Ga naar de inhoud

st.michael cornwall

😎 De Mont Saint Michel(fr) heeft een Engels tweelingzusje. St. Michael’s Mount.

Het gaat om een eiland dat onderhevig is aan de getijden. Het eilandje ligt 366 meter uit de kust van Mount’s Bay in Cornwall. Net als haar zuster in Frankrijk is het een zelfstandige gemeente. Door een glibberig, met klinkers aangelegd weggetje is het eilandje verbonden met het plaatsje Marazion, het oudste stadje in Cornwall.

Het weggetje is echter alleen maar te gebruiken in de tijd die ligt tussen laag water en de eerste drie uur van het opkomend tij. Daarna staat het volledig onder water. Twaalf uur per dag is de Mount dus te voet te bereiken.

Een van de meest interessante zaken op het eiland is de metro. Het gaat hier om een ondergrondse spoorlijn die nog steeds wordt gebruikt om goederen van de haven naar het kasteel te transporteren. Dit spoorlijntje werd rond 1900 gebouwd door de tinwerkers waardoor het gebruik van paarden niet langer nodig was. Vanwege de steile helling mocht het niet voor personen vervoer worden gebruikt.
Jammerlijk genoeg, waar de Franse abdij jaarlijks miljoenen bezoekers trekt, moet het tweelingzusje het met slechts enkele tienduizenden stellen.

Hier enkele tips om je reis naar Cornwall te boeken. 

HouseOfBritain.nl 

De mogelijkheden in Groot-Brittannië lijken oneindig: wandelen over de oneindige landgoederen, bezoeken van kerken, stadjes, tuinen of kastelen genieten van een echte ‘cream tea’, dat is Engeland op zijn best.

 • Belvilla

  Boek nu je vakantiehuis voor de perfecte vakantie in een van de vele vissersdorpjes vanCornwall. 
 • Anwb reizen

  De kust van Cornwall en Devon is eindeloos lang en ongelooflijk mooi. Aan de zuidkant kun je heerlijk zonnen op de stranden van de ‘Engelse Rivièra’. De warme golfstroom lees verder…..
 • Oad

  Busreizen & Rondreizen Engeland

  Een busreis of rondreis Engeland is een vakantie naar een zeer veelzijdig land. Het land van fish & chips, maar ook een land met een rijke geschiedenis en een schat aan cultuur
 • SNP Natuurreizen

  wandelen door Corrnwall langs B&B, langs zandstranden, rotsen, eilandjes en kleine beschutte kreken
 • Interhome

  Boek hier uw vakantiewoning en wij helpen u om de beste en veiligste vakantie-ervaring mogelijk te maken.
 •  DeJongIntra

  Glooiende heuvels, prachtige kusten en indrukwekkende steden
 •  

Meer reisorganisaties voor Groot-Brittannië

Méér leuke vakantie-ideeën voor Groot-Brittannië

 

cornwall
Cornwall
(Visited 1.944 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pinterest
Pinterest
fb-share-icon