Ga naar de inhoud

Cyprus: Een levend museum van geschiedenis en cultuur.

Cyprus, het betoverende eiland in de oostelijke Middellandse Zee, onthult zijn rijke geschiedenis op elke straathoek. Met een overvloed aan opgravingen en ruïnes fungeert Cyprus als een levend museum waar elke steen een verhaal vertelt. Laten we de schatten van dit eiland verkennen, waar de echo’s van oude beschavingen nog steeds te horen zijn.

Kourion: Een Venster naar het Verleden

Kourion, gelegen aan de zuidelijke kust van Cyprus, is een archeologische site die de pracht van de oude stad toont. Hier onthullen opgravingen een amfitheater uit de Romeinse tijd, met uitzicht op de glinsterende zee. Wandel door de oude straten, bewonder de mozaïeken van de huizen en ervaar de grootsheid van een samenleving die hier ooit bloeide.

Paphos: Archeologische Hoofdstad van Cyprus

Paphos, een UNESCO-werelderfgoedlocatie, is doordrenkt van mythologie en geschiedenis. Hier kun je de beroemde Tombe van de Koningen verkennen, een necropolis uit de 4e eeuw voor Christus, waar oude edelen hun laatste rustplaats vonden. De archeologische site van Paphos omvat ook oude huizen met prachtige mozaïeken die scènes uit de Griekse mythologie uitbeelden.

Oudheid in de Moderne Stad: Nicosia

De hoofdstad van Cyprus, Nicosia, is een unieke mix van oud en modern. Terwijl je door de straten van de oude binnenstad wandelt, stuit je op de Venetiaanse stadsmuren en middeleeuwse poorten. Het Cyprus Museum, gelegen in Nicosia, huisvest een indrukwekkende collectie archeologische vondsten, waaronder voorwerpen uit het prehistorische tijdperk tot de Romeinse periode.

Aphrodite’s Rots en Heiligdom

Volgens de legende is Cyprus de geboorteplaats van de godin van liefde, Aphrodite. De rots van Aphrodite, gelegen nabij Paphos, is volgens de overlevering de plek waar ze uit de golven van de zee oprees. De omliggende omgeving biedt een prachtig uitzicht op de kustlijn en weerspiegelt de tijdloze schoonheid die de oude mythen inspireerde.

Moderne Verrassingen in een Oud Land

Terwijl Cyprus zijn rijke erfgoed omarmt, heeft het ook een bruisende moderne cultuur. De steden en dorpen zijn doordrenkt van lokale charme, waar traditionele ambachten, lokale keuken en gastvrijheid bloeien. Moderne cafés en boetieks voegen een eigentijdse flair toe aan de historische omgeving.

Cyprus, met zijn overvloed aan opgravingen en ruïnes op elke straathoek, is echt een levend museum. Hier worden bezoekers uitgenodigd om een reis door de tijd te maken, te dwalen door de overblijfselen van oude beschavingen en de magie van de geschiedenis te omarmen. Cyprus is niet alleen een bestemming voor zonaanbidders; het is een plek waar de ziel van het eiland wordt onthuld in de stenen van zijn verleden. Een bezoek aan dit betoverende eiland belooft een reis naar de diepten van de geschiedenis, doordrenkt met de warmte van de Middellandse Zee.

Hier enkele tips om uw reis te boeken

 • Isropa: de Cyprus specialist!

  Gegarandeerd een heerlijke zonvakantie.
 • Prijsvrij.nl

  Cyprus is een opkomende vakantiebestemming.
 • Cyprus met TUI

  Ontdek de veelzijdigheid van het ‘Eiland van de Godin van de liefde’ tijdens een vakantie op Cyprus.
 • SNP Natuurreizen op Cyprus

  Ga mee wandelen, of fietsen, individueel of met groep, op Cyprus. Ontdek tempels en ruïnes, waar mythologische verhalen gaan leven.
 • Golftime.nl

  Deskundig, eerlijk, efficiënt en persoonlijke aandacht, daar staat Golftime.nl voor.
 • Vakantiediscounter.nl

  Cyprus heeft genoeg te bieden, mooie stranden, kleine bergdorpjes en cultuur.
 • Sunweb.nl

  Het prachtige en veelzijdige Cyprus heeft ontzettend veel te bieden.
 • TUI.nl

  Reserveer vandaag nog je goedkope vliegtickets en hotel op Cyprus bij TUI!
 • dezwerver.nl

  Reisgidsen Cyprus

Meer reisorganisaties voor Griekenland

Meer vakantie-ideeën voor Griekenland

(Visited 295 times, 1 visits today)
Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pinterest
Pinterest
fb-share-icon