Zoek op bestemming

Facebooktwitterpinterest

😎 Cyprus heeft enkele mooie plekjes die behoren aan de geheimen van het eiland.

Verborgen watervallen zijn:

-Myllomeris waterval, de Kaledonia waterval en Aprodithes baden.

De Myllomeris Waterval en Nature Trail vindt men ten zuiden van het dorp Platres, op een hoogte van 1050m in het Troodos-gebergte. Platres is omgeven door dichte bossen, weelderige groene bomen die zich uitstrekken in alle richtingen. Er loopt een natuurpad net naast de hoofdweg. De temperatuur in de bergen was vijf graden koeler dan de kust. Lekker dus.

Caledonia waterval, deze waterval is de hoogste waterval van Cyprus. De routes die naar de Caledonia waterval leiden, slingeren over een klaterende bergstroom die nooit droog valt. Je klimkunsten worden wel op de proef gesteld door de ruige omgeving: om niet te vallen moet je goed uitkijken waar je je voeten neerzet. Bovendien moet je goed uitkijken dat je niet in aanraking komt met een slang. De enige giftige slang op Cyprus, de Levantijnse adder, houdt zich namelijk veelvuldig op bij bronnen en waterplaatsen. De waterval is wel een perfecte plaats om uit te rusten na vele kilometers gelopen te hebben door het ruige landschap. Er staan hier bankjes waarop toeristen op hun gemak kunnen bijkomen en heerlijk kunnen picknicken.

De “baden van Aphrodite” is een gebied in de Akamas tussen Polis en Cape Arnaouti. Het ontleent zijn naam aan een kleine grot in de schaduw van een oude vijgenboom, in de wateren waarvan de legende leeft dat de godin Aphrodite deze gebruikte om te baden. Volgens de mythologie, dit is waar ze haar minnaar Adonis ontmoette.

Hier enkele reisorganisaties om uw reis naar Cyprus te boeken.

.

Elizawashere.nl

Cyprus is een speciaal eiland dat altijd blijft verrassen.

Golfvakantie Cyprus

Golfvakantie Cyprus
Het zonnige vakantie-eiland Cyprus is een erg mooie en originele bestemming voor een golfvakantie.

Lavidatravel.nl

Voor de zonliefhebbers heeft Cyprus mooie stranden met het schoonste water van Europa, maar ook de natuurliefhebbers kunnen genieten van bijvoorbeeld het indrukwekkende Troodos-gebergte.

Oad.nl

‘Kopiaste Cyprus’, of te wel ‘ Welkom op Cyprus, welkom op het eiland van de liefde’.

Prijsvrij.nl

Cyprus is een opkomende vakantiebestemming. Dit eiland in de Middellandse Zee kent drie belangrijke regio’s, Paphos en Larnaca liggen in het zuidelijke deel oftwel de Republiek Cyprus.

SNP Natuurreizen op Cyprus

fietsreizen, themareizen, wandelreizen.

Stipreizen.nl

Voor een ontspannen vakantie naar Cyprus kunt u bij Stip Reizen uitstekend terecht. Dit eiland is de perfecte bestemming om tot rust te komen en te genieten van zon, zee en strand.

Tjingo.nl

Vakanties boek je goedkoop en voordelig voor
de beste prijs met extra korting via Tjingo.nl

TUI.nl

Ontdek de veelzijdigheid van het ‘Eiland van de Godin van de liefde’ tijdens een vakantie op Cyprus.

Meer vakantie-ideeën voor Cyprus

Meer reisorganisaties voor Griekenland

(Visited 702 times, 1 visits today)
😎 DEEL dit bericht met uw Social Media.Facebooktwitterpinterest
Tags:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *