Beleef dit zelf Griekenland Reisverhalen

Samaria kloof op Kreta, de smalste ter wereld.

 • Zoek op bestemming

 • Facebooktwitterpinterest

  Samaria kloof

  😎 De wandeling door de Samaria Kloof op Kreta is een geweldige, intense ervaring.

  Het is de smalste kloof ter wereld. Eerst moet men 1200 meter afdalen om te beginnen aan de prachtige wandeling van 16 kilometer. Op sommige plaatsen is de kloof maar vier meter breed met rotswanden van 500 meter hoog. In het voorjaar kom je niet zonder natte voeten door de kloof, maar in de zomer is het riviertje dat door de kloof loopt helemaal opgedroogd.

  Tegenwoordig zijn er in het voorjaar wel kleine houten bruggetjes en loopplanken gelegd, zodat men toch enigszins droog door de kloof komt. Het is wel een afwisselende en spannende tocht, ook voor kinderen vanaf ongeveer 7 jaar. Als u door de Samariakloof gaat wandelen denk dan vooral aan goede, stevige schoenen en een pet of hoed tegen de zon. En als u het echt niet meer volhoudt dan zijn daar de ezeltjes die de mensen de kloof door helpen.

  Het smalste punt noemt men de IJzeren Poort. Het einde van de Samaria kloof komt uit bij de Libische zee, maar het is nog wel 3 kilometer van de zuidkust verwijderd, dus die drie kilometer moet u ook nog wandelen, als u de koof uit bent, naar Agia Roumeli, waar de boot wacht die u verder brengt naar Paleochora of Chora Sfakion.

  Meer vakantie-ideeën voor Griekenland
  Meer reisorganisaties naar Griekenland

  samariakloof

  samariakloof

  samariakloof

  samariakloof

  samariakloof

  samariakloof

  samariakloof

  (Visited 416 times, 1 visits today)
  😎 DEEL dit bericht met uw Social Media.Facebooktwitterpinterest

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Powered by: Wordpress