Vakantie ideeën Zwitserland

Schilthorn overziet vele bergen

 • Zoek op bestemming

 • Facebooktwitterpinterest

  zwitserland-berner-oberland-schilthorn

  😎 De 2970 meter hoge Schilthorn in Berner Oberland

  lokt met een 360°-panorama-uitzicht op de Swiss Skyline met Eiger, Mönch en Jungfrau en een smakelijk menu in het draairestaurant Piz Gloria.

  Sinds 1967 gaat er een kabelbaan van Stechelberg in het Lauterbrunnendal in vier secties omhoog naar de top. Bezoekers kunnen op de interactieve belevenisexpositie «Bond World 007» of de nieuwe «007 Walk of Fame» in de sporen treden van James Bond. Nieuwe perspectieven met blik in een peilloze diepte bieden de «Skyline Walk» en de «Thrill Walk» bij het tussenstation Birg.

  Mürren – een voormalige Walsernederzetting, hetgeen men tegenwoordig nog steeds aan de bouw van de huizen en aan de kleur van het dialect van Mürren kan herkennen – is het hoogste doorlopend bewoonde dorp van het kanton Bern en ligt op een terras op 1650 m hoog boven het Lauterbrunnental. Van Lauterbrunnen gaat er een pendelkabelbaan naar het plateau, van Stechelberg een kabelbaan langs donderende watervallen en steile rotswanden naar het centrum van het autovrije dorp Mürren en verder naar de Schilthorn op 2970 m.

  Het futuristische draairestaurant op de Schilthorn had aan het eind van de jaren zestig de makers van de Bond-films “On Her Majesty’s Secret Service” direct overtuigd: hier moesten de scènes op de imaginaire Piz Gloria worden gedraaid…. De film werd een groot succes, de Schilthornbahn en het draairestaurant ook. Het prachtige vergezicht van 360° op de top omvat het wereldberoemde drietal van de Alpen Eiger, Mönch en Jungfrau, gaat tot aan de Mont Blanc en het Zwarte Woud.

  Hier enkele opties voor Berner Oberland

   • DeJongIntra.nl

    Ontdek de veelzijdigheid van de regio tijdens een autovakantie Berner Oberland, waar het bergentrio Eiger, Mönch en Jungfrau op u wacht.

   • HappyHome.nl

    Vakantiehuizen in Berner Oberland
    In Berner Oberland vindt u prachtige bergmeren en alpenweiden, met op de achtergrond de met sneeuw bedekte bergtoppen van de Eiger, Monch en Jungfrau. In de zomer kunt u zich vermaken op één van de meren en rivieren, terwijl u in de winter in Zwitserland volop kunt skiën, langlaufen en snowboarden.

   • SNP Natuurreizen

    U maakt een trektocht vanuit Kiental over de Bärenweg, met bijna dagelijks de keuze tussen een lichtere of zwaardere tocht, door het hoogalpiene landschap van het rustige, westelijke deel van het Berner Oberland.

   • TUI.nl

    Met de trein kom je maar liefst tot 3.454 meter hoogte op de Jungfraujoch, een unieke ervaring met een uitzicht die gegarandeerd het ‘Zwitserleven Gevoel’ oproept.

  Meer vakantie-ideeën voor Zwitserland

  Reisorganisaties voor Zwitserland met directe links per streek

  Bijzondere overnachting.

  mürren

  Hotel Edelweiss Superior

  Het door een familie beheerde 3-sterrenhotel Edelweiss Superior ligt in het autovrije Mürren, aan de rand van de rotswand Mürrenfluh en op slechts 3 minuten lopen van het treinstation van Mürren en diverse winkels. Het biedt een panoramisch uitzicht op de bergen Eiger, Mönch en Jungfrau, en de vallei van Lauterbrunnen.

  Voor boeken van deze bijzondere overnachting klik HIER

  eiger
  schilthorn

  (Visited 136 times, 1 visits today)
  😎 DEEL dit bericht met uw Social Media.Facebooktwitterpinterest

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Powered by: Wordpress