Meteen naar de inhoud

highway-roemenie

😎 Het bekende Engelse autoprogramma Top Gear

heeft de Transfagarasan Highway uitgeroepen tot de meest spectaculaire wegen ter wereld en biedt een adembenemend uitzicht op de bergen van Roemenië. De weg, die vaak wordt genoemd als een van de mooiste wegen ter wereld, loopt door de Transsylvanische Alpen en verbindt de regio’s Wallachije en Transsylvanië.

De Transfagarasan Highway is gebouwd in de jaren ’70 als een militaire route en heeft veel haarspeldbochten en tunnels. De weg is ongeveer 90 kilometer lang en loopt door de bergen op een hoogte van meer dan 2000 meter. Het uitzicht op de bergen, de groene valleien en de glinsterende meren is spectaculair.

Een van de hoogtepunten van de Transfagarasan Highway is het Balea-meer, een prachtig bergmeer op 2042 meter hoogte. Het meer is omgeven door besneeuwde bergtoppen en biedt een adembenemend uitzicht op de omgeving. Er is ook een hotel bij het meer, waar bezoekers kunnen overnachten en genieten van de rust en stilte van de bergen.

De Transfagarasan Highway is alleen geopend tijdens de zomermaanden, van juni tot oktober, omdat de weg tijdens de winterperiode bedekt is met sneeuw. Het is belangrijk om voorbereid te zijn op het rijden op de weg, omdat het soms erg smal is en veel haarspeldbochten heeft. Het is ook belangrijk om te stoppen bij de vele uitzichtpunten en te genieten van het prachtige uitzicht.

De Transfagarasan Highway is een van de grootste attracties van Roemenië en biedt een unieke ervaring voor reizigers die op zoek zijn naar avontuur en schoonheid. Of u nu wilt genieten van het uitzicht op de bergen, wilt wandelen in de bergen of gewoon wilt genieten van de frisse berglucht, de Transfagarasan Highway is een absolute must-see in Roemenië.

Transfagarasan
Transfagarasan

Hier enkele reisorganisaties om uw reis naar Roemenie te boeken.

 • Djoser.nl

  Tijdens onze reizen door Roemenië verblijven we in verschillende delen van dit bijzondere en afwisselende land. Satu Mare, Maramures en Suceava staan op het programma en uiteraard de hoofdstad Boekarest. 
 • Bungalow.Net

  Haal alles uit uw vakantie met de last minute vakantiehuizen in Roemenië. Misschien niet het eerste land waar u aan denkt voor een vakantie toch vindt u hier ongerepte natuurlijke schoonheid.
 • Anwb reizen

  Ontdek de kleurrijke frescokloosters van Boekovina, bekijk het Parlementspaleis in Boekarest – Europa’s grootste overheidscomplex – en ga op visite bij Graaf Dracula. Dit zijn de mooiste bezienswaardigheden van Roemenië. lees verder…..
 • TUI.nl

  Ontdek het authentieke en vooral onbekende Roemenië. Je maakt kennis met de ongerepte natuur, rijke multiculturele geschiedenis en vriendelijke bevolking. lees verder….
 • Src-reizen

  De culturele rijkdom van Roemenië is verrassend: mooie Byzantijnse kloosters vol schitterende fresco’s, oude kastelen en historische stadjes sieren het land. Sinds de val van het communisme is Roemenië volop in ontwikkeling. 

  ….Reisgidsen Roemenië

(Visited 804 times, 1 visits today)
Pinterest
Pinterest
fb-share-icon