Zoek op bestemming

Facebooktwitterpinterest

sri lanka

😎 Er zijn weinig plekken ter wereld die meer UNESCO Werelderfgoed vermeldingen heeft op een dergelijk klein oppervlakte.

Dat typeert Sri Lanka. Alles op het eiland is goed bereikbaar en toch is er ontzettend veel te zien en beleven. Sri Lanka heeft veel schade opgelopen door de jarenlange oorlog en de verwoestende tsunami van 2004. Veel toeristen vermeden Sri Lanka hierdoor. De laatste jaren neemt het toerisme echter toe. Op een paar badplaatsen aan de zuidkust na is het nog niet echt toeristisch te noemen. Als toerist ben je hier nog bijzonder interessant. Veel locals willen een praatje met je maken en zijn oprecht benieuwd naar waar je vandaan komt. Gelukkig maar, want de bevolking behoort absoluut tot de vriendelijkste in Azië. Deze vriendelijkheid, behulpzaamheid en gastvrijheid in combinatie met de vele interessante bestemmingen maakt Sri Lanka een van de favoriete landen in Azië.

De meeste bezienswaardigheden in Sri Lanka zijn te vinden in de ‘culturele driehoek’. Hier vallen de oude koningssteden Anuradhapura en Polonnaruwa onder. Hier kan je vele tempels, stoepa’s en andere religieuze bouwwerken bekijken. Ook Dambulla is een bezoek waard. In deze stad zie je de bijzondere rots tempel, met boeddha beelden en muurschilderen in tempels in de rotsen bovenop een berg. Niet ver hier vandaan ligt Sigiriya. De gelijknamige rots – wat de Leeuwenrots betekent – is een van de favoriete bezienswaardigheden in het land. Kandy wordt ook wel de culturele hoofdstad van Sri Lanka genoemd. De ‘Temple of the Sacred Tooth Relic’ is het hoogtepunt van deze – verder vrij drukke – stad. In de kustplaats Galle kan je het Galle Fort bekijken. Dit fort werd gebouwd door Nederlanders, toen Sri Lanka nog een kolonie van Nederland was.

Meer reisorganisaties voor Azië

Meer vakantie-ideeën voor Azië

sri lanka

sri lanka

sri lanka

(Visited 266 times, 1 visits today)
😎 DEEL dit bericht met uw Social Media.Facebooktwitterpinterest

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *