Meteen naar de inhoud
Vakantie in Bulgarije klederdracht bulgarije

😎 Bulgarije staat bol van tradities.

Tijdens evenementen met een folkloristisch karakter wordt op grote schaal traditionele kleding gedragen, soms al eeuwenlang in het bezit van een familie. In sommige, meest afgelegen, dorpen gaan ouderen nog wel in de dracht van hun streek gekleed, maar om een goed inzicht te krijgen in de rijke historie van de traditionele klederdracht moet men toch naar Sofia. In het etnografisch museum aldaar wordt een zeer uitgebreide collectie klederdrachten getoond uit alle delen van Bulgarije. In Bulgarije kent men vele festivals die een folkloristische achtergrond hebben. Het bekendst zijn de rozenfestivals die eind mei, begin juni in onder andere Karlovo (in deze plaats vindt de start plaats van het rozenplukseizoen) en Kazanlâk worden gehouden. Dit zijn echter geen festivals met een lange traditie, maar in het leven geroepen als toeristische trekpleister. Tijdens het festival wordt de ‘rozenkoningin’ gekozen. Behalve veel traditionele dansen wordt er ook muziek gemaakt op traditionele instrumenten. Op 1 maart wordt de komst van de lente gevierd met Martenitsa, letterlijk vertaald: oma Marta. Een martenitsa is een soort wollen kwast(je) uitgevoerd in de kleuren rood en wit die je cadeau doet aan iemand op wie je zeer gesteld bent. Op 21 mei, de dag van St.Constantine en Elene, lopen de beoefenaars ervan blootsvoets over hete kolen. Dit gebeurt voornamelijk in de kleine landelijke dorpjes (maar ook steeds meer in de toeristencentra) om het begin van de zomer aan te kondigen.

Hier enkele reisorganisaties met mooie reizen en tips voor Bulgarije.

Vakantiediscounter.nl

Ben jij nog op zoek naar een vakantie voor deze zomer? Bulgarije komt bij lange na niet in de top 5 zonbestemmingen, maar is zeker wel een aanrader.

Prijsvrij.nl

Bulgarije heeft honderden meren, rivieren en mooie valleien. Bezoek het Rila Gebergte en de Rila Gletsjer meren. Je zult verbaasd zijn!

Tjingo.nl

Bulgarije biedt u als toerist onder andere indrukwekkende gebergten, prachtige stranden en betoverende dorpjes.

TUI.nl

Langs de 378 kilometer lange Zwarte Zeekust vind je badplaatsen als Sunny Beach en Nessebar met brede zandstranden, maar ook kleinere baaien.

Wintertrex.nl

Wintersportvakantie Bansko – skiplezier bij het nationale park!(Bulgarije)

Auto huren Bulgarije

Meer reisorganisaties voor de Balkan
Meer vakantie-ideeën voor de Balkan

beach Burgas
(Visited 1.772 times, 1 visits today)
😎 DEEL dit bericht met uw Social Media.Facebooktwitterpinterestby feather

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *