Ga naar de inhoud

black beach hawaii

😎 Heb je ooit een strand met zwart zand gezien?

Punaluu Black Sand Beach is een van de meest iconische en bekende stranden van Hawaï. Het strand ligt aan de zuidkust van het eiland Hawaii (ook bekend als de Big Island) en is beroemd om zijn zwarte zand, gevormd door het afbreken van vulkanisch gesteente.

Het strand is een populaire bestemming voor bezoekers en de lokale bevolking, die genieten van de unieke ervaring van zwemmen en zonnebaden op zwart zand. Het water is warm en rustig, waardoor het een perfecte plek is om te zwemmen en snorkelen. Maar het strand staat ook bekend om zijn stromingen en bezoekers worden aangeraden om voorzichtig te zijn en alleen te zwemmen in bewaakte gebieden.

Punaluu Black Sand Beach is ook de thuisbasis van een aantal beschermde zeeschildpadden, die vaak te zien zijn langs de kustlijn. Het is belangrijk om afstand te bewaren en deze prachtige dieren met respect te behandelen.

Naast het strand zelf zijn er nog andere attracties in de buurt. Bezoekers kunnen de nabijgelegen Kilauea-vulkaan verkennen en de prachtige uitzichten bewonderen vanaf de nabijgelegen uitkijkpunten. Ook is er de mogelijkheid om te wandelen door het nabijgelegen Hawaii Volcanoes National Park, waar bezoekers kunnen wandelen door kraters en lavavelden.

Punaluu Black Sand Beach is ook een belangrijke culturele locatie voor de Hawaïaanse gemeenschap. Het strand is een traditionele plaats van genezing en er worden nog steeds ceremonies en rituelen gehouden. Bezoekers worden aangemoedigd om respect te tonen voor de cultuur en tradities van de lokale bevolking.

Kortom, Punaluu Black Sand Beach is een unieke en prachtige bestemming in Hawaï, met zijn zwarte zand en beschermde zeeschildpadden. Het is een plek die de moeite waard is om te bezoeken voor iedereen die op zoek is naar een unieke en authentieke ervaring tijdens hun bezoek aan Hawaï.

Hier enkele aanbieders voor Hawaii

 • Amerikaplus.nl

  Hawaii biedt voor de fijnproevers een groot scala aan mogelijkheden. Amerika met een vleugje Oosterse mystiek, wuivende palmbomen en wilde brandingen. Geniet van Honolulu met uitgestrekte stranden en veel vertier
 • Anwb reizen

  Noord-Amerika is een prachtig continent en een populaire vakantiebestemming. Ga tijdens een rondreis door Noord-Amerika op avontuur en ontdek de idyllische natuur en bruisende steden in dit veelzijdige continent
 • TenzingTravel.nl 

  Rokende vulkanen, dramatische kliffen, prachtige stranden en een interessante cultuur; Hawaii heeft alles! 
 • 333Travel.nl

  De archipel Hawaii in de Grote Oceaan bestaat uit 137 vulkanische eilanden, waarvan er slechts 7 zijn bewoond. De bekendste eilanden zijn: Hawaï (ook wel Big Island genoemd), Oahu, Maui en Kauai.

Meer reisorganisaties voor Amerika

Meer vakantie-ideeën voor Noord-Amerika

(Visited 841 times, 1 visits today)
Pinterest
Pinterest
fb-share-icon