Ga naar de inhoud

map flevoland

😎 Flevoland is het product van het grootste inpolderingstraject aller tijden.

het Zuiderzeeproject. De parels uit het verleden geven een bijzonder cachet aan het Flevolandse heden… Waar eerst alleen maar water was, is nu een aantrekkelijk recreatiegebied. Maar daar is heel wat aan voorafgegaan!

Een begin van de inpoldering van Flevoland werd gemaakt in 1924, met de sluiting van de 2,5 kilometer lange Amsteldiepdijk tussen het vaste land van Noord-Holland en het eiland Wieringen. Daarna was de Afsluitdijk aan de beurt, een dijk tussen Wieringen en het vaste land van Friesland. Het leek een onmogelijke klus, een dijk midden in de zee aanleggen. Maar in 1932 was de klus geklaard en zo ontstond het IJsselmeer.

Flevoland ontdekken betekent al je zintuigen gebruiken: voelen, ruiken, proeven, horen en zien. In het voorjaar is het gebied één grote bloemenzee. Maar ook in de andere seizoenen prikkelen kleuren de zintuigen. Overal op het platteland en Urk kom je bordjes tegen van streekeigen producten die je uitnodigen om rechtstreeks van de Flevolandse akkerbouwers, fruittelers en vissers te kopen. De vruchtbare Flevolandse grond levert de mooiste en lekkerste streekproducten.

Bezienswaardigheden:

 • Bataviawerf
  Omstreeks 1985 werd de Bataviawerf opgericht door Willem Vos. Zijn droom om als schepenbouwer het schip Batavia zo origineel mogelijk na te bouwen is hiermee in vervulling gegaan. De reconstructie van dit VOC schip uit 1629 is sinds 1995 tentoongesteld aan de Bataviawerf.
 • De Oostvaardersplassen
  Misschien is het natuurgebied de Oostvaardersplassen wel het mooiste natuurpark van Nederland. Onder het beheer van staatsbosbeheer probeert men al jaren dit moerasachtige gebied mooi en schoon te houden. Als habitat van vele grazers, otters, vossen, vogels en vissen is het belangrijk dat bijvoorbeeld de natuurlijke omgeving zo authentiek mogelijk blijft.
 • Urk
  Urk is een klein vissersdorp aan het IJsselmeer. De levendige haven is altijd van groot belang geweest. Vroeger werd immers het meeste geld verdient in de visserij. De charmante uitstraling van het vissersdorp Urk geeft je direct het gevoel van weleer.
 • Aviodrome
  Het lucht- en ruimtevaartmuseum Aviodrome is gelegen in Lelystad. Liefhebbers van vliegtuigen kunnen hun hart ophalen hier. HIer heb je de mogelijkheid om achter het stuur in de cockpit te zitten van bijvoorbeeld een Boeing 747
 • Schokland
  Het voormalige veeneiland Schokland is sinds het droog vallen van de Noordoostpolder in 1942 samengevoegd aan het vaste land. De oorspronkelijke inwoners ‘schokkers’ hebben jaren en zelfs eeuwen lang gestreden tegen het stijgende water. Unesco heeft Schokland en omgeving sinds 1995 opgenomen in de lijst van werelderfgoederen.
 • Natuurpark Lelystad
  Het natuurlijke recreatiegebied Lelystad is uit nood ontstaan. De uit de voegen groeiende dierentuin Artis kwam eigenlijk plaats te kort voor wat paarden, wilde zwijnen, herten en elanden.
 • Blote Voeten Zeebodempad
  In de provincie Flevoland bij Kraggenburg, kun je een bijzonder blote voeten zeebodempad volgen. De route die je dus bij voorkeur op blote voeten aflegt, is ongeveer 2,5 km lang.
 • Bataviastad
  Als allereerste outlet van Nederland heeft Bataviastad veel naambekendheid opgebouwd. Vanuit alle hoeken van Nederland kon men vanaf 2001 hier in Lelystad allerlei grote en kleine merknamen tegen een voordelige prijs kopen. Doe als onze toeristen en krijg 10% korting klik HIER.
 • Walibi Holland
  Het bekendste pretpark van de provincie Flevoland is onbetwist Walibi Holland. Sinds het ontstaan van dit park in 1971 zijn er al heel wat bezoekers over de vloer geweest. Met namen als Walibi Flevo, Six Flags Holland en nu dus als Walibi Holland heeft de organisatie flink wat naamsbekendheid gecreëerd.

samen op vakantie

Met het hele gezin op stap, of met vrienden een prachtig onbezorgd weekend?

Vind hier uw accommodatie in Flevoland

 • Flevonatuur.nl

  Naturistencamping Flevo Natuur is een vakantiepark in Nederland voor de naturist en nudist. Gelegen in een mooie water- en bosrijke omgeving.
 • Heerlijkehuisjes.nl

  Met een vakantiehuis in Flevoland verblijft u te midden van vlakke polderlandschappen met open uitzicht over het water en de gezellige vissersdorpjes als Urk of Elburg.
 • Landal.nl

  Luxe appartementen en royale bungalows
 • Bungalow.net

  De regio herbergt de grootste natuurgebied in het land en beschikt over archeologische bezienswaardigheden
 • Anwb reizen

  Flevoland is de nieuwste aanwinst van ons land. Trekpleisters zijn Walibi World, Aviodrome, Bataviawerf en outletcentrum Bataviastad. in Zeewolde
 • RCN.nl

  Vakantiepark aan het Veluwemeer | Flevoland, Unieke combinatie van strand, haven en bos. Dichtbij de Stille Kern en de Oostvaardersplassen Kampeerplaatsen direct aan het water.
 • Belvilla NL

  Unieke vakantiehuizen in Flevoland.

(Visited 211 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pinterest
Pinterest
fb-share-icon