Beleef dit zelf Noord-Amerika Vakantie ideeën

Zion National Park in Utah USA

 • Zoek op bestemming

 • Facebooktwitterpinterest

  zion national park

  😎 Zion National park ligt in het zuidwesten van de staat Utah.

  Jaarlijks komen hier ongeveer 3 miljoen bezoekers, het is daarmee het drukst bezochte park van Utah. Zion heeft een oppervlakte van ongeveer 600 km², en het bestaat uit een aantal hoge plateaus die worden doorsneden door diepe canyons. Het belangrijkste gedeelte is Zion Canyon. Dat is een ravijn, 24 kilometer lang en 800 meter diep, met hoog oprijzende wanden en hellingen. Het ravijn is uitgeslepen door de Virgin River, en dankzij die rivier heeft de Canyon nu rijk gevarieerde flora en fauna. Als in het voorjaar de sneeuw in de bergen smelt, voert de Virgin River grote hoeveelheden puin en sediment af. Daardoor is het erosieproces dat Zion Canyon en de diverse zijdalen heeft gevormd, nog steeds volop gaande. In het noordwesten van het park liggen de Kolob Canyons, een aantal parallel naast elkaar gelegen kloven waarvan de wanden ongeveer 600 meter hoog zijn. Dit gedeelte van het park is ook eenvoudig bereikbaar, maar wordt wel minder druk bezocht.

  Enkele reisideeën voor Amerika

  • Dreamtravels.nl/fly-drives

   Prachtige routes door Amerika en Canada
   Onze fly-drives bieden u een ruime keuze aan prachtige routes door Amerika en Canada, waarbij u kennismaakt met de vele facetten van deze bijzondere bestemmingen. Met uw eigen huurauto maakt u een autoreis langs de bekende en onbekende hoogtepunten. Uiteraard ontvangt u van ons een routebeschrijving, zodat u onderweg niets mist.
   Op deze website bieden wij u een selectie van onze routes met verschillende reisduren en met overnachting in verschillende soorten accommodaties, zoals hotels, cabins, bed & breakfast en andere bijzondere accommodaties

  • Bouw jullie eigen Amerika reis via RiksjaTravel met de KIDS

   Amerika is een veilig en afwisselend land en vraagt er gewoon om per auto verkend te worden. So get your kids on Route 66!

  • Autoreizen Amerika via Tenzing

   Een autoreis door Noord-Amerika is onvergetelijk. Ziet u uzelf al door Amerika rijden? Over de fameuze Route 66, door de majestueuze bergen van de Rocky Mountains of door Florida?

  • Combitickets Noord-Amerika

  Meer reisorganisaties voor Amerika

  Meer vakantie-ideeën voor Noord-Amerika  Zion

  Zion

  Zion

  Zion

  Zion

 • (Visited 242 times, 1 visits today)
  😎 DEEL dit bericht met uw Social Media.Facebooktwitterpinterest

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Powered by: Wordpress