Ga naar de inhoud
Argentinië

argentinië klederdracht

😎 Argentinië is zo veelzijdig,

Argentinië is een land dat bekend staat om zijn ongelooflijke diversiteit aan landschappen, culturen en ervaringen. Van de majestueuze Andes en de vruchtbare pampa’s tot de uitgestrekte Patagonische woestijn en de bruisende steden, er is zo veel te zien en te doen in Argentinië dat het een van de meest veelzijdige bestemmingen ter wereld is.

Een van de meest populaire attracties in Argentinië is de stad Buenos Aires, bekend om zijn Europese architectuur, rijke geschiedenis en bruisende nachtleven. De stad is ook de geboorteplaats van de tango, en bezoekers kunnen genieten van een tango-show en dansen in een van de vele clubs en bars.

Maar Argentinië heeft veel meer te bieden dan alleen Buenos Aires. Het land heeft een uitgebreid netwerk van nationale parken, waarvan er veel adembenemende natuurlijke wonderen bevatten. In het noorden van het land vindt u de dramatische Iguazu-watervallen, die tot de grootste watervallen ter wereld behoren. In het zuiden bevindt zich het Nationaal Park Los Glaciares, waar u de indrukwekkende Perito Moreno-gletsjer kunt bewonderen.

Een andere populaire attractie in Argentinië is de Andes, de langste bergketen ter wereld. De Andes loopt door het westen van het land en biedt een spectaculair uitzicht op besneeuwde bergtoppen, glinsterende meren en uitgestrekte valleien. Het gebied is ook de thuisbasis van enkele van de meest beroemde wijnregio’s van het land, zoals Mendoza en Salta, waar u de lokale wijnen kunt proeven en genieten van het prachtige landschap.

Argentinië heeft ook een rijke cultuur, die sterk beïnvloed is door de Europese immigranten die in de loop van de geschiedenis naar het land zijn gekomen. Naast de tango zijn er ook andere traditionele dansen en muziekstijlen, zoals de zamba en chacarera. Het land heeft ook een rijke literaire geschiedenis, met schrijvers als Jorge Luis Borges en Julio Cortázar.

Kortom, Argentinië is een land vol verrassingen en diversiteit. Het biedt een breed scala aan ervaringen, van bruisende steden tot ongerepte natuur en een rijke cultuur. Of u nu wilt genieten van de lokale gerechten, dansen op de tango, wandelen in de bergen of wijnproeven in de wijngaarden, Argentinië heeft voor elk wat wils en zal u zeker betoveren met zijn schoonheid en charme.

argentinie
argentinie

(Bron: Verre Reizen van ANWB)

Begin uw rondreis in Buenos Aires en rijd vervolgens door wijnvalleien, langs kloven, bergpassen en gletsjers. Dans de tango met de lokale bevolking en laat u verrassen door de grote contrasten van het land.
(bron: Tenzing Travel)

Een vakantie naar Argentinië brengt je naar een land met een afwisselende natuur en een boeiende cultuur. Velen kennen Argentinië van Koningin Maxima, de Tango of de enorme natuurpracht die er te vinden is zoals bergen, gletsjers, woestijnen en uitgestrekte vlaktes maar ook bruisende steden!
(Bron: 333travel)

Reizen waar de natuur vrij spel heeft.
Als je dit deel van de wereld bezoekt dan is timing wel belangrijk. Valdez is op zijn mooist in oktober en november waarbij je daar de meeste dieren vindt. Vanaf half december wordt dit gebied minder interessant.
Een individuele rondreis naar Argentinië en Chili samenstellen? Ga met ons walvissen kijken op het schiereiland Valdez, laat je betoveren door de Perito Moreno gletsjer!
Hoogtepunt wat in onze ogen in elke reis zou moeten zitten zijn een bezoek aan de Perito Moreno gletsjer en het net over de grens in Chili gelegen Torres del Paine National Park.
(Bron: Dagboekreizen)

We bezoeken Argentinië onder andere tijdens de rondreis door Argentinië & Chili. Tijdens deze reis bezoek je oa. Buenos Aires, Bariloche, de Perito-Morenogletsjer, Ushuaia en Torres del Paine. Maak wandelingen in de uitgestrekte pampa’s en geniet van immense gletsjers en bergtoppen met eeuwige sneeuw in het spectaculaire landschap van Patagonië. Kaap Hoorn, op het uiterste puntje van het woeste Vuurland, is de laatste halte voor Antarctica. De reis begint en eindigt in Buenos Aires. Je kunt het ook combineren met de spectaculaire Iguaçu watervallen.
(Bron: Djoser

(Visited 592 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pinterest
Pinterest
fb-share-icon