Zoek op bestemming

Facebooktwitterpinterest
skellig eilanden

😎 De Skellig eilanden vormen een afgelegen groep rotsachtige eilanden uit de zuidwestkust van Ierland die op de UNESCO werelderfgoedlijst staan.

De eilanden liggen op ongeveer 12 km (8 mijl) voor de kust van het dorp Portmagee in county Kerry. De eilanden zijn toegankelijk met de boot vanaf Valentia, Portmagee of Ballinskelligs en representatief voor de natuurkrachtige westkust van Kerry. Van de twee eilanden is vooral het puntige en grillige Skellig Michael (Sceilig Mhichíl) van grote religieuze en historische betekenis. Er wordt in de geschiedenis al zo vroeg als 1400 v.Chr. naar het eiland verwezen en het speelt ook een rol in Ierse legenden. Een verhaal dat ongeveer in het jaar 200 na Chr. ontstond, vertelt over Daire Domhain (‘Koning van de Wereld’) die hier een grootse strijd voorbereidde tegen de strijder Fionn mac Cumhaill (Finn McCool) en het leger van Fianna. Maar wat Skellig Michael echt onderscheidt, is de inkijk die het eiland biedt in het leven van een geïsoleerde en door stormen geteisterde gemeenschap van monniken. Boottochten die vertrekken vanuit Portmagee, Ballinskelligs en Valentia varen dicht langs Little Skellig voor een kijk vanaf het water op de 27.000 jan-van-genten die hier nestelen.

Hier enkele tips voor de regio Kerry

 • SNP Natuurreizen via SNP

  Wandelvakantie over de beroemde Kerry Way en het nauwelijks bezochte Beara schiereiland waar u in de dorpjes en pubs de pure Ierse sfeer proeft.

 • Bezoek Skellig met EchtIerland.nl rondreizen.

  Skellig Islands, juweeltjes aan de Ring of Kerry De Skellig Islands bestaat uit 2 eilanden, Skellig Michael en Little Skellig. Deze twee eilanden liggen nabij de kust van van Portmagee in Zuidwest Ierland

 • Anwb-reizen

  Rust- en ruimtezoekers zullen genieten in Ierland. Het fascinerende, mysterieuze Ierland is rijk gezegend met prachtige, ongerepte natuur, slaperige dorpjes en levendige stadjes. lees verder….

 • Rondreis door Zuid-West Ierland met OAD

  Beleef tijdens een van onze rondreizen Ierland de fascinerende landschappen bij de Ring of Kerry en het maanlandschap van de Burren. Uitwaaien kunt u op de Cliffs of Moher.

 • Auto rondreis met BBI-Travel.nl

  Ierland rondreizen B&B, Inns of hotels
  Wij bieden u bij onze autorondreizen de keuze uit verblijf in B&B’s, Inns, hotels, kastelen, manor houses en vakantiewoningen.

 • TUI.nl

  Failte go Eireann, oftewel ‘welkom in Ierland’. Ierland, dat zijn de mensen en hun verhalen, de stadjes en dorpen, de bergen, bossen en rivieren, de zee lees verder…..

Meer reisorganisaties voor Ierland

Meer vakantie-ideeën voor Ierland

skellig
Skellig
Skellig
(Visited 334 times, 1 visits today)
😎 DEEL dit bericht met uw Social Media.Facebooktwitterpinterest