Zoek op bestemming

Facebooktwitterpinterest

schaffhausen😎 Schaffhausen de grootste watervallen van Europa,

het gebulder van het water door je hele lichaam voelen. Vaar met een boot naar kastelen, in het bekken van de Rijnwaterval en zelfs naar het terras op de rots in het midden.

Meer dan 15.000 jaar geleden werd de Rijn door tektonische krachten in een nieuwe bedding geleid. Zo ontstond een grandioos schouwspel waar het brokkelige gesteente plaats maakte voor een compacte kalkmassa: de Rijnwaterval. Over een breedte van 150 meter en een hoogte van 23 meter storten bij een gemiddelde water toevoer honderden liters water per seconde over de rotsen.

In het midden rijst een machtige rots die de waterkracht al eeuwen bedwingt en die na een boottocht beklommen kan worden om het geweld van de watermassa’s van heel dichtbij te ervaren. Het midden van de waterval kan ook via deels boven de Rijn gebouwde platforms worden benaderd. De kastelen van Wörth en Laufen zijn per boot bereikbaar, en de wildlife-liefhebbers kunnen kano’s huren.

Hier enkele tips in deze regio

 • Belvilla.nl
  Vakantiehuizen Zwitserland – Bodenmeer
 • 8-daagse fietsreis langs de bodensee met TUI
  Maar liefst 300 km fietsroutes langs landwegen, door bossen en velden en door een vlak tot licht heuvelachtig landschap, maken een fietstocht langs de Bodensee een lust voor lijf en leden.
 • Met de trein en de fiets langs Bodensee via Aktivatours
  Tijdens deze reis bezoekt u de drie landen rond de Bodensee: u start in Oostenrijk, vervolgens fietst u door Zwitserland, maar het grootste deel van de route voert u door Duitsland.
 • ACSIreizen.nl
  Fietsen door delen van Duitsland is afwisselend en heel goed te doen. U fietst op bekende en minder bekende fietsroutes, zoals de Kraut und Rüben-route, de Illerradweg en de Donauradweg. Genietend van mooie landschappen en pittoreske dorpjes fietst u langs de Rijn, langs de Bodensee, door de romantische Allgäu en het prachtige Altmühltal. U ziet de mooie en gezellige steden Straatsburg, Konstanz, Kempten en Ulm. Op een sportieve manier en met de wind in het gezicht ontdekt u deze en nog veel meer aangename plekken.
Meer vakantie-ideeën voor Zwitserland
Meer reisorganisaties voor Zwitserland

Bijzondere overnachting aan Bodensee.

Hotel Sonnehoff Bodensee
Hotel Sonnehoff
Dit 4-sterrenhotel in Kressbronn biedt een panoramisch uitzicht op de Bodensee, een grote spa met een zwembad, een privéstrand

(Visited 1.773 times, 1 visits today)
😎 DEEL dit bericht met uw Social Media.Facebooktwitterpinterest