Bulgarije Reisverhalen Thema-Reis

Klederdrachten en Folklore van Bulgarije

 • Zoek op bestemming

 • Facebooktwitterpinterest

  Bulgarije
  klederdracht bulgarije

  😎 Bulgarije staat bol van tradities.

  Tijdens evenementen met een folkloristisch karakter wordt op grote schaal traditionele kleding gedragen, soms al eeuwenlang in het bezit van een familie. In sommige, meest afgelegen, dorpen gaan ouderen nog wel in de dracht van hun streek gekleed, maar om een goed inzicht te krijgen in de rijke historie van de traditionele klederdracht moet men toch naar Sofia.
  In het etnografisch museum aldaar wordt een zeer uitgebreide collectie klederdrachten getoond uit alle delen van Bulgarije.

  In Bulgarije kent men vele festivals die een folkloristische achtergrond hebben.

  Het bekendst zijn de rozenfestivals die eind mei, begin juni in onder andere Karlovo (in deze plaats vindt de start plaats van het rozenplukseizoen) en Kazanlâk worden gehouden. Dit zijn echter geen festivals met een lange traditie, maar in het leven geroepen als toeristische trekpleister. Tijdens het festival wordt de ‘rozenkoningin’ gekozen. Behalve veel traditionele dansen wordt er ook muziek gemaakt op traditionele instrumenten.

  Op 1 maart wordt de komst van de lente gevierd met Martenitsa, letterlijk vertaald: oma Marta. Een martenitsa is een soort wollen kwast(je) uitgevoerd in de kleuren rood en wit die je cadeau doet aan iemand op wie je zeer gesteld bent.

  Op 21 mei, de dag van St.Constantine en Elene, lopen de beoefenaars ervan blootsvoets over hete kolen. Dit gebeurt voornamelijk in de kleine landelijke dorpjes (maar ook steeds meer in de toeristencentra) om het begin van de zomer aan te kondigen.

  Reisorganisaties met tips voor Bulgarije.

  fort

  beach Burgas

  rose festival bulgarije

 • (Visited 434 times, 1 visits today)
  😎 DEEL dit bericht met uw Social Media.Facebooktwitterpinterest

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Powered by: Wordpress