Zoek op bestemming

Facebooktwitterpinterest

lake district

😎 Het Lake District (of de ‘Lakelands’ zoals het lokaal bekend staat)

is eenvoudig weg het meest populaire nationale park in het Verenigd Koninkrijk.

Met bergtoppen die tot aan de hemel reiken en stoere valleien die uitkijken over diepe, spiegelende meren, is het Lake District in het graafschap Cumbria een speeltuin voor liefhebbers van het buitenleven. Hoewel het adembenemende landschap van dit noordwestelijke deel van Engeland een belangrijke aantrekkingskracht heeft, komen bezoekers ook vanwege de banden met de literaire wereld en het rijke culturele verleden.

Het Lake District beschikt over talrijke mogelijkheden om van gezonde buitenactiviteiten te genieten, met meer dan 3.200 km (2.000 mijl) aan wandel- en fietspaden om te verkennen, en 12 van Engelands grootste meren waarop u kunt kanoën, kayakken, zwemmen of zeilen.

Het Lake Districts historische erfgoed gaat van prehistorisch tot Romeins tot aan statige landhuizen en tuinen in een beeldig landschap. Ontdek de Muur van Hadrianus, deel van de noordelijke grens van het Romeinse rijk en een UNESCO werelderfgoedlocatie. Het indrukwekkende 129 km (80 mijl) lange pad kan te voet of via de AD122 Hadrian’s Wall Country Bus worden gevolgd, en onderweg kan worden gestopt bij forten, vestigingen, musea en kunstgalerijen.

Voor diegenen die naar iets meer afgelegen plekken willen reizen, is de kustlijn van Cumbria in het westelijke deel van het Lake District een gebied van ruig landschap met bergen en zee. Maak een daguitstapje naar het kleine kustdorpje Ravenglass om de Romeinse baden te bekijken voordat u meerijdt op de Ravenglass & Eskdale Heritage Railway tijdens een reis van zeven mijl door spectaculair landschap.

Enkele aanbieders voor de regio Lake District en Cumbria

lakedistrict
lake district
lakedistrict

(Visited 229 times, 1 visits today)
😎 DEEL dit bericht met uw Social Media.Facebooktwitterpinterest

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *