Ga naar de inhoud

😎 Aangezien Valencia aan het strand ligt is een zonnig bezoekje aan het strand en/of haven makkelijk zat!

In Valencia zijn er veel bezienswaardigheden die de moeite waard zijn om te bekijken. Indien je weinig tijd hebt, is het lastig alles te zien in Valencia. 

Daarom een paar tips voor u van de meest bijzondere bezienswaardigheden om te zien en te doen tijdens je stedentrip naar Valencia.

– Één van de hoogtepunten in Valencia is de Ciudad de las Artes y las Ciencias. Deze Stad van Kunst en Wetenschap is ontworpen door Santiago Calatrava en bestaat inmiddels uit zes onderdelen: Oceanografico, L’Hemisferic, L’Umbracle, Museo de las Ciencias, Palau de les Arts en het Agora. De gebouwen zien er futuristisch uit en het water rondom de gebouwen maakt het nog spectaculairder.


– Catedral de Valencia y el Miguelete, wanneer je de kathedraal van verschillende kanten goed bekijkt, zie je dat er verschillende stijlen zijn gebruikt, zoals Romaans, Gotisch en Moors. Dit komt door de veroveringen door de jaren heen. Binnen in de kathedraal is er veel te zien, zoals het hoofdaltaar en de kapittelzaal. De hoge gotische klokkentoren heet El Miguelete. Deze toren kun je beklimmen waarna je een prachtig uitzicht over de stad Valencia hebt.


La Lonja is gebouwd tussen 1482 en 1533 en was vroeger in gebruik als een soort zakencentrum, een zijdebeurs. Het gebouw is door UNESCO op de Werelderfgoedlijst geplaatst. La Lonja ligt schuin tegenover de Mercado Central. Je komt binnen in een tuintje met sinaasappelbomen. Binnenin La Lonja is het zeer indrukwekkend. Er zijn veel details te zien en onderdelen uit de Spaanse geschiedenis terug te vinden. Let op! De ingang van La Lonja bevindt zich niet aan de kant van de Mercado Central.


– Vanaf het Plaza de la Virgen kun je weer een andere kant van de kathedraal bekijken. Verder vind je op Plaza de la Virgen een fontein, Fuente del Agua de la Acequia uit 1976. Je kunt hier wat drinken op één van de terrasjes op het plein terwijl je van het uitzicht over de fontein, de kathedraal en de Basílica de la Virgen de los Desamparados kan genieten.


– De Torres de Serranos is één van de torens die vroeger als toegang diende om de stad Valencia te bereiken. De Torres de Serranos kun je ook beklimmen en vanaf dat punt heb je een spectaculair uitzicht over de stad. Er zijn ook wat overblijfselen uit de Spaanse geschiedenis terug te vinden, zoals een poortje naar een gevangenis.


– Kijk hier voor meer bezienswaardigheden of excursies in Valencia.om te zien en te doen tijdens je stedentripje naar Valencia

Hier wat opties om uw stedentrip te boeken.

Meer stedentrips

Meer reisorganisaties voor Spanje

Meer vakantie-ideeën voor Spanje

valencia
valencia
(Visited 217 times, 1 visits today)
Pinterest
Pinterest
fb-share-icon