Ga naar de inhoud

😎 De ‘Blue Lagoon’ is een ongelofelijk mooi gebied dat zich in het hart van een lava veld bevindt.

Het is ontstaan uit geothermisch verwarmd zeewater. De lagune is voor toeristen vooral bekend als een luxueuze, geothermisch verwarmde spa, die zich heel handig vlakbij het vliegveld van IJsland bevindt. Het water in de spa is afkomstig uit diepe gaten, die zich op wel 2000 m diepte bevinden. Dit heilzame, warme bronwater wordt gebruikt om de spa te vullen. Het hete water wordt eveneens gebruikt om de nabijgelegen, milieuvriendelijke krachtcentrale van warmte-energie te voorzien. Deze plek heeft misschien wel bijna het meest bijzondere water op Aarde. De kleur van het water wordt regelmatig vergeleken met die van de welbekende, helderblauwe sportdrankjes. Het water is er overigens allesbehalve koud en heeft op de plekken waar gezwommen mag worden een gemiddelde temperatuur van 40 graden Celsius. Volgens de IJslanders heeft het mineraalwater een heilzame werking. Paradijs op Aarde

De Blue Lagoon lijkt op het eerste oog op een IJslands natuurverschijnsel, maar schijn bedriegt. Het is namelijk gemaakt door de IJslanders zelf. De Svartsengi krachtcentrale pompt geothermisch water omhoog van diep onder de grond en zorgt zo voor heerlijk heet water. Het opgepompte water wordt in eerste instantie gebruikt voor de opwekking van warmte en elektriciteit. De restwarmte wordt gebruikt om de Blue Lagoon te verwarmen. De Blue Lagoon werd geopend in 1991 en was in die tijd een razend populaire toeristische attractie. Ieder jaar werd de locatie bezocht door maar liefst 400.000 toeristen. Het idee voor de lagune ontstond toen de bedenkers zich realiseerden dat het hete water ideaal was voor een spa of zwembad. De kleur van het water is blauwig van kleur en lijkt lichtgevend. De neonachtige kleur ontstaat door de hoge temperatuur, waardoor mineralen en sulfer in het water opgewarmd worden. Zwemmend in de lagune voelt u goed hoe de temperatuur van het water op elke plek anders is. De temperatuur varieert van koud tot heel erg warm. Hierdoor voelt het water overal anders aan, met overal heerlijke plekjes om even heerlijk tot rust te komen. Het bad heeft ook zitranden waar u lekker kunt relaxen, en kleine grotten voor diegenen die wat privacy wensen. Kortom, de perfecte plek om uw vakantietijd in IJsland door te brengen. Het stomende water van de lagune heeft in samenstelling veel gemeen met de nabijgelegen lavaformatie. Het warme water is namelijk rijk aan mineralen zoals silica en sulfer, en daarmee heilzaam voor mensen met huidproblemen. (bron: ontdekijsland)

Hier enkele reisideeën naar IJsland.

 • BBI-Travel.nl

  Blue Lagoon
  De grootste trekpleister op het Reykjanes schiereiland ten zuidwesten van Reykjavik is het geothermale bad, de Blue Lagoon. In dit in een lavaveld aangelegde meer kunt u een bad nemen in het warme, lichtblauw gekleurde water.

 • Dejongintra.nl

  Autovakanties IJsland, de laatste wildernis van Europa. Pastelkleurige dagen en lange, mysterieuze nachten zorgen voor een bijzondere wintervakantie in IJsland. 

 • Riksjatravel

  IJsland is koud van buiten en warm van binnen; waar ondergrondse vulkanen en thermische bronnen borrelen, is het landschap bedekt met gletsjers en een dik pak sneeuw.

 • Anwb reizen

  Zowel in de zomer als winter is IJsland een prachtige bestemming. Reis via de Faeröer eilanden naar de uitgestrekte gletsjers. 

 • Sawadee reizen

  Een vakantie in IJsland is uniek en anders dan de andere Scandinavische landen. Dit eiland, met de meest noordelijk gelegen hoofdstad ter wereld, Reykjavik, ligt vol met borrelende modderpoelen, geisers, vulkanen en watervallen.

 • TUI.nl

  Het eiland staat bekend om zijn fotogenieke natuurschoon vol kletterende watervallen, geisers en lavastranden. Tel daar de beroemde Blue Lagoon bij op en je hebt het decor van IJsland te pakken.

Meer reisorganisaties voor IJsland

Meer vakantie-ideeën voor IJsland.

seljalandsfoss waterval
aurora borealis IJsland
Kirkjufell berg
(Visited 186 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pinterest
Pinterest
fb-share-icon