Meteen naar de inhoud

Zoek op bestemming

Facebooktwitterpinterest

st.michael cornwall

😎 De Mont Saint Michel(fr) heeft een Engels tweelingzusje. St. Michael’s Mount.

Het gaat om een eiland dat onderhevig is aan de getijden. Het eilandje ligt 366 meter uit de kust van Mount’s Bay in Cornwall. Net als haar zuster in Frankrijk is het een zelfstandige gemeente. Door een glibberig, met klinkers aangelegd weggetje is het eilandje verbonden met het plaatsje Marazion, het oudste stadje in Cornwall.

Het weggetje is echter alleen maar te gebruiken in de tijd die ligt tussen laag water en de eerste drie uur van het opkomend tij. Daarna staat het volledig onder water. Twaalf uur per dag is de Mount dus te voet te bereiken.

Een van de meest interessante zaken op het eiland is de metro. Het gaat hier om een ondergrondse spoorlijn die nog steeds wordt gebruikt om goederen van de haven naar het kasteel te transporteren. Dit spoorlijntje werd rond 1900 gebouwd door de tinwerkers waardoor het gebruik van paarden niet langer nodig was. Vanwege de steile helling mocht het niet voor personen vervoer worden gebruikt.
Jammerlijk genoeg, waar de Franse abdij jaarlijks miljoenen bezoekers trekt, moet het tweelingzusje het met slechts enkele tienduizenden stellen.

Hier enkele tips in Cornwall

Meer reisorganisaties voor Groot-Brittannië

Méér leuke vakantie-ideeën voor Groot-Brittannië

cornwall
Cornwall

(Visited 1.172 times, 1 visits today)
😎 DEEL dit bericht met uw Social Media.Facebooktwitterpinterest

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.