Ga naar de inhoud

annecy

😎 Annecy het Venetië van Frankrijk.

De stad heeft oude gebouwen, grachten en een heerlijke atmosfeer met terrasjes en restaurantjes. De stad verveelt nooit. Van speciale markten tot musea. Het kasteel, de kathedraal (is een nationaal monument) zijn ook prachtige plekken om te bezoeken. Dit sprookjes stadje ligt aan het meer van Annecy in een prachtige bergachtige omgeving.
Prachtig gelegen aan het meer, biedt de plaats een fraai centrum met kleine steegjes, terrassen, een gezellige weekmarkt en een prachtig, goed onderhouden park waar je in de zomer heerlijk kunt picknicken. Je kunt Annecy bovendien gebruiken als startpunt voor een van de populaire rondvaarten over het meer. Om het meer is trouwens een prachtig fietspad aangelegd.
Er is de indrukwekkende waterval van Seythenex even ten zuiden van het meer, waar je ook de bijbehorende grot kunt bezoeken. Als je geen hoogtevrees hebt, dan kun je vanuit Tolloires een duovlucht parapente maken. Nauwelijks minder avontuurlijk is wandelen langs de steile wanden van Les Gorges du Fier.
Ook plaatsen zoals Genéve en Lyon zijn dichtbij.
Kortom bezoek en geniet.

Hier geweldige tips in de buurt van de Franse Alpen:

Meer vakantie-ideeën voor Frankrijk

Meer reisorganisaties voor Frankrijk

annecy


annecy

(Visited 1.398 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pinterest
Pinterest
fb-share-icon