Meteen naar de inhoud

trullo😎 De typische huisjes vindt u in Zuid-Italië

Trullo’s zijn markante huisjes die vooral in de regio Apulië in Italië voorkomen. Ze zijn gebouwd van lokale kalksteen en hebben een kenmerkend kegelvormig dak, dat is gemaakt van platte stenen. De huizen zijn gebouwd zonder cement of ander bindmiddel en worden daarom beschouwd als een van de meest bijzondere voorbeelden van droogbouw in de wereld.

De trullo’s zijn oorspronkelijk gebouwd als boerderijen en werden gebruikt voor het opslaan van gereedschap en voedsel. De dikke muren en de koepelvormige daken zorgen ervoor dat de temperatuur in de trullo’s in de zomer koel blijft en in de winter warm, wat ze perfect maakt voor het leven in een mediterraan klimaat.

Tegenwoordig worden de trullo’s voornamelijk gebruikt als vakantiehuizen en worden ze vaak gerestaureerd en omgebouwd tot moderne accommodaties, terwijl de originele kenmerken en architectuur behouden blijven.

Een van de beste plaatsen om trullo’s te zien en te ervaren is de stad Alberobello, die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat vanwege de bijzondere architectuur. Hier kun je door de smalle straatjes wandelen en genieten van de schilderachtige trullo’s die de stad haar karakteristieke uitstraling geven.

Andere plaatsen in Apulië waar je trullo’s kunt vinden zijn Locorotondo, Martina Franca en Cisternino. Deze steden bieden allemaal een ongeëvenaarde schoonheid en charme, waarbij de trullo’s een belangrijke rol spelen in de lokale cultuur en geschiedenis.

Een verblijf in een trullo is een unieke ervaring die je niet snel zult vergeten. Het is een geweldige manier om de Italiaanse cultuur en geschiedenis te ervaren en te genieten van de prachtige natuurlijke omgeving van Apulië. Of je nu op zoek bent naar een romantisch uitje of een familievakantie, een verblijf in een trullo is een onvergetelijke ervaring die je niet mag missen.

  • Deze huisjes zijn typerend voor deze regio en hier te boeken.
  • Eliza was here

   Trulli! Deze sneeuwwitte hutjes zijn onlosmakelijk verbonden met de geschiedenis van Puglia en dit dorpje, Alberobello, staat er vol mee. Het levert een betoverend uitzicht op. lees verder…..

  • TUI

   De regio Puglia in de hak van de Italiaanse laars verbaast de bezoeker die er voor het eerst komt. Het is de magische streek van de hoge kliffen die ver uitsteken in de blauwe zee, olijfbomen lees verder….
  • Vakantiediscounter

   Stenen ronde huisjes met kegelvormige daken vormen een uniek geheel in het landschap van Puglia, een Italiaanse regio in de hak van de laars. De huisjes worden omgeven door boomgaarden én vormen een unieke plek om te overnachten.

Meer bijzondere overnachtingen

(Visited 214 times, 1 visits today)
😎 DEEL dit bericht met uw Social Media.Facebooktwitterpinterestby feather

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *