Ga naar de inhoud

😎 Het is niet makkelijk om een top 10 beste watervallenlijst samen te stellen

omdat het volkomen subjectief is. Maar VakantieRoute heeft wel een mooie lijst samengesteld.
VERGEET NIET OP DE FOTO’S TE KLIKKEN, voor de grotere afbeeldingen.

10. Sutherland Falls, Fiordland National Park, Nieuw-Zeeland

Deze prachtige 580 meter hoge waterval is veruit de meest spectaculaire waterval van Nieuw-Zeeland. De afgelegen locatie in het wild en het prachtige Fiordland National Park (ook bekend als World Heritage Area), was het een van de vele hoogtepunten van het Milford Track, een van de mooiste wandelingen ter wereld. Inderdaad, deze waterval verdient een plek in deze lijst.

9. Plitvice waterval, Kroatië.

PlitviceHoewel niet in hoogte indrukwekkend is het netwerk van watervallen een unieke ervaring. De watervallen zelf scheiden de vele duidelijke en kleurrijke meren die het leven hebben gebracht aan dit weelderige en beschermde ecosysteem. Loop je langs de promenades die onder, over en rond bijna alle opmerkelijke watervallen gaat geeft dat een intieme watervallenervaringen. Al deze ervaringen geven het recht voor plaatsing in deze lijst.
Zie ook hier meer over Plitvice

8. Dettifoss, National Park IJsland.

dettifossHet werd gezegd dat Europa de meest krachtige waterval zou zijn die gletsjersmeltwater over de 44 meter in de afgrond stuurt, dus ongeveer 500 kubieke meter per seconde. Het heeft het wilde en ruwe dat IJsland kenmerkt en het is zeker een favoriet bij natuurliefhebbers zowel vanuit het land als internationaal. Zijn positie aan het hoofd van de indrukwekkende Jökulsárgljúfur (de IJslandse versie van de Grand Canyon), omringd door drie andere grote watervallen op dezelfde rivier, maakte het deze waard op onze Top 10 Watervallenlijst te plaatsen.

Ontdek nog meer op IJsland.

7. Gullfoss, Haukadalur, IJsland.

gullfossEen van de unieke watervallen die in de wereld te zien is. Deze wilde en brede waterval die op 90 graden van de Hvítá rivier in twee lagen terecht komt, een van de iconische natuurlijke attracties van IJsland. Een deel van de Gouden Cirkel van IJsland’s belangrijkste attracties in het zuidwesten, dit was een must op uw vakantieroute. In aanvulling op de unieke vorm van de watervallen, komt ook de regenboog vaak als extra belevenis naar boven.

Ontdek nog meer op IJsland.

6. Yosemite, Yosemite National Park, Carlifornië, USA.

Hoewel deze waterval niet het hele jaar door stroomt is het met 740 meter een van de hoogste ter wereld. Het is de kroon juweel van attracties in de onvergelijkbare Yosemite Valley en het is gemakkelijk te zien uit een groot aantal standpunten en paden. Gemakkelijk toegankelijk, prachtig landschap en locatie maakt dat we deze waterval moesten opnemen in top 10 watervallenlijst.

5. Kaieteur, Potaro rivier, Guyana

Dit rechthoekige monster (741 meter lang en 370 meter breed) is een van de langste watervallen in de wereld. Het ligt in een van de meest ongerepte regenwouden op aarde. Inderdaad, een bezoek aan dit wereldwonder zou zeldzame wildlife-belevenis veroorzaken, evenals de geruststelling dat er nog plaatsen op de planeet zijn waar de natuur nog steeds mag gedijen. Vandaar dat deze waterval niet op de vakantieroutelijst mag ontbreken.

4. Angel Waterval, Canaima, Venezuela.

In het Venezuelaanse equatoriale regenwoud, is het voor de 807m (met een totale daling van 979m) onophoudelijk de langste permanente waterval ter wereld. Dit is logisch omdat de bron ervan niets anders is dan het vochtige wolkwoud op het plateau van de Tepuy. Bovendien is het een avontuur om zelfs naar deze zogenaamde Verloren Wereld (Mundo Perdido) te komen om dit wereldwonder te kunnen zien. Vandaar dat deze natuurlijk niet mag ontbreken op de vakantieroute watervallijst.

3. Niagara waterval, Ontario, Canada.

niagaraEenvoudig de beroemdste waterval in Noord-Amerika, deze krachtige waterval staat ook als de grootste in volume met een enorm gemiddelde van ongeveer 7000 kubieke meter per seconde! Naast zijn ruwe kracht, is de val indrukwekkend en met uitzicht vanuit allerlei hoeken.

2. Victoria Waterval, Zambia Zimbabwe

Het is gemakkelijk om deze grootste bijzondere waterval ter wereld, die een breedte van 1,7 km, een hoogte van 108 meter en een gemiddelde stroom van 1 miljoen liter per seconde uitstrekt in de top 10 te plaatsen! Het is niet verbazingwekkend dat deze als één van de zeven natuurwonderen van de wereld wordt gezien en op de UNESCO-Wereld erfgoedlijst staat. Het kost moeite om droog te blijven en door de intense mist van de grond soms lastig te zien. Maar vanuit de lucht is het natuurlijk een bijzondere ervaring.

😎 1. Iguazu, Argentinië en Brazilië.

Op nummer één zet vakantieroute de Iguazu.
Van de drie grootste watervallen ter wereld zijn de Iguazu watervallen, gelegen op de grens van Brazilië, Paraguay en Argentinië, misschien wel de meest spectaculaire. Niagara is “immens” door zijn breedte, Victoria Falls “onvergetelijk” door zijn diepte maar de Iguazu watervallen bezoeken is niet met één woord te beschrijven. Zeker is dat één dag onvoldoende is om de waterval in zijn volle omvang te beleven.

Met zijn lengte van een ongelooflijke 2km lengte en met een gemiddelde stroom van 1000 kubieke meter per seconde, is dit degene die bovenaan de lijst met favorieten staat. De watervallen bestaan eigenlijk uit 275 individuele watervallen en cascades. En het regenwoud zorgt voor een extra belevenis.

(Visited 597 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pinterest
Pinterest
fb-share-icon