Ga naar de inhoud

Mdina Malta

😎 Dat Mdina de mooiste plaats van heel Malta is, daar zal bijna iedereen het over eens zijn.

Mdina is een adembenemende stad die op een heuveltop ligt en uitkijkt over het grootste deel van Malta. Het is een van de meest populaire toeristische bestemmingen van het eiland, en om goede reden. Mdina is namelijk niet alleen rijk aan geschiedenis en cultuur, maar biedt ook een spectaculair uitzicht op de omliggende gebieden.

Mdina staat ook wel bekend als de ‘Stille Stad’, omdat auto’s er niet zijn toegestaan. Dit betekent dat bezoekers zich kunnen ontspannen en genieten van de rust en stilte van deze oude stad zonder afgeleid te worden door het verkeer. Het is een plek waar je rustig kunt rondlopen en je kunt onderdompelen in de geschiedenis en cultuur van Malta.

De stad is omgeven door een oude stadsmuur en bestaat uit smalle straatjes, indrukwekkende paleizen, en pittoreske pleinen. Het is alsof je een stap terug in de tijd zet, want Mdina is een stad die al meer dan 4000 jaar oud is en een rijke geschiedenis heeft. Het is de voormalige hoofdstad van Malta en was het toneel van vele historische gebeurtenissen, waaronder de aankomst van de Feniciërs, de verovering door de Romeinen en de bezetting door de Arabieren.

Een van de meest indrukwekkende gebouwen in Mdina is de St. Paul’s Cathedral, die in de 17e eeuw werd gebouwd. Het interieur van de kathedraal is versierd met prachtige kunstwerken en fresco’s, en het is een van de meest bezochte bezienswaardigheden in de stad.

Een andere must-see attractie in Mdina is het Palazzo Falson Historic House Museum, een 13e-eeuws paleis dat is omgebouwd tot museum. Het museum heeft een indrukwekkende collectie kunstvoorwerpen, meubels en antiek die teruggaan tot de middeleeuwen.

Ten slotte biedt Mdina ook een prachtig uitzicht op de omliggende gebieden. Vanaf de stadsmuren kun je de hele stad overzien en kun je zelfs de naburige eilanden Gozo en Comino zien. Het is een adembenemend gezicht dat je niet snel zult vergeten.

In conclusie, Mdina is zonder twijfel de mooiste plaats van heel Malta. Het is een stad die doordrenkt is van geschiedenis en cultuur, en biedt bezoekers een unieke kans om een stap terug in de tijd te zetten en te genieten van de rust en stilte van deze oude stad. Als je Malta bezoekt, mag je een bezoek aan Mdina zeker niet missen.

Hier enkele reisorganisaties om je reis naar Malta te boeken.

  • Prijsvrij.nl

   Op zoek naar een goede combinatie van zon, zee en strand met een flinke dosis cultuur en natuur? Overweeg dan eens een vakantie naar Malta.

  • Anwb reizen

    Lees meer over de bezienswaardigheden, zoals de werkplaatsen van glasblazers in het dorp Ta’Qali en paleis Palazzo Parisio in Naxxar.

  • Andolives.nl

   “Klein maar fijn, dat is Malta. Of eigenlijk dat zijn Malta, Gozo en Comino, want deze drie eilandjes vormen samen het dwergstaatje Malta.

  • SRC reizen

   Rondreis naar Malta

  • TUI

   Malta, klein van formaat, groots in beleving! Dat is een vakantie op Malta in een notendop.

Meer vakantie-ideeën voor Malta

Meer reisorganisaties voor Malta

 

mdina
(Visited 248 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pinterest
Pinterest
fb-share-icon