Ga naar de inhoud

Samaria kloof

😎 De wandeling door de Samaria Kloof op Kreta is een geweldige, intense ervaring.

De Samaria Kloof op Kreta is een van de meest spectaculaire wandelroutes ter wereld. Het is een lange en uitdagende tocht die je door de adembenemende landschappen van het Griekse eiland voert. De kloof is ongeveer 18 kilometer lang en loopt van de stad Omalos naar het dorp Agia Roumeli aan de zuidkust van Kreta. De wandeling duurt ongeveer 5-7 uur, afhankelijk van je tempo en conditie.

De Samaria Kloof is een natuurreservaat en staat bekend om zijn rijke flora en fauna. Het is de thuisbasis van zeldzame planten en dieren, waaronder de Kretenzische geit en de steenarend. De kloof zelf is gevormd door de rivier die er doorheen stroomt en heeft indrukwekkende rotsformaties en steile rotswanden die soms wel 300 meter hoog zijn.

Het startpunt van de wandeling is het dorp Omalos, waar je de ingang van het park vindt. Hier betaal je een kleine toegangsprijs en krijg je een kaart van het gebied en een aantal regels en aanbevelingen om te volgen tijdens de wandeling. Het is belangrijk om voldoende water, eten en zonnebrandcrème mee te nemen, omdat er onderweg geen faciliteiten zijn.

De eerste paar kilometer van de wandeling zijn relatief makkelijk en voeren je door een dichtbegroeid bos. Het pad is goed onderhouden en er zijn verschillende uitzichtpunten waar je kunt genieten van het uitzicht op de omringende bergen. Na ongeveer 3 kilometer kom je bij de “IJzeren Poort”, een smalle doorgang tussen twee hoge rotswanden. Hier wordt het pad steiler en uitdagender en begint het echte avontuur.

De rest van de wandeling voert je langs de rivierbedding en door de kloof zelf. Je loopt over grote keien en rotsen en moet soms over de rivier springen om verder te kunnen gaan. Onderweg kom je verschillende bezienswaardigheden tegen, waaronder de “Kloof van de Doden”, een plek waar inwoners van Kreta in het verleden begraven werden. Ook kom je langs de “Ijzeren Brug”, een indrukwekkende brug die hoog boven de rivier hangt en een geweldig uitzicht biedt op de kloof.

Na ongeveer 5-7 uur wandelen kom je aan bij het eindpunt van de tocht, het dorp Agia Roumeli. Hier kun je genieten van een welverdiende rust en een verfrissende duik in de zee nemen voordat je de veerboot terug naar de stad Chania neemt.

De wandeling door de Samaria Kloof is een onvergetelijke ervaring en een must voor iedereen die Kreta bezoekt. Het is een uitdagende tocht die veel fysieke en mentale inspanning vereist, maar de beloning is een unieke ervaring die je nooit zult vergeten.

Wat is er nog meer te doen op KRETA?

Genoeg te doen voor een vakantie op KRETA.

samariakloof

Enkele vakantie ideeën van reisorganisaties voor Kreta:

Anwb reizen

Wandelen in de Samaria-kloof (18 km): Imposante rotswanden

De Samariakloof is de beroemdste wandelkloof op Kreta. Jaarlijks leggen duizenden toeristen de 16 kilometer tussen de 500 meter hoge rotswanden af.

Dejongintra.nl

Kreta is een heerlijke vakantiebestemming. De mooie stranden en het bruisende uitgaansleven gaan prima samen met het ruige landschap en de gezellige Griekse tavernes.

elizawashere.nl

Op Kreta kun je alles ontdekken. het mooie weer op Kreta is perfect voor tochtjes naar verborgen plekjes en rustige stranden.

eilandhoppenopmaat.nl

Eilandhoppen is de beste manier om de typisch Griekse eilanden te ontdekken.

sunweb.nl

Met een kustlijn van 1000 kilometer lang vind je op Kreta strandplezier in alle uithoeken. Dit Griekse eiland staat dan ook garant voor een heerlijke zonvakantie

Meer vakantie ideeën voor Griekenland
Meer reisorganisaties voor Griekenland

(Visited 1.226 times, 1 visits today)
Pinterest
Pinterest
fb-share-icon