Italiaanse stadjes in haar schaduw kunnen zetten, ware het niet dat Matera tevens een unieke ervaring herbergt en voor hen die de stad voor het eerst bezoeken een toch wel verbazingwekkende verassing inhoudt.

Klik hier voor accommodaties in deze regio

 

Meer reisorganisaties voor Italië

Meer vakantie-ideeën voor Italië

Vakantiewoningen Italië

matera
matera
matera
matera

(Visited 403 times, 1 visits today)
😎 DEEL dit bericht met uw Social Media.Facebooktwitterpinterest

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *