Australië Vakantie ideeën

Blue Mountains Australië wat een mooie wereld

 • Zoek op bestemming

 • Facebooktwitterpinterest

  blue mountians

  😎 In de Blue Mountains in New South Wales Australië

  vind je steile rotswanden en ravijnen, regenwouden en krachtige watervallen. De dichte eucalyptusbossen zorgen voor een blauwe oliewaas over de bergen. Dit fenomeen maakt het natuurgebied een absolute must-sees tijdens je Australië rondreis.

  De Blue Mountains liggen op negentig minuten rijden ten westen van Sydney. Trek een paar dagen uit voor je reis naar de Blue Mountains en bezoek onder andere Katoomba, Jamison Valley, de Three Sisters, Wentworth Falls, Ruined Castle en Mount Solitary. Of ga er fietsen, wandelen, abseilen of bergbeklimmen!

  Blue Mountains National Park.

  Het landschap van de Blue Mountains vindt zijn oorsprong 250 miljoen jaar geleden, toen afzettingsgesteente begon te eroderen en er steile kliffen en diepe dalen ontstonden. Om de grote stukken wildernis en alle bijzondere flora en fauna te ontwikkelen, werd dit gebied in 1959 een nationaal park.

  We stellen je voor aan The Three Sisters

  Je kunt er niet omheen tijdens een bezoek aan The Blue Mountains: de schitterende rotsformatie die boven de Jamison Valley uittoornt. Het beroemde monument wordt liefkozend The Three Sisters genoemd en je kunt ze bewonderen vanaf de rand van Katoomba, zo’n twee kilometer buiten de stad. Het verhaal gaat dat de drie zusters door een tovenaar in steen werden verandert om ze te beschermen tegen de ongewenste avances van een aantal maken. De tovenaar stierf echter voordat hij de rotsen weer in mensen kon veranderen. Legende of niet: het uitzicht vanaf Echo Point is adembenemend.

  Hier enkele aanbieders voor Australië.

  FOX, verre reizen van ANWB | FOX.nl

  bleu mountains

  lbleu mountain

  (Visited 170 times, 1 visits today)
  😎 DEEL dit bericht met uw Social Media.Facebooktwitterpinterest

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Powered by: Wordpress