Ga naar de inhoud

Cyprus heeft enkele mooie watervallen die behoren aan de geheimen van het eiland.

In de schaduw van historische bezienswaardigheden en prachtige stranden, herbergt Cyprus een goed bewaard geheim: verborgen watervallen die wachten om ontdekt te worden. Terwijl veel reizigers naar dit mediterrane eiland trekken voor de rijke geschiedenis en zonovergoten kustlijnen, biedt Cyprus ook een betoverend natuurlijk landschap met adembenemende watervallen die verscholen liggen in de weelderige groene omgeving.

  1. Troodosgebergte: Het Verborgen Juweel van Cyprus

Diep in het hart van Cyprus ligt het Troodosgebergte, een schilderachtige regio vol met dichte bossen en schilderachtige dorpjes. Hier, te midden van het groen, worden avontuurlijke zielen beloond met de ontdekking van enkele verborgen watervallen die het hele jaar door stromen. Een van de meest opvallende is de Caledonia-waterval, die verscholen ligt in het dichte naaldbos. De tocht naar deze waterval is op zichzelf al een avontuur, met kronkelende paden en het geluid van stromend water dat je begeleidt naar deze natuurlijke schat.

  1. Millomeris Waterval: Een Verborgen Oase

Voor degenen die het avontuur niet schuwen, biedt de Millomeris Waterval een betoverende ervaring. Gelegen in het zuidwesten van Cyprus, in de buurt van het dorp Platres, is deze waterval omgeven door weelderige vegetatie en indrukwekkende rotspartijen. Een wandeling door het natuurreservaat van Caledonia leidt je langs kabbelende beekjes en serene bossen, en uiteindelijk naar de prachtige Millomeris Waterval. Het geluid van vallend water vermengt zich met het gezang van vogels, waardoor deze plek een idyllische oase wordt voor natuurliefhebbers.

  1. Adonis Waterval: Een Legendarisch Spektakel

Volgens de Griekse mythologie werd Adonis, de god van schoonheid en verlangen, geboren op Cyprus. De Adonis Waterval, genoemd naar deze mythische figuur, voegt een vleugje legende toe aan het al magische landschap van het Troodosgebergte. Deze waterval, gelegen in de buurt van het dorp Koumonas, is bereikbaar na een schilderachtige wandeling door weelderige valleien en dichte bossen. De beloning aan het einde van de tocht is het indrukwekkende schouwspel van de Adonis Waterval die neerstort in een natuurlijk zwembad, wat een perfecte plek is om te ontspannen en te genieten van de omringende schoonheid.

  1. Tips voor Ontdekkingsreizigers:
  • Draag stevige wandelschoenen en neem voldoende water mee, vooral tijdens warme dagen.
  • Controleer het weer en de wandelomstandigheden voordat je op pad gaat.
  • Respecteer de natuur en volg de aangewezen paden om de flora en fauna te beschermen.
  • Overweeg een lokale gids in te schakelen voor een meer diepgaande ervaring en veiligheid.

De verborgen watervallen van Cyprus bieden een onvergetelijke ervaring voor reizigers die verlangen naar avontuur en natuurlijke schoonheid. Terwijl je de betoverende paden van het Troodosgebergte bewandelt, ontdek je niet alleen de watervallen zelf, maar ook de diepe verbondenheid tussen het eiland en zijn natuurlijke omgeving. Cyprus onthult zo een andere kant van zijn prachtige karakter, diep geworteld in de betoverende kracht van zijn verborgen watervallen.

Hier enkele reisorganisaties om uw reis naar Cyprus te boeken.

.

Elizawashere.nl

Cyprus is een speciaal eiland dat altijd blijft verrassen.

Golfvakantie Cyprus

Golfvakantie Cyprus
Het zonnige vakantie-eiland Cyprus is een erg mooie en originele bestemming voor een golfvakantie.

Lavidatravel.nl

Voor de zonliefhebbers heeft Cyprus mooie stranden met het schoonste water van Europa, maar ook de natuurliefhebbers kunnen genieten van bijvoorbeeld het indrukwekkende Troodos-gebergte.

Oad.nl

‘Kopiaste Cyprus’, of te wel ‘ Welkom op Cyprus, welkom op het eiland van de liefde’.

Prijsvrij.nl

Cyprus is een opkomende vakantiebestemming. Dit eiland in de Middellandse Zee kent drie belangrijke regio’s, Paphos en Larnaca liggen in het zuidelijke deel oftwel de Republiek Cyprus.

SNP Natuurreizen op Cyprus

fietsreizen, themareizen, wandelreizen.

Stipreizen.nl

Voor een ontspannen vakantie naar Cyprus kunt u bij Stip Reizen uitstekend terecht. Dit eiland is de perfecte bestemming om tot rust te komen en te genieten van zon, zee en strand.

Tjingo.nl

Vakanties boek je goedkoop en voordelig voor
de beste prijs met extra korting via Tjingo.nl

TUI.nl

Ontdek de veelzijdigheid van het ‘Eiland van de Godin van de liefde’ tijdens een vakantie op Cyprus.

Meer vakantie-ideeën voor Cyprus

Meer reisorganisaties voor Griekenland

(Visited 1.350 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pinterest
Pinterest
fb-share-icon