Zoek op bestemming

Facebooktwitterpinterest

zwitserland-berner-oberland-schilthorn

😎 De 2970 meter hoge Schilthorn in Berner Oberland

lokt met een 360°-panorama-uitzicht op de Swiss Skyline met Eiger, Mönch en Jungfrau en een smakelijk menu in het draairestaurant Piz Gloria.

Sinds 1967 gaat er een kabelbaan van Stechelberg in het Lauterbrunnendal in vier secties omhoog naar de top. Bezoekers kunnen op de interactieve belevenisexpositie «Bond World 007» of de nieuwe «007 Walk of Fame» in de sporen treden van James Bond. Nieuwe perspectieven met blik in een peilloze diepte bieden de «Skyline Walk» en de «Thrill Walk» bij het tussenstation Birg.

Mürren – een voormalige Walsernederzetting, hetgeen men tegenwoordig nog steeds aan de bouw van de huizen en aan de kleur van het dialect van Mürren kan herkennen – is het hoogste doorlopend bewoonde dorp van het kanton Bern en ligt op een terras op 1650 m hoog boven het Lauterbrunnental. Van Lauterbrunnen gaat er een pendelkabelbaan naar het plateau, van Stechelberg een kabelbaan langs donderende watervallen en steile rotswanden naar het centrum van het autovrije dorp Mürren en verder naar de Schilthorn op 2970 m.

Het futuristische draairestaurant op de Schilthorn had aan het eind van de jaren zestig de makers van de Bond-films “On Her Majesty’s Secret Service” direct overtuigd: hier moesten de scènes op de imaginaire Piz Gloria worden gedraaid…. De film werd een groot succes, de Schilthornbahn en het draairestaurant ook. Het prachtige vergezicht van 360° op de top omvat het wereldberoemde drietal van de Alpen Eiger, Mönch en Jungfrau, gaat tot aan de Mont Blanc en het Zwarte Woud.

 

Hier enkele opties voor Berner Oberland

  • DeJongIntra.nl

   Ontdek de veelzijdigheid van de regio tijdens een autovakantie Berner Oberland, waar het bergentrio Eiger, Mönch en Jungfrau op u wacht.

  • Anwb-reizen

   In de 19e eeuw was het Berner Oberland al een gewild vakantiegebied. Het werd de ‘speeltuin van Europa’ genoemd.

  • SNP Natuurreizen

   U maakt een trektocht vanuit Kiental over de Bärenweg, met bijna dagelijks de keuze tussen een lichtere of zwaardere tocht, door het hoogalpiene landschap van het rustige, westelijke deel van het Berner Oberland.

  • TUI.nl

   Met de trein kom je maar liefst tot 3.454 meter hoogte op de Jungfraujoch, een unieke ervaring met een uitzicht die gegarandeerd het ‘Zwitserleven Gevoel’ oproept.

Meer vakantie-ideeën voor Zwitserland

Reisorganisaties voor Zwitserland met directe links per streek

(Visited 217 times, 1 visits today)
😎 DEEL dit bericht met uw Social Media.Facebooktwitterpinterest

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *