Meteen naar de inhoud

 

lake district

😎 Het Lake District (of de ‘Lakelands’ zoals het lokaal bekend staat)

is eenvoudig weg het meest populaire nationale park in het Verenigd Koninkrijk.

Met bergtoppen die tot aan de hemel reiken en stoere valleien die uitkijken over diepe, spiegelende meren, is het Lake District in het graafschap Cumbria een speeltuin voor liefhebbers van het buitenleven. Hoewel het adembenemende landschap van dit noordwestelijke deel van Engeland een belangrijke aantrekkingskracht heeft, komen bezoekers ook vanwege de banden met de literaire wereld en het rijke culturele verleden.

Het Lake District beschikt over talrijke mogelijkheden om van gezonde buitenactiviteiten te genieten, met meer dan 3.200 km (2.000 mijl) aan wandel- en fietspaden om te verkennen, en 12 van Engelands grootste meren waarop u kunt kanoën, kayakken, zwemmen of zeilen.

Het Lake Districts historische erfgoed gaat van prehistorisch tot Romeins tot aan statige landhuizen en tuinen in een beeldig landschap. Ontdek de Muur van Hadrianus, deel van de noordelijke grens van het Romeinse rijk en een UNESCO werelderfgoedlocatie. Het indrukwekkende 129 km (80 mijl) lange pad kan te voet of via de AD122 Hadrian’s Wall Country Bus worden gevolgd, en onderweg kan worden gestopt bij forten, vestigingen, musea en kunstgalerijen.

Voor diegenen die naar iets meer afgelegen plekken willen reizen, is de kustlijn van Cumbria in het westelijke deel van het Lake District een gebied van ruig landschap met bergen en zee. Maak een daguitstapje naar het kleine kustdorpje Ravenglass om de Romeinse baden te bekijken voordat u meerijdt op de Ravenglass & Eskdale Heritage Railway tijdens een reis van zeven mijl door spectaculair landschap.

Enkele reisorganisaties voor de regio Lake District en Cumbria

 • Djoser.nl

 • Wandelreis door de ruige natuur langs talloze meren.
 • HouseOfBritain.nl

  autorondreizen – accommodaties – cottages

 • Anwb reizen

  Adem de zuivere lucht van het Lake District diep in. Beklim een van de ruige bergen en geniet van het uitzicht. In de verte schitteren diepe meren. Het landschap van het Lake District is overweldigend. 

 • 😎

  Oad

  De Britten hebben het wandelen uitgevonden, omdat hun land zoveel moois te bieden heeft. Een uitgestrekt netwerk van wandelpaden leidt u door een afwisselend landschap in ontelbare tinten groen. Deze wandelreis Noord-Engeland combineert vier geweldige natuurgebieden van Engeland.

 • Interhome

  Interhome heeft vakantiewoningen van  Van 2 tot 56 personen. Chalets, villa’s met zwembad, appartementen, vakantieparken, studio’s in steden en meer.

  Meer reisorganisaties voor Groot-Brittanië

  Meer vakantie-ideeën voor Groot-Brittanië

   

lake district
lakedistrict
(Visited 318 times, 1 visits today)
😎 DEEL dit bericht met uw Social Media.Facebooktwitterpinterestby feather

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *