Ga naar de inhoud

😎 De Donaudelta in Roemenië 

De Donaudelta in Roemenië is een van de meest bijzondere natuurgebieden van Europa. Het is een uitgestrekt gebied van waterwegen, lagunes, meren en moerassen, gelegen aan de monding van de Donau. In dit blog gaan we dieper in op de Donaudelta en ontdekken we waarom het een bezoek waard is.

Biodiversiteit

De Donaudelta is een van de meest biodiverse gebieden van Europa en staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Het gebied herbergt meer dan 300 vogelsoorten, waaronder ooievaars, pelikanen en aalscholvers. Ook zijn er verschillende soorten zoogdieren te vinden, waaronder otters, vossen en wilde zwijnen. In de wateren van de delta leven ook verschillende soorten vis, waaronder de Europese steur.

Boottochten

Een van de beste manieren om de Donaudelta te verkennen, is per boot. Er zijn verschillende boten beschikbaar voor bezoekers, van kleine roeiboten tot grote rondvaartboten. Tijdens een boottocht kunt u genieten van het prachtige landschap en de vele dieren die er leven. Sommige boten bieden zelfs overnachtingsmogelijkheden aan, zodat u nog meer tijd kunt doorbrengen in dit bijzondere gebied.

Vissen

De Donaudelta is ook een populaire bestemming voor vissers. Er zijn talloze vissoorten te vinden in de wateren van de delta, waaronder karpers, meervallen en snoeken. Veel vissers komen hier speciaal om op de Europese steur te vissen, een van de grootste zoetwatervissen ter wereld. Het vissen is alleen toegestaan met een vergunning en er zijn regels opgesteld om ervoor te zorgen dat de vispopulaties in stand worden gehouden.

Cultuur en geschiedenis

Naast de prachtige natuur heeft de Donaudelta ook een rijke geschiedenis en cultuur. Er zijn verschillende traditionele dorpen te bezoeken waar u meer kunt leren over de lokale bevolking en hun manier van leven. Ook zijn er verschillende historische bezienswaardigheden, zoals het klooster van Saon en de ruïnes van het fort van Histria.

Conclusie

De Donaudelta is een bijzonder gebied met een unieke biodiversiteit en prachtige natuur. Het is een ideale bestemming voor natuurliefhebbers, vissers en mensen die geïnteresseerd zijn in cultuur en geschiedenis. Een boottocht door de delta is een absolute aanrader en een geweldige manier om de vele dieren en het prachtige landschap te verkennen. Kortom, de Donaudelta is zeker een bezoek waard.

15-daagse groepsrondreis Veelzijdig Roemenië

Roemenië is meer dan alleen hoofdstad Boekarest en de regio Transsylvanië. Ontdek het ongerepte platteland, de mooiste middeleeuwse steden en het spectaculaire natuurgebied in de Donaudelta. 

donau-delta

(Visited 309 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pinterest
Pinterest
fb-share-icon