Meteen naar de inhoud
entretat

😎 In het zuidelijke deel van de regio Haute-Normandië ligt de populaire Etretat.

Het dorp staat met name bekend om zijn l’Aiguille een uitstekende krijtrots die op een olifant lijkt. Etretat is een oude historisch dorpje dat ieder jaar door vele duizenden toeristen bezocht wordt. Met name de prachtige oude houten overdekte markt is een populaire bezienswaardigheid. In deze hallen zijn winkeltjes te vinden waar ze voornamelijk souvenirs en andere typisch Normandische producten verkocht worden. En andere bekende bezienswaardigheid is het veertiende-eeuwse huis “Cirie Plantefor” dat in het begin van vorige eeuw in zijn geheel in de originele staat is herbouwd. De bekendste bezienswaardigheid van Etretat is zonder twijfel de beroemde krijtrots l’Aiguille. Deze indrukwekkende krijtrotsen vormen al jaren de belangrijkste toeristische trekpleister aan de kust van het noordelijke deel van Normandië. Met name in de zomermaanden staat de boulevard gevuld met toeristen die dit prachtige natuurlijk schouwspel met eigen ogen willen zien. De boulevard van Etretat is daarnaast een goede plek en wat te eten of te drinken aangezien je hier het beste uitzicht hebt over krijtrotsen. Aan de boulevard staat ook het casino van Etretat. Bij de vvv Etratat kun je naast informatie over het dorp ook verschillende wandelingen halen. Deze wandelingen zijn erg verschillend in lengte. De kortste neemt je mee naar de top van de l’Aiguille terwijl ander meenemen op wandelingen die twee tot drie uur kunnen duren. Er is er zelfs een die helemaal naar het naburige dorp Yport loopt.

Hier enkele vakantie-ideeën in Normandië:

Vakantiediscounter.nl

Populaire vakanties naar Haute-Normandie.

Allcamps.nl

Normandië: bekend van de invasiestranden en de krijtrotsen. Normandië ligt op slechts een paar uur rijden van Nederland en de regio staat ook bekend om zijn prachtige natuur, het heerlijke eten en de vele prachtige historische steden en dorpjes. 

TUI.nl

In de Franse regio Normandië kun je alle kanten op. Cider proeven in de Calvadosstreek, witte krijtrotsen bewonderen langs Het Kanaal en de historische invasiestranden bezoeken bijvoorbeeld.


Anwb kamperen

Je vindt in Normandië campings aan de rivier en op de weide. Maar ook aan de kust is het goed toeven. Er is geen gebrek aan spectaculaire, ongerepte natuur en er is voor iedere kampeerder wel een geschikte camping.

Meer reisorganisaties voor Frankrijk

Meer reisideeën voor Frankrijk

nature etretat
(Visited 499 times, 1 visits today)
😎 DEEL dit bericht met uw Social Media.Facebooktwitterpinterestby feather

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *