Meteen naar de inhoud

Jarlshof

šŸ˜Ž Jarlshof is een archeologische opgraving gelegen aan de zuidzijde van het Shetlandse Mainland

De Shetland eilanden vormen de meest noordelijke grens van Schotland en liggen ongeveer 280 km ten zuidoosten van de Faerƶer. De eilandengroep bestaat uit circa 100 kleine en grotere eilanden, waarvan er slechts 16 bewoond zijn. Hoewel nu Schots, behoorden de eilanden tot aan 1471 toe aan de Noorse kroon. Voor lange tijd waren de eilanden dus Scandinavisch grondgebied. Iets wat aan de vele plaats en streeknamen nog steeds zeer goed te merken is. Ook het lokale dialect heeft zeer veel overeenkomsten met het Noors. De Shetland eilanden kennen een lange bewoningsgeschiedenis. Archeologische vondsten tonen aan dat de eilanden voor het eerst bewoond werden in het mesolithicum (100.000 tot 30.000 jaar voor Christus), maar de resten uit deze vroege periode zijn zeer schaars. De Shetland eilanden herbergen op dit moment meer dan 5.000 bekende archeologische vindplaatsen, waarvan het merendeel afkomstig is uit de prehistorie en de vikingtijd.

Hieronder prachtige reistips

 • Met HouseOfBritain.nl naar Shetland

  Ontdek tijdens deze prachtige rondreis alle hoogtepunten van Orkney en Shetland, de meest noordelijke eilanden van Schotland. Geniet van de ruige natuur, de vele dieren, de eeuwenoude geschiedenis en de gezellige dorpjes.

 • DeJongIntra.nl

  Ontdek een land vol geschiedenis, overweldigende natuur en een rijke flora en fauna. Maak kennis met de ongekende schoonheid van de Orkney en Shetland Eilanden.

 • OAD

  Oad heeft in Schotland wel 9 prachtige reizen in de aanbieding. Veel met deskundige reisleiders.

 • SNP Natuurreizen

  Wandelvakantie vanuit familiehotelletjes en B&B’s
  Tijdens deze bijzondere wandelvakantie op de Orkney eilanden raakt u onder de indruk van de mystieke sfeer, weidsheid en stilte van de diverse grotere en kleinere eilanden van deze archipel ten noorden van Schotland.

Meer vakantie-ideeƫn naar Schotland
Meer reisorganisaties voor Schotland

jarlshof
Jarlshof
jarlshof
(Visited 534 times, 1 visits today)
šŸ˜Ž DEEL dit bericht met uw Social Media.Facebooktwitterpinterestby feather

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.