Ga naar de inhoud

vanverremyanmar

😎 Myanmar (Birma) maak een individuele rondreis, het is een bijzondere ervaring.

Myanmar, voorheen bekend als Birma, is een land in Zuidoost-Azië dat bekend staat om zijn rijke geschiedenis, culturele diversiteit en prachtige natuur. Het land heeft de laatste jaren steeds meer belangstelling gekregen van toeristen die op zoek zijn naar authentieke ervaringen en off-the-beaten-path bestemmingen.myanmar

Een van de belangrijkste bezienswaardigheden van Myanmar is de oude stad Bagan. Deze stad is de thuisbasis van meer dan 2000 boeddhistische tempels, pagodes en kloosters, die dateren uit de 11e tot de 13e eeuw. De meest populaire manier om Bagan te verkennen is per fiets, waarbij je de adembenemende uitzichten vanuit de tempels kunt bekijken.

Een andere belangrijke historische site in Myanmar is de stad Mandalay, die ook bekend staat als de culturele hoofdstad van het land. Mandalay was ooit de hoofdstad van het Koninkrijk Birma en heeft een rijke geschiedenis van meer dan 150 jaar. Bezoekers kunnen de prachtige Shwenandaw-klooster bezoeken, dat is gebouwd van teakhout en bekend staat om zijn prachtige houtsnijwerk. Ook de Kuthodaw-pagode, die bekend staat om zijn 729 stenen tabletten met de hele Tipitaka (de heilige boeken van het boeddhisme), is een bezoek waard.

Een andere populaire bestemming in Myanmar is het Inle-meer. Dit prachtige meer, omringd door bergen en met drijvende tuinen en dorpen, biedt bezoekers een unieke en authentieke ervaring. Hier zie je hoe de lokale bevolking vist, drijvende tuinen onderhoudt en handgemaakte producten produceert.

Myanmar staat ook bekend om zijn heerlijke eten. Een van de populairste gerechten is Mohinga, een soep met rijstnoedels, visbouillon en kruiden. Ook de Shan-noodles, theeblad-salade en samosa’s zijn een must-try.

Hoewel het toerisme in Myanmar zich de laatste jaren heeft ontwikkeld, blijft het land een unieke en authentieke bestemming. Het heeft veel onontdekte plekken om te verkennen en een cultuur die rijk is aan geschiedenis en tradities. Het is echter belangrijk om bewust te reizen, te respecteren en te begrijpen dat Myanmar nog steeds te maken heeft met uitdagingen op het gebied van mensenrechten en politieke stabiliteit.

5 redenen om reizen in het Groen Seizoen:
– Het is rustiger
– U ontmoet meer mensen
– Het is goedkoper
– Het is natuurlijk groener
– U kunt veel meer gebruik maken van boot trips.

Kijk hieronder om uw reis samen te stellen.

Asiadirect.nl

Bij een bezoek aan Myanmar maak je kennis met de enorm vriendelijke bevolking, bezoek je de meest imposante tempels en pagodes en ontdek je de hooglanden van Kalaw waar nog veel minderheden leven.

Dagboekreizen.nl

Individuele rondreis Maleisisch Borneo. De prachtige natuur van Borneo, met de ongerepte jungle van Danum Valley als één van de hoogtepunten, is werkelijk prachtig.

333Travel.nl

Rondreizen door Myanmar is een prachtig avontuur.

Sawadee.nl

Myanmar (het voormalige Birma) is een mysterieus land dat fantastisch is voor het maken van een groepsreis.

ANWB reizen

Wij tonen je graag de hoogtepunten van West-Maleisië! Na Kuala Lumpur komt de stilte in de jungle van Taman Negara als een welkome afwisseling

Djoser.nl

Tijdens de rondreizen door Myanmar (Birma) bezoeken we de hoofdstad Yangon, de oude tempelstad Bago, Mandalay, de pagodes bij Bagan en het Inlemeer.En natuurlijk de……..Reisgidsen Myanmar


Meer vakantie-ideeën voor Azië

Meer reisorganisaties voor Azië

(Visited 624 times, 1 visits today)
Pinterest
Pinterest
fb-share-icon