Cyprus Vakantie ideeën

Troodosgebergte op Cyprus een ware beleving

 • Zoek op bestemming

 • Facebooktwitterpinterest

  cyprus-troodosgebergte

  😎 Het spectaculaire Troodosgebergte beslaat een groot deel van Cyprus.

  Tussen de dennenbomen, watervallen en wijngaarden vind je schilderachtige dorpjes met smalle steegjes en prachtige kerken. In 1992 werd het bosrijke gebied in Centraal-Cyprus uitgeroepen tot nationaal parken en zijn vier gebieden binnen het nationale park van Troodos tot natuurreservaten verklaard. Het hoogste punt van Troodos is berg Olympus met een hoogte van 1951 meter. In Troodos zijn niet alleen het grootste aantal planten te vinden in vergelijking met alle andere gebieden op Cyprus maar ook het grootste aantal endemische planten. Bovendien behoort het park tot een groep van 13 kritieke gebieden voor plantendiversiteit in de Middellandse Zee. De ware schatten van het Troodos-gebergte zijn de watervallen verscholen tussen weelderig groen – ongebruikelijk in de oostelijke Middellandse Zee.
  In de zomer biedt de Troodos met zijn relatieve koelte de perfecte afwisseling van het strandleven. In de winter kunnen skiërs en andere sportievelingen er hun hart ophalen. Hoewel het hele gebergte als Troodos wordt aangeduid, is met deze naam soms alleen het gebied rond de berg Olympus en het dorpje Troodos bedoeld. Het gebergte stond al in de oudheid bekend om zijn mijnen.

  In de Byzantijnse tijd werden er, ver van de voortdurend bedreigde kusten, tal van kerken en kloosters gebouwd en groeide de Troodos uit tot een belangrijk centrum van Byzantijnse kunst. Het Troodosgebergte is op te delen in verschillende gebieden, met ieder een eigen dynamiek en eigenschappen.

  Laat je hier inspireren voor een vakantie naar Cyprus!

  • vakantiediscounter.nl

   Het Troodosgebergte vormt het hart van het eiland Cyprus! Boek hier eenvoudig uw vakantie naar Cyprus.

  • Isropa.nl

   Isropa.nl organiseert al zo’n 40 jaar reizen naar Israël, Jordanië, Marokko en Cyprus.

  • Src-reizen.nl

   ‘Aphrodite, de Griekse godin van de schoonheid en de liefde, is geboren uit het schuim van de zee en kwam aan land voor de kust van Pafos, aan de oostkant van Cyprus lees meer….

  • SNP Natuurreizen

   Het hart van het eiland wordt gevormd door het bosrijke Troödos gebergte dat op de berg Olympos tot bijna 2000 m hoogte reikt

  • TUI.nl

   Ontdek de veelzijdigheid van het ‘Eiland van de Godin van de liefde’ tijdens een vakantie op Cyprus.

  Meer reisorganisaties voor Griekenland

  Meer vakantie-ideeën voor Griekenland

  troodos

  troodos

  troodos

  troodos gebergete cyprus

  (Visited 233 times, 1 visits today)
  😎 DEEL dit bericht met uw Social Media.Facebooktwitterpinterest

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Powered by: Wordpress