Italië Vakantie ideeën

Sardinië een Italiaans eiland met veel mogelijkheden.

 • Zoek op bestemming

 • Facebooktwitterpinterest

  sardinie

  😎 Het eiland heeft naast hagelwitte zandstranden

  en een azuurblauwe zee ook meerdere interessante bezienswaardigheden.
  Ontdek de mooiste pittoreske plaatsjes, natuurschoon, grotten en historische attracties tijdens je vakantie.

  .

  .


  Hier enkele tips:

  • De hoofdstad van Sardinië
   cagliariEen speciale vermelding verdient de zuidelijk gelegen stad Cagliari. Je kunt hier heerlijk slenteren door de smalle steegjes, shoppen in één van de winkelstraten, smakelijk dineren in een “trattoria” of ontspannen op het lange zandstrand van Poetto. De weg direct langs het strand leidt langs schitterende zoutmeren – dé plek om sierlijke roze flamingo’s te spotten.
   .
   .
   .
   .
   .
  • De grotten van Neptunus op Sardinië
   AlgheroDe druipsteengrotten van Neptunus, de “Grotte di Nettuno”, in Alghero. Deze grot, die is versierd door vele stalactieten en stalagmieten, bevindt zich op de punt van Capo Caccia, een imposante kalksteenklip vlak bij de gezellige stad.
   .
   .
   .
   .
   .
   .
  • Het Sardijnse verleden
   nuragheOp het eiland zijn ruim 7000 overblijfselen uit het bronzen tijdperk te vinden. Een nuraghe is een indrukwekkend kegelvormig verdedigingsbouwwerk, gevormd door grote gestapelde rotsblokken, waarbij er geen gebruik is gemaakt van cement. Je kunt een schitterend exemplaar bezoeken in het zuidelijk gelegen plaatsje Barumini.
   .
   .
   .
   .
   .
  • Het authentieke Sardinië
   Dorgali, Oliena, Ollolai en Orgosolo zijn slechts een aantal plaatsnamen van traditionele bergdorpjes in het ruige Gennargentu gebergte. Dit spectaculaire natuurgebied is bij uitstek geschikt voor het maken van prachtige wandeltochten. In het bosrijke Oliena vind je de grootste waterbron van Sardinië: de bron van Su Gologone, een indrukwekkend waterkanaal dat langs enorme rotsformaties stroomt, met een gemiddelde productie van 300 liter per seconde.
  • Sinis het paradijselijk schiereiland van Sardinië
   sartigliaTen noordwesten van Oristano, aan de Golf van Oristano, bevindt zich het schiereiland van Sinis. Deze natuurlijke en ongerepte landtong is nog niet door het massatoerisme ontdekt. De omgeving is rijk aan zoutmeren, die erg geliefd zijn bij vele watervogels, waaronder flamingo’s. Aan de rand van het schiereiland Sinis ligt de badplaats San Giovanni di Sinis, ooit bekend vanwege de vissershuisjes die waren gemaakt van riet en hout. Er zijn er helaas nog maar een paar van bewaard gebleven. De grootste groep ligt ten oosten van de weg, niet ver van de archeologische vindplaats Tharros .

  Hieronder enkele tips voor prachtige accommodaties:

  • Eliza was here
   eliza was hereSardinië is zo’n eiland dat iedereen steeds weer van de ene in de andere verbazing doet vallen. Een typische strandbestemming? Zie de bergen in het binnenland, de baaitjes bij Arbatax en de ontelbare hoeveelheid vogels in de streek Muravera. In de gebouwen zijn duidelijke invloeden van de Romeinen, Byzantijnen en Spanjaarden terug te vinden. De verrassing is compleet in de mondaine badplaats Porto Cervo: het Saint Tropez van Italië. Hoe veelzijdig wil je het hebben?
   .
   .
   .


  • DeJongIntra.nl
   logo De JongIntraSardinië, met zijn subtropische mediterrane klimaat, is na Sicilië het grootste eiland in de Middellandse Zee. Tijdens uw vakantie Sardinië zult u door de zachte winters of warme, droge zomers (weldadig getemperd door de zeewind) een geweldige tijd beleven.
   .
   .
   .


  • SNP Natuurreizen
   logo snp– Ontdek de schoonheid van Sardinië
   Sardinië heeft een subtropisch mediterraan klimaat, met warme zomers. Sardegna in het Italiaans biedt genoeg natuurschoon voor een wandelvakantie of een rondreis. Hou je van lekker Italiaans eten? De Sardijnse keuken is al net zo afwisselend als de omgeving.
   – Wandelen op Sardinië
   Ga op Sardinië wandelen door de ruige kalkbergen van de Supramonte, het mooiste en meest desolate deel van dit bijzondere eiland, en eindig aan de spectaculaire rotskust met de zeegrotten en de parelwitte strandjes van de Golf van Orosei.

  Meer reisorganisaties voor Italië

  Meer vakantie-ideeën voor Italië

  sardinie

  sardinie

  sardinie

  sardinie

 • (Visited 88 times, 1 visits today)
  😎 DEEL dit bericht met uw Social Media.Facebooktwitterpinterest

  Comments are closed.

  Powered by: Wordpress