Meteen naar de inhoud

Zoek op bestemming

Facebooktwitterpinterest
Tropea Calabria

😎 Tropea vindt u in de teen van de laars in de regione Calabria,

samen met Basilicata de meest ongerepte en onbedorven regione van Italia. Niet zo verwonderlijk, want het is een droge, ruige streek met de laatste uitlopers van de Apennijnen. De grootste bron van inkomsten komt uit de verkoop van olijfolie en de exploitatie van de uitgestrekte jasmijnvelden. De olie van de bloemen wordt verwerkt in dure parfums. De kustlijn beschikt niet alleen over rustige zandstranden maar is ook uitermate geschikt om citrusfuit te telen. Het accent ligt op de citroen, de sukadecitroen en bergamot. De olie uit de schil van de bergamot wordt ook gebruikt in de parfumindustrie en om de Earl Grey thee zijn karakteristieke smaak te geven. Aan de zuidkant van de ’teen’ ligt de Ionische Zee die vooral fraaie zandstranden biedt waar nog weinig toeristen komen. Aan de Thyrreense kant zijn de kusten bij Scilla, aan de Straat van Messina, en Tropea onvergetelijk. In deze visrijke kustwateren wordt er naast sardines en ansjovis, tonijn uit de zee gehaald bij Tropea. Maar de belangrijkste vis die hier gevangen wordt, is de pesce spada, de zwaardvis. In Bagnara wordt er elk jaar in juli een groot feest met een scheepsprocessie aan gewijd.

Hier enkele tips voor deze regio Calabria

 • Vakanties.nl

  Interessante bezienswaardigheden, mooie stranden en lekker eten: Ervaar het tijdens je vakantie naar Italië!

 • Vakantiehuizen in Calabrië via BelVilla

  Belvilla heeft een verrassend en breed aanbod aan unieke vakantiehuizen voor de zomervakantie, een weekendje weg of een week wintersport. 

 • selectie van Bungalow.Net

  Deze streek is gelegen in het uiterste zuiden van Italië en wordt omringd door de schone en warme wateren van de Ionische en de Tyrrheense Zee. Van rotskusten tot zandstranden, lees verder…

 • Anwb-reizen

  Voor het ongerepte Italië ga je naar Calabria, de provincie die in de teen van de laars ligt. ‘De teen’ wordt omringd door kuststroken met fijne stranden. Natuurliefhebbers kunnen lees verder….

 •  TUI.nl

  Italië, het land van de pizza, pasta en lambrusco. Maar ook het land van de scooters, voetbal en natuurlijk de Paus in zijn eigen stadstaatje

 • Naar Calabria met Vakantiediscounter

  Calabrië zorgt ervoor dat je op slag verliefd wordt als je er voor het eerst komt. De Italiaanse regio is redelijk onontdekt, lees verder…

 • Kies per auto of vliegtuig bij DeJongIntra

  In de teen van de laars vind je Calabrië, misschien wel de meest ongerepte en onbedorven streek van het land. Niet zo verwonderlijk, want het is een droge, ruige streek met de laatste uitlopers van de Apennijnen.

 • Populaire vakanties in Calabria bij Prijsvrij.nl

  De regio Calabria in Italie heeft voor elk type reiziger iets te bieden. Droom weg van de schilderachtige vissersplaatsen, ongerepte baaien en schitterende natuurgebieden.

Meer reisorganisaties voor Italië

Meer vakantie-ideeën voor Italië

tropea calabria
tropea calabria
tropea calabria
(Visited 610 times, 1 visits today)
😎 DEEL dit bericht met uw Social Media.Facebooktwitterpinterest

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.