Meteen naar de inhoud

Zoek op bestemming

Facebooktwitterpinterest

salzburg

😎 Salzburg de stad in de provincie Salzburger Land

Het is de geboortestad van Mozart, van zijn geboortehuis, standbeelden tot de beroemde Salzburger Festspiele, je komt ze overal in de stad tegen. Maar ook de filmlocaties van de “the Sound of Music” zijn een leuke attractie.
Deze stad is zo leuk en veelzijdig dat een stedentrip absoluut aan te raden is.
De zoutwinning in dit gebied bezorgde Salzburg zijn naam en rijkdom.

Het Salzburger landschap heeft veel te bieden. Prachtige wandel mogelijkheden in de natuur van alm naar alm. machtige bergtopppen, gletchers en prachtige watervallen en kloven. Kortom of je nu wil wandelen, fietsen, skieën of cultuur snuiven in de stad Salzburg, er valt genoeg te doen in dit prachtige gebied.

Hieronder enkele aanbieders, waar vandaan u elke dag kunt starten voor de mooiste ervaringen in Salzburg.

Belvilla.nl

Geniet van een heerlijke en onvergetelijke vakantie in een vakantiehuis van Belvilla. Bekijk ons ruime aanbod online.

ACSIreizen.nl

Kamperen in Salzburg? ACSI heeft het grootste aanbod kleine campings. Rust, natuur en ontspanning op de meest charmante campings in Salzburg.

Alpenreizen.nl

Wandelen, fietsen, luieren of watersporten in de zomer, skieën in de winter in Salzburgerland.

Kras.nl

Het sfeervolle Salzburg staat bol van de bezienswaardigheden.
Tijdens een vakantie Salzburg treed u een muzikale sprookjeswereld binnen. Mozart werd in deze Oostenrijkse stad geboren en in zijn geboortehuis luistert u naar klassieke muziekstukken. Maar Salzburg laat zich ook kenmerken door de rijk versierde bezienswaardigheden en sprookjesachtige kerstmarkten. Zo proeft u aan de voet van de barokke dom van Salzburg van glühwein. Of bewonder de besneeuwde bergtoppen vanuit kasteel Hohensalzburg.

DeJongIntra.nl

Salzburg is luisteren naar muziek van Salzburg’s beroemdste burger, Mozart. Daaruit proeft u de sfeer die zo typisch is voor deze stad aan de Salzach. De grootste bloeiperiode was tijdens de barok. U kunt het zien in slot Mirabell met een marmeren trouwzaal waar mensen uit de hele wereld komen trouwen. Ook kunt u hier ademloos genieten van de prachtige tuin met zijn vreemde beelden en ingewikkelde doolhof. Aan de andere oever van de Salzach ligt de “Altstadt”. Daar bevinden zich de meeste bezienswaardigheden: het geboortehuis van Mozart, thans museum, de Dom, de musea en de gezellige Getreidegasse.

Meer vakantie-ideeën voor Oostenrijk

Meer reisorganisaties voor Oostenrijk

DSCF0040
salzburg2
7970803636_f7b2b76ac4_o
7970754722_62c7f6f2f5_k
7970914012_1d30b4e0d6_k
salzburg
7970948588_d8549a8ac5_k

(Visited 175 times, 1 visits today)
😎 DEEL dit bericht met uw Social Media.Facebooktwitterpinterest

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.