Cyprus Reisverhalen

Cyprus eiland geheimen

 • Zoek op bestemming

 • Facebooktwitterpinterest

  cyprus geheimen

  😎 Cyprus heeft enkele mooie plekjes die behoren aan de geheimen van het eiland.

  Verborgen watervallen zijn:

  -Myllomeris waterval, de Kaledonia waterval en Aprodithes baden.

  De Myllomeris Waterval en Nature Trail vindt men ten zuiden van het dorp Platres, op een hoogte van 1050m in het Troodos-gebergte. Platres is omgeven door dichte bossen, weelderige groene bomen die zich uitstrekken in alle richtingen. Er loopt een natuurpad net naast de hoofdweg. De temperatuur in de bergen was vijf graden koeler dan de kust. Lekker dus.

  Caledonia waterval, deze waterval is de hoogste waterval van Cyprus. De routes die naar de Caledonia waterval leiden, slingeren over een klaterende bergstroom die nooit droog valt. Je klimkunsten worden wel op de proef gesteld door de ruige omgeving: om niet te vallen moet je goed uitkijken waar je je voeten neerzet. Bovendien moet je goed uitkijken dat je niet in aanraking komt met een slang. De enige giftige slang op Cyprus, de Levantijnse adder, houdt zich namelijk veelvuldig op bij bronnen en waterplaatsen. De waterval is wel een perfecte plaats om uit te rusten na vele kilometers gelopen te hebben door het ruige landschap. Er staan hier bankjes waarop toeristen op hun gemak kunnen bijkomen en heerlijk kunnen picknicken.

  De “baden van Aphrodite” is een gebied in de Akamas tussen Polis en Cape Arnaouti. Het ontleent zijn naam aan een kleine grot in de schaduw van een oude vijgenboom, in de wateren waarvan de legende leeft dat de godin Aphrodite deze gebruikte om te baden. Volgens de mythologie, dit is waar ze haar minnaar Adonis ontmoette.

  Hier enkele aanbieders voor Cyprus.

  cyprus

  cyprus

  cyprus

  (Visited 348 times, 1 visits today)
  😎 DEEL dit bericht met uw Social Media.Facebooktwitterpinterest

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Powered by: Wordpress