Meteen naar de inhoud

Samaria kloof

😎 De wandeling door de Samaria Kloof op Kreta is een geweldige, intense ervaring.

Het is de smalste kloof ter wereld. Eerst moet men 1200 meter afdalen om te beginnen aan de prachtige wandeling van 16 kilometer. Op sommige plaatsen is de kloof maar vier meter breed met rotswanden van 500 meter hoog. In het voorjaar kom je niet zonder natte voeten door de kloof, maar in de zomer is het riviertje dat door de kloof loopt helemaal opgedroogd.

Tegenwoordig zijn er in het voorjaar wel kleine houten bruggetjes en loopplanken gelegd, zodat men toch enigszins droog door de kloof komt. Het is wel een afwisselende en spannende tocht, ook voor kinderen vanaf ongeveer 7 jaar. Als u door de Samariakloof gaat wandelen denk dan vooral aan goede, stevige schoenen en een pet of hoed tegen de zon. En als u het echt niet meer volhoudt dan zijn daar de ezeltjes die de mensen de kloof door helpen.

 

Het smalste punt noemt men de IJzeren Poort. Het einde van de Samaria kloof komt uit bij de Libische zee, maar het is nog wel 3 kilometer van de zuidkust verwijderd, dus die drie kilometer moet u ook nog wandelen, als u de koof uit bent, naar Agia Roumeli, waar de boot wacht die u verder brengt naar Paleochora of Chora Sfakion.

Wat is er nog meer te doen op KRETA?

Genoeg te doen voor een vakantie op KRETA.

Enkele vakantie ideeën van reisorganisaties voor Kreta:

Anwb reizen

Wandelen in de Samaria-kloof (18 km): Imposante rotswanden

De Samariakloof is de beroemdste wandelkloof op Kreta. Jaarlijks leggen duizenden toeristen de 16 kilometer tussen de 500 meter hoge rotswanden af.

Dejongintra.nl

Kreta is een heerlijke vakantiebestemming. De mooie stranden en het bruisende uitgaansleven gaan prima samen met het ruige landschap en de gezellige Griekse tavernes.

elizawashere.nl

Op Kreta kun je alles ontdekken. het mooie weer op Kreta is perfect voor tochtjes naar verborgen plekjes en rustige stranden.

eilandhoppenopmaat.nl

Eilandhoppen is de beste manier om de typisch Griekse eilanden te ontdekken.

sunweb.nl

Met een kustlijn van 1000 kilometer lang vind je op Kreta strandplezier in alle uithoeken. Dit Griekse eiland staat dan ook garant voor een heerlijke zonvakantie

Meer vakantie ideeën voor Griekenland
Meer reisorganisaties voor Griekenland

samariakloof
(Visited 1.032 times, 1 visits today)
😎 DEEL dit bericht met uw Social Media.Facebooktwitterpinterestby feather

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *